9/18/2019

# Birol İnan # Kalbim Pera # Kitap Yorumu # Mona Yayınları

Kalbim Pera - Birol İnan


Kalbim Pera

  " Kalbim Pera " Birol İnan'ın ikinci kitabı .
Hep Sevgili Kalalım "  kitabından sonra Kalbim Pera ile okuyucu ile buluşan Birol İnan 'ın kalemi ile benim de ilk tanışmam ve buluşmam .

  Arkadaşlık , dostluk , aşk ve hüznü bir arada bulunduran Kalbim Pera 'nın  içinde barındırdığı karakterlerde kendinizden bir parça bulabilirsiniz. Şahsen ben bazen kendimi bazen de yapmak istediklerimi buldum kitapta.

  İki yakın arkadaş ile tanışıyoruz kitabın başında . Arkadaştan da öte aslında ilişkileri. Arkadaşlık ilişkilerinin hüsrana uğradığı bu çağda böyle yakın arkadaşlıkları kitaplarda bile olsa okumak beni mutlu ediyor. Kim bilir belki birgün bu arkadaşlık ilişkilerini tekrar kurmayı sağlayabiliriz.



 Sinan ve Murat. Murat doktor ve evli . Sinan ise mimar . Eşinden boşanmış ve bir de kızı var. Kendisi de mimarlık eğitimi almış olan yazar eğitimini ve bilgi birikimini Sinan üzerinden bize yansıtıyor. Yansıttığı projelerinden bazıları bemin ileriki dönemler için planladığım yaşam tarzı ile uyuşuyor . Belki de bu yüzden sevdim Sinan'ı . Müşterisi Pınar için tasarladığı ve yavaş yavaş hayata geçen çiftlik evi ile benim hayalimdeki evi yansıttı Sinan . İlk defa bir romanda bu kadar fazla kendimden parça buldum. Bu nedenle daha da çok sevdim Kalbim Pera'yı ve Birol İnan'ın kalemini.






  Yaratıcı bir insan Sinan . Fakat bazı sıkıntıları var. Bu sıkıntılı doğasını kitabın başlarından itibaren anlıyoruz fakat tam nedeni ilerleyen sayfalarda ortaya çıkıyor. Neden ve sonuç beni üzdü. Fakat bu süreçte Sinan'ın hayalini gerçekleştirmesi ve bunun için çabalaması takdire şayandı. Teknesi Pera ile uzun bir seyahate çıkmak . Bu noktada Sinan ile uyuşuyoruz. Ben tekne ile değil ancak bir karavan ile Dünya seyahatine çıkmak isterdim. Karakterler ile bu kadar özleşince insan ,  kitap da ayrı bir tat veriyormuş bunu fark ettim okurken .

Yalnızca üç karakter yok kitapta. Her karakter ayrı bir dünya. Sinan'ın eski eşi ... Verdiği karar için tereddütte kaldım açıkçası . Ben bir anne olarak ne karar verirdim. Acaba Sinan ile hala evli olsalardı aynı kararı verir miydi ? Bu karar neydi merak ettiğinizi biliyorum fakat anlatırsam kitabı okumak isteyenlerin hevesini kırmış oluyorum. Bu nedenle sadece kendi fikirlerimi yazıyorum. Bazı kararlar gerçekten çok zor ...

Pınar ve eşi de ayrı bir dünya. Hayatın çetin yollarında yürürken aslında sevdiklerimizden ne kadar uzaklaştığımızı ve iletişim için yanlış yolları nasıl seçtiğimizi görüyoruz bu karakterlerde de ... Bir de Mustafa var. Seyahatinde Sinan'a yoldaşlık ve yardım ediyor.

   Sanat , müzik , doğa ve farklı karakterler ile renklendirilmiş bir romanı kaleme almış yazar. Hayatın taşıyacağımdan çok ağırlığı sırtıma yüklediği bu dönemde benim için bir kaçış , bir nefes molası oldu kitap. Kaleminize sağlık Birol İnan.






Kalbim Pera - Birol İnan
Kitabın Adı :Kalbim Pera
Yazar :Birol İnan
Yayınevi :Mona Yayınları
Sayfa Sayısı :96


Sinan denize ve doğaya âşıktı. Haftanın üç dört günü balığa çıkardı, usta balıkçılardan tüm teknikleri öğrenmişti. Mercanları, çipuraları çekerken oltasını ahşap küpeşteye yaslar, denizin sesini dinler, balıkların güneşte parlayan renklerini incelerdi. Kırmızının tonlarının oynaştığı Menteş ve Karaburun yarımadasını seyretmek onu hayata bağlıyor, yaşam sevgisiyle dolduruyordu. Ancak hiç ummadığı bir anda karşısına çıkan bir sorun onu mavi özgürlüğüne daha da çok yaklaştıracaktı!

“Ben koymadım, Tanrı koydu bunu aklıma Alya. Merak etme, sadece altı buçuk ay sürecek. Zaten zaman denilen olgu gerçekten var mı, yok mu kim bilir? Zaman denizde belki kayar, bilinmez. Zihinde bir fikirse pekâlâ kayabilir. Peki, Hindistan’a varacak mıyım? Göreceğiz. Eğer zaman ortama göre değişiyorsa, senin ve benim bu sürede yaptıklarımızı konuşur, yaşadığımız zamanı kıyaslarız.”


                                                            Kozmokitap

5 yorum:

  1. Kitapta kendinize ait şeyler bulmanız çok iyi olmuş. Aynısı bende de olur, benim hayallerime benzer hayalleri kuranları kendime yakın hissederim. Sorgulamalar da yapmışsınız epey, bence bu kitap oldukça güzel, listeme alacağım.

    YanıtlaSil
  2. Pera lafını duyunca benim de kalbim pır pır etti. Not alayım bu kitabı :)

    YanıtlaSil
  3. Yazarı ilk kez duyuyorum. Kitaptaki karakterler ile özdeşleştiğinizi belirtmişsiniz. Bu okuyan için de büyük bir şans. Kitaplar an gelir, kaçılabilecek en doğru adres olur. Dilerim hayatın sırtınıza yüklediği yükler daha da hafifler.

    YanıtlaSil
  4. oleey çok sempatik geldi bana daaa şimdi bu yazaaar :)

    YanıtlaSil
  5. Dolu ve keyifli bir blogunuz var,takibe aldım. Sizi de beklerim https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/ Sağlıcakla Kalın.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.