11/14/2019

# Bilgi Yayınevi # J.C. Lane # Kitap Yorumu # Sobe Öldün

"Sobe, Öldün" - J.C. Lane

Sobe, Öldün

‍️Bazen rakibinizin kim olduğunu öğrenmek, onları yenmek için en iyi -bazen de tek- yöntemdir.

 Merhaba , ilk defa okuduğum J.C . Lane 'in "Sobe , Öldün "kitabı ile geldim bugün. Kafamı dağıtacak , aynı zamanda da yormayacak bir kitaba ihtiyacım vardı ve bu ihtiyacı tam olarak karşıladı "Sobe ,Öldün". Kitabı okurken dış dünya ile bağlantınız kopuyor ve kitabın o gerilimli atmosferine uyum sağlıyorsunuz. Yazarın dili sade , puntolar da göz yormayan cinsten olunca da okumak çok rahat oluyor.

  Çocukken saklambaç oynamayan yoktur sanırım ya da saklambaç oyunun nasıl olduğunu bilmeyen. Bir ebe vardır ve saklanan kişileri bulup sobeler. Bu oyundan yola çıkarak bambaşka bir oyun oluşturulmuş ve bu oyunun nasıl olduğu ve sonuçları anlatılıyor kitapta.






  Bir ebe var oyunda. Ebe para vererek oyuna dahil oluyor ve oyunun çeşidini belirliyor. Oyunun bazı seviyelerinde sobelediği zaman oyun biterken bazı seviyelerinde de sobelediği zaman sobelenen " av" ölüyor. Birkaç tane ebe var kitapta. Bunlar sobeleyecekleri kişiyi yani avlarını kendileri seçiyorlar. Bu kişi ya tanıdıkları birisi ya da oyunu kuran şirketin belirlenen kriterlere uyanları sıralaması ile aralarından seçiliyor. Av kendi isteği ile oyuna dahil olmuyor. Kaçırılıyor , tehdit ya da zorda bırakma yolu ile oyuna dahil oluyor. Kollarına takılan ve oyun bitesiye kadar çıkaramayacakları bir akıllı saat aracılığı ile oyun hakemi ile görüşebiliyorlar ve navigasyonu kullanıyorlar. Avların dezavantajı ebeyi tanımamaları . Yolda gördükleri herhangi birisi ebe olabilir...

Kısa kısa bölümlerden oluşan kitapta her bölümü ayrı bir karakter anlatıyor. Böylece hem av hem de ebenin gözünden olanları , nedenleri ve sonuçları okuyoruz. Kitabın sonuna kadar bu oyunu oluşturan hakemin kimliği gizli kalıyor . Kitabın sonunda onu biraz tanıyoruz. Başladığım zaman elimden bırakamadığım , soluksuz okuduğum bir kitap oldu "Sobe, Öldün ".




Sobe Öldün
Kitabın Adı :Sobe Öldün
Yazar :J.C. Lane
Yayınevi :Bilgi Yayınevi
Orjinal adı :Tag, You're Dead
Çevirmen :Duygu Özcan
Sayfa Sayısı :448


Sobelenenin öldüğü, oyun alanının koca bir şehir olduğu, Ebenin oyuna katbekat avantajlı başladığı dehşet verici bir ebe sobe serüvenine davetlisiniz.

Sobe Oyununun Kuralları:

Sen Ebesin. Avını Sobelemek için istediğin her kaynağı kullanabilirsin ancak oynadığın Oyunun kanunlara aykırı olduğunu, yakalanacak olursan Oyunun hiçbir yasal güvence sağlamayacağını unutmamalısın.
Avınla aranda doğrudan hiçbir iletişim olmayacak.
Oyunda olmayan hiç kimseye zarar veremezsin. Sivil zayiat olması durumunda doğrudan Oyun Dışı kalarak yetkililere teslim edilirsin.
Başladıktan sonra Oyun durdurulamaz. Bu, vazgeçmek için son şansın. Oyundan ayrılmak istiyorsan bu mesajı VAZGEÇ yazarak yanıtla. Oyunun tasarlanması için ödenen ücretin iadesi yapılmayacaktır.


J.C. Lane Kimdir ?

"Sobe, Öldün" - J.C. Lane
J.C. Lane Ohio’nun güzel kırlıklarında yaşamakta, yazmadığı zamanlarda pastalar yapmakta, kitap okumakta ve çocuklarını futbol antrenmanlarına götürmektedir. Beden Eğitimi öğretmeni olan eşinin sınıfında oynattığı çeşit çeşit Sobe oyunları, J.C.’ye Sobe, Öldün’ün fikrini vermiştir. Tabii eşinin okulunda oyunun kitaptaki bu versiyonu oynanmayacaktır. J.C. koşmayı, Noel Baba’yı, bibloları ve çikolata içeren her şeyi yemeyi çok sevmektedir.





                                                            Kozmokitap

2 yorum:

  1. Gerilim kitaplarını seviyorum. Konusu ilgimi çekti.Buna benzer bir kaç gerilim filmine rastlamıştım sanırım. Listeye eklendi. Eline sağlık. ^^

    YanıtlaSil
  2. Bu cinayet romanları hep benlik. Sobe öldüm de gerilim düzeyi yüksek bir kitap gibi 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.