6/16/2014

# Kitap Yorumu # Mario Mazzanti # Sonsuz Kitap

Şah Mat- Mario Mazzanti

kozmokitap

           Kapağı ve ismi dikkatimi çektiği için aldığım bir kitaptı. Polisiye romanları çok sevdiğim için ve de yok fiyatına  (4.95) satın aldığım bu kitabı bir solukta okudum. Son zamanlarda okuduğum polisiye romanlar arasında en iyilerden biri olduğu kesin. Kitap beni öyle bir sardı ki her boş vaktimde kitabın başında buldum kendimi. Bazı kitaplarda başta suçu işleyeni, katili, olayların gelişimini az-çok tahmin edebiliyorum. Eminim bir çoğunuz da tahmin ediyorsunuzdur. Durum böyle olunca da kitap okumak sıradanlaşıyor ve bize bir şey katmıyor. Bu kitap ise beni şaşırtmayı başardı. Olayların akışı okuyanı şaşkınlık için de bırakıyor ve meraklanıyorsunuz. Sonunda da kitaba daha çok bağlanıyorsunuz.  Sabırsızlıkla ipuçlarının ortaya çıkmasını bekliyorsunuz .



       Bir gece genç bir kadın vahşi bir cinayete kurban gider. Olayı soruşturan komiser Sensi,  davranış analizi uzmanı Claps'tan yardım ister. Claps cinayetin işleyiş tarzına, kurbanın pozisyonuna bakarak katilin profilini, suça iten güdülerini tahmin etmektedir. Olayı araştırıken içgüdülerinin de faydasını görür.

   Bir televizyon kanalında çalışan Greta,  kariyerinde yükselmek için yapamayacağı hiçbir şey olmayan bir habercidir. Greta da olay mahaline gelip olaya dahil olmak ister. Yükselmek için şartları zorlamaya kararlıdır. Bir anda ise kendini olayların içerisinde bulur.

     Olaylar Sensi, Claps, Greta, Katil ve çevresindeki insanlar arasında gelişmektedir. Katil işlediği cinayeti bir santranca benzetmektedir ve üç hamlede maçı kazanmak niyetindedir ya da bize söylenen odur. Sonuç gerçekten de okuyucuyu şaşırtıyor. Olaylar tahminlerin ötesinde gelişiyor ve okuyucuyu şaşırtmayı başarıyor.

    Sonuç itibari ile ben kitabı çok sevdim. Polisiye roman sevenler kaçırmasınlar derim....




1 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.