11/15/2020

# Deniz Feyzan # Kitap Yorumu # Yitik Ülke Yayınları

Olumlama Kitabı - Deniz Feyzan

Olumlama Kitabı
Ülkece zor zamanlardan geçiyoruz. Korona , deprem , paranın değer kaybetmesi ... Bu durumların haricinde herkesin kişisel olarak sorunları  ,sıkıntıları da oluyor doğal olarak. Sıkıntılar bir başladı mıydı insan sanki kısır döngüye giriyor . Bu durumdan çıkmak için bocaladıkça daha da dibe çekildiğini hissediyor. İşte böyle durumlarda aslında derin nefes alarak bir adım geriye gitmeli ve olaylara dışarıdan bir göz gibi bakmayı öğrenmeliyiz . Bazen olaylara dışarıdan bakan bir göz , çıkışı daha rahat görebilir. 

  Deniz Feyzan'ın kaleminden çıkan Olumlama Kitabı da benin nefes almamı sağladı . Kitabı okurken kendime farklı bir göz olarak baktım . Aslında bir çok kişisel gelişim  kitabı okumuş birisi olarak çoğu konuyu biliyor ve uyguluyorum . Ancak bazı zamanlar geliyor ki insan bildiklerini hatırlayamaz hale geliyor ve onu itekleyecek , yönünü bulmasını sağlayacak bir rehbere ihtiyaç duyuyor . İşte Olumlama Kitabı benim için bir rehber oldu . Kapağında da dediği gibi kitap  " bolluk ve bereket bilinci meditasyonları kaynakçası ". 

Deniz Feyzan kitaba giriş bölümünde 7 rakamının önemine değiniyor. Kutsal dinlerde , efsanelerde ve sembollerde 7 rakamına vurgu yapıldığını belirtiyor. Kabe 7 kez tavaf edilir. Hıristiyanlıkta 7 büyük günah vardır. Gökkuşağına bakınca 7 renk görürüz . Dünyanın 7 harikası olması gibi... 

  Kitapta da bizleri tekamül yolculuğuna çıkaracak 7 kapıdan bahsediyor Deniz Feyzan . 

1. Kapı : Öze Güven 

2. Kapı: Duyguları Yönet

3. Kapı : Düşünceleri Aş 

4. Kapı: Teslimiyet 

5. Kapı: Kelimelerin Gücü 

6. Kapı : Uyanış 

7. Kapı: Birlik 

Her kapıda 21 gün boyunca bize eşlik edecek olumlama bölümlerinden oluşuyor . 21 günün sonunda da her kapıdan bize kalan aforizmaların yazılacağı bölümler bırakılmış. 

 Ben kitabı altını çizerek okudum . Kitapta yazan nefes egzersizlerini de yaptım . Her bölümü 21 gün ayırmadım çünkü kitabı bitirip sizlerle paylaşmak ve izlenimlerimi yazmak istedim. Yine de kitap bana iyi geldi . Tekrar kendimi hatırladım ve kendi mutluluğumun , sağlığımın , huzurumun her şeyden değerli olduğunu fark ettim. Zaten bilmiyor muydun demeyim. Hayat öyle bir hale getiriyor ki bizi kendimizi unutuyoruz. Eminim sizlere de oluyordur. Çocukların okulu , kitapları , yemek , temizlik , iş ,... gibi hayat koşturmacasında kendimizi unutuyoruz :((

  Ben kitabı sevdim  . Başucu kaynağı olarak kitaplığımdaki yetini aldı kitap. 

Olumlama Kitabı
Olumlama Kitabından Alıntılar : 

" ... hiçlikten hepliğe ya da sıfırdan bir olmaya giden yolculukta insan atlı araba ise , o yolu inşa eden taşlar , dünyevi deneyimlerimizde sahip olduğumuz şükürlerimizdir. "

"Tüm kapılarını araladığında niyetine bağlı özünde ne istiyorsan OL : Sevgi OL , Özgür OL , Huzur OL, Güven OL, Mutlu OL, Bereket OL. En kıymetlisi de Hayatının Ustası OL ..."

"Bolluk bereket bilincinde hayatta sımsıkı tuttuğun her ne ise ; ilk o senden gider."

"Hayal kırıklığı , kendime dürüst olmam için harekete geçme zamanımın geldiğini anlatır. "

"Pişmanlığım için kendime kızmak yerine şükrederim. Bilirim ki pişman olduğum davranışımı değiştirmek , gelecek için en büyük yatırımdır ."

"Birilerinin hayatına katkı sağlamak ve pozitif etkide bulunmak , iç dünyamın rengini değiştiriyor. "

"Verebilme gücü , alabilme gücüne alan açar. "  

"Ben benim en iyi dostum , sırdaşım , sevdiğim olduğunu unuttuğumda , ıssızlığım başlar . Kendime yabancılaşmamadır ıssızlık . Kendimden ödün verdiğimde , bir başkası için kendim gibi davranmadığımda , kendimi olduğum gibi kabul etmediğimde yalnızlaşırım. "

"Sana söylediklerinden , seni inandırdıklarından ve gördüklerinden çok daha fazlasının."

