8/15/2015

# İkinci Şanslar Durağı # Kitap Yorumu # Koridor Yayınları # Kristan Higgins

İkinci Şanslar Durağı- Kristan Higgins || Kitap Yorumu


İkinci Şanslar Durağı
 
     Kristin Higgins ile ilk tanışmam oldu İkinci Şanslar Durağı. RİTA ödüllü yazarın kitapları yirmiden fazla  dile çevrilmiştir. İtfaiyeci eşi ve iki çocuk annesi olan yazar Connecticut'ta yaşıyor.

                            Nereye gidersen git, kalbini de yanında götür.

    İkinci Şanslar Durağı adından da anlaşılacağı  gibi ikinci bir şansı yakalayan insanları anlatıyor. Romantik bir kitap . Aşk. hüzün. sevgi  ve bağlılık var. Okurken karakterleri ve çevreyi gözünüzde canlandırabiliyorsunuz ve okumaya başladıktan bir süre sonra sonu da aslında tahmin ediliyor. Ancak bu sona doğru giderken arada farklı ve tahmin edilemez olaylar gelişiyor. Yazar olayları anlatmakta ve karakter örgüsünü oluşturmakta oldukça başarılı.

    Posey 33 yaşındadır. Geçmişe dönüp baktığında özellikle lise yıllarını üzüntü ile hatırlar. Çünkü posey'in metabolizması çok hızlı ve minyon yapılıdır. Bu nedenle yaşıtlarından oldukça küçük göstermektedir. 16 yaşlarında olduğu dönemde 11-12 yaş grubu erkek çocuk reyonundan giyinmektedir. - sanırım gözünüzde canlanmıştır. - Durum böyle olunca popüler kızlar tarafından dışlanmış , erkeklerin ise dikkatini çekememiştir. Aradan yıllar geçmesine rağmen değişen hiçbir şey yoktur.

İkinci Şanslar Durağı

     Yıllar önce kasabadan ayrılmış olan Liam eşinin ölümünden sonra kızı ile birlikte kasabaya geri döner. Lİse yıllarında oldukça popüler olan Liam , dış görünüşü ve popülaritesinden hiçbir şey kaybetmemiştir. O lise yıllarından çok fazla bir şey hatırlamasa da kasabadaki kadınlar onu hala hatırlamaktadırlar ve dul olması onu daha çekici hale getirmiştir. Liam'ın hayatındaki önceliği ise sadece kızıdır. Kendisi de ölüp kızını yalnız bırakma düşüncesi sebebi ile Liam panik atak hastası olmuştur. Kızının gereğinden çok üzerine düşen ve bazı konularda takıntı oluşturmuş olan bir babadır.

    Posey ise lise yıllarından beri Liam'ı sevmektedir. Fakat incinmek istemediği için bunu kendine saklar. Posey'e göre o " Tanrının Lütfu" dur. Kasabadaki Liam'a asılmayan tek kadındır Posey. Aralarındaki arkadaşlık Posey için yeni umutların doğmasına sebep olacaktır.

    Romantik bir ikinci şans hikayesi İkinci Şanslar Durağı. Romantik kitapları sevenler buna da bayılacaklardır. YAzarın diğer kitabı Geç Gelen Mutluluk kitabını da merak ediyorum. O kitabın da çok güzel olduğunu okumuştum. O kitabı da en kısa zamanda temin etmeyi düşünüyorum.

Kitabın Adı: İkinci Şanslar Durağı
Yazarı: Kristin Higgins
Yayınevi: Koridor Yayıncılık
Orjinal Adı: Until There Was You
Çeviri: Rabia Taş
Sayfa Sayısı: 424
    Aşkta ikinci şanslar durağından yalnızca bir defa geçebilirsiniz...
    Çünkü bazen hayalini kurduğumuz sevgi, bırakıp gittiğimiz yerde kalakalmıştır. Kimimiz ilk seferde istediğimizi elde edemeyip hayata küsmeyi, üzülmeyi tercih ederken, kimimiz pes etmeyip mutluluk için kendimize ikinci bir şans veririz. Ve o mutluluk bazen bakmayı hiç düşünmediğimiz, geçmişimizin tatlı anılarından birinde saklıdır.
    Küçük, şirin bir kasaba... Cordelia'nın şikayet etmeye hakkı yok; mükemmel bir ailesi, çok sevdiği bir işi, hatta bir erkek arkadaşı bile var, ya da öyle denilebilir. Ancak ilk aşkların asla unutulamadığı gerçeği, ilk aşkı Liam çıkıp geldiğinde suratına tokat gibi çarpacaktır.
   Cordelia ve Liam geçen onca senenin ardından, birbirlerini unuttuklarını düşünürken; kaderin onlara oynayacağı tatlı sürprizden habersizdiler.

Kozmokitap

2 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor bir kenara not ettim,teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Şezlong kitaplarımdan sanırım. Okunabilir.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.