6/24/2014

# Daria Bignardi # Kırmızı Kedi Yayınevi # Kitap Yorumu

Artık Gidebilirsin - Daria Bignardi

Artık Gidebilirsin - Daria Bignardi

            Eğer evlilik iki kişilik bir sessizliğe dönüşürse.... (kapaktan)

    Kitapçıda kitapları incelerken bir tarafta sessizce , tek başına bekleyen bir kitap dikkatimi çekti. Elime aldığım zaman ismi ve kapak resmi dikkatimi çekti. Kitabı okuduktan sonra ismi ve kapak resminin kitabı çok da güzel anlattığına karar verdim . Bence bu kitapta başka bir kapak bu kadar iyi durmazdı.

    "Artık Gidebilirsin " yazarın üçüncü romanı imiş. Yazar , romanın Sardinya Adası'na yaptığı katkı dolayısı ile 2013  Novicella de Sardegna ödülüne hak kazanmış.

 Arno  ve Sara aynı yerde büyümüşlerdir ve birbirlerinin çocukluk aşklarıdır. Çok iyi anlaşırlar ve harika vakit geçirirler. Bir gün Sara nedensiz  Arno'dan ayrılır. Aradan onaltı koca sene geçer. Arno bu arada orkestrada çalışan bir müzisyen olmuştur, fakat bir türlü Sara'yı unutamamıştır. Arkadaşının babasının cenazesinden dönerken havaalanında Sara ile karşılaşır. Söylediğine göre Sara da onu aramaktadır. Arno ve Sara tekrar kavuştuktan kısa bir süre sonra evlenirler. Arna sanki bir rüyadadır. İşte rüyalarının kadını onunladır. On üç yıl evlilik bir rüya gibi geçer.Ya da Arno öyle geçtiğini zanneder...Üç harika çocukları olur. Noele dört gün kala bir sabah Arno uyanır ve Sara'yı evde bulamaz. Herhalde markete gitti diye düşünürken bir not bulur. Bu notta Sara gitmek zorunda olduğunu, ne zaman döneceğini bilmediğini ve çocuklara ne söylenmesi gerektiğini düşünmesini söyler. Arno şaşkındır, bu şaşkınlığı sonra öfkeye dönüşür. Sakinleşmeye başladıkça karısı hakkında düşünmeye başlar. Onu aslında ne kadar tanıyordur? Arno karısının geçmişi ve onu daha iyi tanımak adına bir araştırmaya girişir. Bu araştırmalarının sonucunda hem karısını daha iyi tanıyacak hem de aslında kendisini keşfedecektir.

    Kitap başlarda zamanda bir ileri bir geri gitse de sıkılmadan okumayı başarınca bir noktadan sonra sürükleyici olmaya başlıyor. Farklı bir kitap, bazen insanın çevresindekilerin gitmesine izin vermesi gerektiğini anlıyoruz. Ne çok duygusal bir kitap ne de duygudan yoksun . Sonuç itibari ile kitap sevilmiştir:)))

Artık gidebilirsin
L'acustica Perfetta
Daria Bignardi
Kırmızı KediYayınevi
186 sf


                                                                  

1 yorum:

  1. Yorumunuz için teşekkürler. Bu yazı stili sempatik geldiği için tercih etmiştim. Önerinizi dikkate alacağım. Sevgiler :)))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.