11/03/2022

# film

Yalanın İcadı - Ne İzledim -

Yalan söylenilmeyen bir dünyada kişisel çıkarı için yalan söyleme fırsatı yakalayan bir kişinin komik hayatını anlatıyor film. 

Yalanın İcadı

   2009 ABD yapımı olan film 100 dk sürüyor ve orijinal ismi "The İnvention of Lying" . 

   Yönetmenliğini Ricky Gervais ve Matthew Robinson ikilisinin yaptığı  fantastik romantik komedi filminindir oyuncuları arasında Ricky Gervais, Jennifer Garner ve Jonah Hill yer almaktadır.

  Dünyada yaşayan tüm insanların doğruyu söylediğini , yalan ya da konuyu saptırma diye bir durumun olmadığı bir dünyayı düşünmeye çalışın . Böyle bir dünya nasıl olurdu sizce . Ütopik gibi geliyor değil mi ? Yalan yoksa insanların birbirine inanmaması için bir sebep de olmaz . Hele bir de yalanı hiç bilmeyen bir topluluk düşünün . Neden insan doğru olmayan bir şey söylemek ister değil mi??  İsler daha kolay yürür , birbirimize daha kolay inanırdık . 

  Filmde de böyle bir dünya var. İnsanlar birbirlerine sadece doğruyu söylüyorlar. Saklamadan ve saptırmadan. Bu toplumda din ya da Tanrı inancı da yok , bilmiyorlar. Taa ki aralarından birisi yalan söyleyebildiğini keşfedene kadar . İnsanların o ne derse inandığını gördüğü zaman ne kadar şaşırdığını bir düşünün!!!!

     



   Film komedi filmi olduğu için eğlenerek izledim. Sırf komedi filmi olarak değil verdiği alt mesajlar bakımından da zengin bir film Yalanı İcadı . Peki ne bu alt mesajlar derseniz hemen anlatayım :) 

   Yalansız bir dünyanın nasıl olacağı gösteriliyor . İnsanların ne kadar şekilci olabildiği ve gerçek sevginin bir noktada bu şekilciliği kırdığı gösteriliyor . Belki söylediği ve en çok tepki yaratacak şey ise tanrı ve dinlerin uydurma olduğunu vurgulaması . Doğru söyleyen bir toplumda dinler ve tanrı kavramı yokken yalan söyleyebilen insan ortaya çıkınca onun yalanları ile gökteki adam ve onun sözleri de ortaya çıkıyor . 

  Boş vaktiniz varsa eğlenmek amacı ile seyredebilirsiniz filmi . Ben izlerken çok eğlendim. 







                                                     

1 yorum:

  1. Bu ara komik bir şeylere ihtiyacım var bulursam ben de izleyeyim ☺️

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.