5/14/2020

# Kitap Yorumu # Pegasus Yayınları # Sebastian Fitzek

Uyurgezer - Sebastian Fitzek

Uyurgezer


Sebastian Fitzek severek okuduğum psikolojik-gerilim yazarı. Wulf Dorn kitaplarını okuyup bitirdikten sonra herkesin çok güzel olduğunu söylediği Fitzek kitaplarını toplu olarak aldım. Ben aldıktan sonra yazarın yeni birkaç kitabı daha çıktı ancak elimdekileri bitirmediğim için onları almadım. Artık gördüğüm her kitabın üstüne atlamaktansa elimdekileri bitirmeye öncelik vereceğim.

Uyurgezer , Fitzek'in okuduğum dördüncü kitabı oldu ve her kitabında beni kendisine hayran bıraktı yazar.  Hayal gücüne ve kurgu yeteneğine saygı duyuyorum , bu büyük bir yetenek . 

  Uyurgezer kitabında adı üzerinde uyurgezer birisinden başkarakter. Leon çocukluğunda uyurgezer olduğu için tedavi görmüş ve yıllarca rahat bir şekilde yaşamıştır . Şimdi evli ve başarılı bir işi olan bir mimardır . Bir sabah uyandığında eşi eşyalarını toplamaktadır. Üstü başı perişan ve dayak yemiş görünüyordur. Acele ile eşyalarını toplar ve gider. Leon uyurgezerliği sırasında karısına şiddet uyguladığını düşünür , aklına başka bir açıklama gelmez. Eşine defalarca telefon etmesine rağmen telefonlarına cevap vermez. Ailesine ve arkadaşlarına da telefon eder , eşi hiçbirinin yanında değildir. 


Uyurgezer


Bu noktadan sonra işler daha da karışık ve bilinmez hale gelir. Leon kendisine baş kamerası taparak uyurken yaptıklarını kaydeder . Bu görüntüleri seyredince kendisi de yaptıklarına çok şaşıracak de karışık , tehlikeli bir araştırmaya girişecektir.

Son sayfalara kadar kitabı bırakamadan heyecanla okudum kitabı . Okurken aklıma rüyasında kelebek olduğunu gören adam geldi. "Zhuang Tzu düşünde bir kelebek olduğunu gördü, ama uyandığında, düşünde kendini bir kelebek olarak gören bir insan mı, yoksa düşünde kendini insan olarak gören bir kelebek mi, olduğunu bilemedi."

 İşte ben de kitabı okurken uyuyor mu yoksa uyanık mı çokça sorguladım karakteri. Olanlar hiç normal değildi. Aklımda yine komplo teorileri son sürat ürettim ancak tam benim ürettiğim gibi bir şey söz konusu değildi. Ancak yazar yine komplike olaylar dizisi tasarlamış. Bitince "vay be " dedim. "Muhteşemdi..."

Yazar bu kitabı ile de beni hayal kırıklığına uğratmadı . Tam bir psikolojik - gerilim ustası kendisi. Bakalım bundan sonraki kitaplarını da okurken aynı şeyleri düşünecek miyim??? 



"Uyurgezer "Hakkında Yazılanlar:

“Kâbusunuz olacak bir gerilim. Labirentlerin arasında kaybolacaksınız. Hatta kitabı okuduktan sonra bir daha uyumak bile istemeyebilirsiniz.” -Kirkus Reviews-

“Eternal Sunshine of the Spotless Mind ile Inception’ın karışımı gibi!” -The Guardian-

“Bu kitap Fitzek’in gerilim türünün en büyük yıldızlarından biri olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.”
-Freundin-

 “Fitzek uzun süre akıllardan çıkmayacak bir gerilim yazmış.” -Publishers Weekly-

“Fitzek’in gerilimleri nefes kesici. Her an her şeyle karşılaşabilirsiniz.” -Harlan Coben-

“Muhteşem bir psikolojik gerilim.” -The Times-

“Muazzam… Kitabı bir an bile elinizden bırakabilirseniz, hayranlık uyandıracak derecede disiplinli birisiniz demektir. Uyurgezer, ilk sayfasından son kelimesine kadar size nefes almayı unutturacak harika bir psikolojik gerilim.” -Booksection.de-



Uyurgezer
Kitabın Adı :Uyurgezer
Yazar :Sebastian Fitzek
Yayınevi :Pegasus Yayınları
Orjinal adı :Der Nachtwandler
Çevirmen :Ebru Akyürek Ersin
Sayfa Sayısı :312

Taşınanların Bir Süre Sonra Delirdiği
Veya İntihar Ettiği Bir Ev,
Nereye Açıldığı Bilinmeyen Bir Kapı
Ve Dehlizlerden Oluşan Karanlık Bir Labirent…

Leon bir sabah uyandığında, karısının eşyalarını toplayıp kaçarcasına evden ayrıldığını görür. Kadının yüzünde ve kollarında morluklar vardır. Leon’un aklına gelen ilk şey artık geride kaldığına inandığı hastalığı olur: uyurgezerlik. Yoksa yine geceleri ikinci benliği devreye girip insanlara zarar vermeye mi başlamıştır? 

Bu soruya bir cevap bulabilmek için uykuya dalmadan önce başına hareket sensörlü bir kamera yerleştirir. Sabah görüntüleri izlediğindeyse dehşete düşer: Yatak odasındaki gardırobun arkasında daha önce hiç görmediği gizemli bir kapı vardır. Onu bilinçaltının en karanlık köşelerine girmeye zorlayan bir kapı…

Hayal ile gerçeği ayıran çizgi bulanıklaştığında, insan kendini, kendisinden bile korkacak bir hale getiren ürkütücü bir kâbusun içinde bulabilir mi?









Sebastian Fitzek :

Sebastian Fitzek


1971 doğumlu Alman gazeteci ve yazarın tam adı Sebastian Fitzek David'dir. Fitzek'in kitapları 24 dile çevrildi ve dünyada 8 milyondan fazla sattı . Almanya'nın en başarılı gerilim yazarlarından biridir.





Yazarın okuduğum kitapları :

*Terapi 

*Kıymık 

*Göz Koleksiyoncusu



                                                     

2 yorum:

  1. Bu yazara bende bayılıyorum. Üç kitabını okudum şimdiye kakar. Yolcu 23 özellikle, güzel kitaptı.

    YanıtlaSil
  2. Kitabı çok merak ettim Nilüfercim. Ekledim listeme..

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.