"Değişimin anahtarı kelimelerimin ve davranışlarımın altındaki düşüncelerimde saklı . "

"Şartlara uyan değil , şartlara yön veren olmayı seçiyorum." 

"Acıdan kaçmak yerine acının merkezinden geçerek içimdeki çocuğu özgürleştirebileceğimi biliyorum. "

"BEN ile ilgili düşüncelerim değişince yaşamım değişir . Hayata bakış açımı istediğim an dönüştürmeye gücüm var." 

"Bedenimin ,bilincimin evi ve koruyucusu olduğunu anımsıyorum. Bedenimi seviyor ve bunu ona hissettiriyorum. "

"Mutluluk ben istediğim müddetçe benimle ..." 

" Her halinle , her yaklaşımınla kendini kabul edebildiğinde hayatın armağanlarını alırsın. "

"Kalbim ile bağlantıyı kuran anahtar ; dilimdeki , zihnimdeki ve duygularımdaki şükürdür."

"Bir başkasının onayına artık ihtiyacım yok . Kalbimin rehberliğini kabul ediyorum. "

"Cesaretim konuşmalarında değil , karşı tarafı yargılamadan dinleyebilmende saklıdır. "

"Kelimeler , benim insanlığımdır. "

"Ben ;dinlemeyi erdem, konuşmayı cesaret bilirim. "

"Bir başkası ile yağacağım kıyaslamanın bir zaman kaybı olduğunu biliyorum. "

" Yeniden tam da istediğim gibi bir başlangıç yapmayı hak ediyorum. Devam etmemi sağlayacak asıl kaynak benim içimde."





Olumlama Kitabı
Kitabın Adı :Olumlama Kitabı 
Yazar :Deniz Feyzan 
Yayınevi : Yitik Ülke Yayınları 
Sayfa Sayısı :110

Kendini bu dünyaya nasıl ifade ediyorsun? Sözcüklerin kimliğini, kimliğin geleceğini inşa eder. Her gün evinde, işyerinde ve sosyal alanda söylediklerin hayatında değiştirmek isteyip de değiştiremediklerine katkı sağlıyor. Avuçlarının içinde tuttuğun Olumlama Kitabı’nda okuyacağın her bir paragraf, sakin ve zarifçe seni bir kapının eşiğinden geçirecek.

1. Kapı: Öze güven 
2. Kapı: Duyguları Yönet 
3. Kapı: Düşünceleri Aş 
4. Kapı: Teslimiyet 
5. Kapı: Kelimelerin Gücü 
6. Kapı: Uyanış 
7. Kapı: Birlik 

 Yaptıkların ve OLduğun yer arasında, kalbinden geçen duyguların ve zihninde dolanan düşüncelerin arasında, niyetlerin ve adımların arasında; uzanan 7 eşiği geçtiğinde her şeyin ne kadar basit ve anlamlı olduğunu deneyimleyeceksin. 

OLumlama kitabı; şu an olduğun yerde, değişimin için seni bekliyor.








Deniz Feyzan Kimdir? 
 
Deniz Feyzan
 










       Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası  İlişkiler bölümünden mezun oldu. Eğitim döneminde kamu ve özel sektörde elde ettiği deneyimler üzerine, yönetim ve organizasyon bölümünde yüksek lisansını devam ettirme kararı alıp insan kaynakları yönetiminde uzmanlığını derinleştirdi. 207 yılından itibaren kariyer planlama, işe alımla ilgili yetkinlik bazlı mülakat ve grup çalışmaları sayesinde Türkiye genelinde binlerce insanla birebir görüşme yapma fırsatı elde etti.Pek çok seminer ve eğitim sonrası profesyonel olarak kurumsal koçluk çalışmalarına devam etme kararı aldı. 2012 yılında The Coaches Training Institute’nün (CTI) merkezi San Rafael’de eğitim gördü.San Francisco’da yoga eğitimleri, nefes çalışmaları ve kişisel gelişim atölyelerine katılım sağladı. 2013 yılında 100 saatlik koçluk çalışmasını heyet kontrolü ile geçip San Rafael’deki eğitim liderlerinin uyguladığı assessment aşamasını tamamladıktan sonra sertifikalı bir koç ve eğitmen olarak kendi kanatlarıyla uçma kararı aldı.2016 yılında ilk kitabını çıkardı.2017 yılında OL Danışmanlık İnsan Kaynakları ve Koçluk Hizmetleri firmasını kurdu. Firma; koçluk, eğitim ve değerlendirme merkezi hizmetlerini vermeye devam ediyor. 13 yılın sonunda 8500 kişiyle mülakat yapmış, yaklaşık 1000 saat koçluk ve mentorluk hizmeti vermiş ve de yüzlerce gelişim değerlendirme merkezi hizmeti sunmuştur. İşe alım simülasyonu yazarlığı yapmasının dışında eğitimlerini destekleyen kitaplar yazmaktadır. 

                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.