3/15/2019

# Fumitake Koga # Ichiro Kishimi # Kendinle Savaşma Sanatı # Kitap Yorumu

Kendinle Savaşma Sanatı - Fumitake Koga / Ichiro Kishimi

Kendinle Savaşma Sanatı


    "Kendinle Savaşma Sanatı " içsel keşif, kendini özgür bırakma ve daha anlamlı bir hayat için mutluluk psikolojisi rehberi olarak belirtiliyor kitapta. Freudyen psikolojinin ön planda olduğu günümüzde ona göre nispeten daha geri planda kalan "Adler Psikolojisi "ni anlatıyor kitap.

Japonya'da 3,5 milyon satan kitap milyonlarca insanın hayatını değiştirmiş. Yazar Fumitake Koga 1999 yılında bir kitapçıda bulduğu ve Ichiro Kishimi 'nin yazdığı Adler Psikolojisine Giriş kitabı ile hayatının değiştiğini belirtiyor. Yirmili yaşlarda okuduğu bu kitap onun için çok özel olmuş. Adler psikolojisi onun ilgisini çekerken onun esas ilgisini çeken Ksihimi ve Adler fikirlerinin karışımı imiş . Bu nedenle Ichiro Kishimi ile bağlantıya geçerek kitap fikriden bahsetmiş . İkili karşılıklı olarak fikir alışverişi ile ortaya Kendinle Savaşma Sanatı çıkmış.


Kendinle Savaşma Sanatı


   İki kişi arasındaki  diyaloglar halinde ilerleyen kitap bu özelliği nedeni ile okuyucuyu sıkmıyor. Genellikle kişisel gelişim , felsefe ya da psikoloji kitapları tür itibari ile pür dikkat okumayı gerektiren ve sıkıcı olabilecek kitaplar oluyorlar. Ben bu tür kitapları beyin yakan kitaplar olarak nitelendiriyorum. Bu kitap bu üç kategori içerisine girse de onlardan farklı olarak sıkmadan , dikkat dağınıklığına sebep olmadan ilerliyor.

   Genç öğrenci sorular sorarken filozof bu sorulara cevaplar veriyor ; cevap ve örneklemeler ile genci aydınlatırken Adler psikolojisini ve temellerini de anlatmış oluyor. Sadece basit bir soru cevap değil kitapta olanlar . Genç her cevabı kabul etmiyor ve sorguluyor, anlamaya uğraşıyor. Ben okuyucu olarak kendimi bazen yanlarında misafir , bazen soru soran ve sorgulayan genç bazen de yol gösteren filozof olarak hissettim.


Kendinle Savaşma Sanatı


Beş gece olarak bölümlenen  kitabı ben de ona uyarak beş günde okudum. Mola vererek ve düşünerek... Ben daha önceden Adler Psikolojisi hakkında bilgi sahibi olduğum için kitap benim için bilgi pekiştirmesi oldu. Psikoloji ve felsefe konuları ilginizi çekiyorsa bu kitaba kesinlikle bakın , bu kitabı  seveceksiniz .




Kitaptan Alıntılar :

"İnsanlar için itici güç , geçmişte aldıkları sonuçlar değil , kendi belirledikleri hedefe doğru ilerlemektir. "

"Değişimin ilk adımı bilmektir."

"Bilgiler er ya da geç atılana dek bilgi olarak birikecek."


Önemli olan kişinin nasıl dünyaya geldiği değil , elindeki malzeme  ile ne yaptığıdır."

Yaşam tarzlarımızı değiştirmeye çalıştığımızda , cesaretimizi sınarız . Değişim endişe yaratır , değişmemekse hayal kırıklığı."

Adler , " Kişinin sorunlarından kurtulmak için yapabileceği tek şey , evrende tek başına yaşamasıdır, " der .

"Şu an" denen bir dizi andan ibarettir. Sadece burada ve şu anda yaşayabiliriz. Hayatımız sadece anlarda var olur.







Kendinle Savaşma Sanatı
Kitabın Adı :Kendinle Savaşma Sanatı
Yazar :Fumitake Koga - Ichiro Kishimi
Yayınevi :Koridor Yayınları
Orjinal adı: The Courage to be Disliked
Çevirmen : Belgin Selen Haktanır
Sayfa Sayısı :296


Bir filozof ve genç bir adamın, Freud ve Jung’la birlikte on dokuzuncu yüzyılın en önemli isimlerinden Avusturyalı psikoterapist Alfred Adler’in önünü açtığı yolda deneyimledikleri beyin fırtınası, Japonya’da milyonlarca insanın hayatını değiştiren bir fenomene dönüştü ve şimdi de size duygularınızdan korkmadan yaşamanız, geçmişin zincirlerini kırarak özgürleşmeniz ve kendiniz olmanın önündeki en büyük engele yani kendinize karşı savaştan galip çıkmanız için gerekli strateji ve felsefeyi sunuyor.

İkili arasında geçen diyaloglarda, kendi içinize dönüp cevaplamak isteyeceğiniz ve her cevapta gerçek ‘siz’ olmaya yaklaşacağınız soruların olduğu bu kitapla, artık rüzgarın önüne kattığı başıboş savrulan bir yaprak gibi hissetmeyecek, kendini tanımanın sonsuz okyanusundaki değerli sırra erişerek yaşam bilgeliğini kavrayacaksınız.


Fumitake Koga :

Fumitake Koga


1973 Japonya doğumlu , ödüllü bir  yazardır. Kurgusal olmayan  , çok satan kitap Kendinle Savaşma Sanatı'nı yazdı. Yirmili yaşlarında karşılaştığı Adler Psikolojisinden derinden etkilendi . Daha sonra Koga , Kishimi'yi Kyoto'da ziyaret etti ve Adler psikolojisinin özünü öğrendi ve  Yunan Felsefesindeki gibi  klasik diyalog yöntemi ile kitabı kaleme aldı.
                                                     




                                                         Kozmokitap

3 yorum:

  1. ellerine sağlık güzel bir kitap gibi duruyor

    YanıtlaSil
  2. Beyin yakmayan bir kitapsa tür itibariyle ilgimi çekti şu an :))

    YanıtlaSil
  3. Japon yazarlari Murakami sevdirdi bana. Bunu da not alayim 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.