9/28/2016

# Dean Koontz # Kitap Yorumu # Sayfa6 # Şiddet

Şiddet - Dean Koontz || Kitap Yorumu

Şiddet - Dean Koontz || Kitap Yorumu


   En son okuduğum Dean Koontz'un kitabı Göz Ucuyla da hayal kırıklığuına uğramıştım. Sevdiğim ve beğendiğim bir yazar olunca beklentim de doğal olarak arttı. Yazarlar da her kitabında çok başarılı olmak zorunda değil , değil mi???  Bu nedenle bu kitabı yani Şiddeti okumaya başlarken herhangi beklenti oluşturmadım. Hızlı okunan ve dikkatini dağıtacak bir kitap istemiştim. Şiddet kitabını  , Göz Ucuyla'nın aksine çok beğendim.

Şiddet - Dean Koontz

    2-3 yıl önce iki bölümden oluşan bir film seyremiştim. Filmin Dean Koontz'un kitabından uyarlandığı yazıyordu ve gerilim dolu bir filmdi. Oyuncuları da çok başarılı bulmuştum. Hangi kitabı olduğunu hatırlamıyorum, hafızamdan silinmiş....  Şiddet'i okumaya başladığımda başlangıçta acaba mı? derken sayfaları çevirdikçe okuduğum filmin kitabı olduğunu anladım. Bazı yerler ve kitabın sonu filmde biraz değiştirilmiş olsa da ikisinin de çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Yazarın kitapta anlatımı, tasvirleri ,karakter yapıları ve olayların gedişatını çok başarılı olarak kaleme aldığını düşünüyorum. Oh!! Be sonunda sevdiğim Dean Koontz kalemi dedim , kitap bitince.  :)))

Şiddet - Dean Koontz

  Chyna tatil için okuldan arkadaşı Laura ile birlikte onun ailesinin yanına gitmiştir. Zor bir çocukluk geçiren Chyna sonunda hayatını yoluna koymayı başarmış ve kardeşi gibi diyebileceği bir arkadaş bulmuştur. Bazı insanlar için buldukları mutluluk sabun köpüğü gibidir. Tam yakaladıkları anda patlar.... İşte Chyna için de böyledir. Tam bir aile ortamındayım derken hayatı bir anda karabasana döner.

   Arkadaşının evinde kaldığı ilk gecede Laura'nın anne ve babasının öldürülmüş olduğunu görürür. Arkadaşı da bağlanmış ve tecavüze uğramıştır. Katil ise hala evdedir. Arkadaşını kurtarmaya çalışan Chyna , arkadaşını kaçıran katilin peşinden karavanına gizlice girer . Artık katilin peşindedir fakat bu gözğ dönmüş katilin elinden kurtulabilecek mi dersiniz?....

Heyecanlı, gerilim dolu , tüyleri diken diken eden bir kitap Şiddet. Gerilim kitapları sevenlere tavsiye edeilir.


Şiddet - Dean Koontz
Kitabın Adı :Şiddet
Yazar :Dean Koontz
Yayınevi : Sayfa 6
Orjinal adı :Intensity
Çevirmen :İsmail Tulçalı
Sayfa Sayısı : 400


Psikoloji öğrencisi Chyna Shepherd kısa bir tatil için en yakın arkadaşı Laura’nın Napa Vadisi’ndeki evine konuk olur. Çocukluğu boyunca şiddete maruz kalan Chyna’yı evdeki ilk gecesinde içgüdüsel olarak bir huzursuzluk kaplar ve uyuyamaz. Bu sırada sadist katil Vess eve girmiştir. Tüm ev halkını vahşice katleden Vess’ten bir şekilde saklanan Chyna’nın tek amacı bu beladan sağ çıkmayı başarmaktır.

Ancak Chyna tesadüfen Vess’in bir sonraki kurbanının, evinde esir ettiği on altı yaşındaki masum Ariel olduğunu öğrenir, bu yalnız ve çaresiz genç kıza ondan başka yardım edebilecek hiç kimse yoktur. Ariel’i bulup kurtarmaya karar vermesiyle Chyna psikopat katilin ölümcül yörüngesine girer.

 Chyna Shepherd’ın yürek isteyen mücadelesini unutamayacaksınız...

                                                     
Yazarın blogumda yer alan  diğer kitapları:

Göz Ucuyla 

Yüzyılın En Karanlık Gecesi 

Şeytan Tohumu 





                                                  Kozmokitap

10 yorum:

  1. ay evet çok güzel bir kitaptı..

    YanıtlaSil
  2. Gerilim kitaplarını da filmlerini de çok severim. Tavsiyeniz için teşekkürler. Kalemize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Beklentiyi minimum tutunca daha iyi oluyor hep :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba :)

    Öncelikle bu güzel blogu hazırladığınız için tebrik ediyoruz sizi :)

    Blog tutan arkadaşlarımıza akılda kalır daha iyi bir adres sunabilmek için domain sponsorluğu yapmaktayız.

    Eğer siz de creamive.blogspot.com.tr'den ziyade www.creamive.com gibi bir adres üzerinden yayın yapmak isterseniz, bizlere https://www.creamive.com/ sitemizden ulaşabilirsiniz.

    Bloglamaya devam etmeniz dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  5. Koontz benim de en sevdiğim yazarlardan birisi.Bu kitabı okumadım ama okumam gerektiğini anlamış oldum,kalemine sağlık;)

    YanıtlaSil
  6. Ayy ne heyecanliii. Tam kis aksami kitabi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış deyince çıtır çıtır yanan soba ve kestane geldi aklıma şimdi ne alakaysa :))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.