2/02/2018

# Kara Mizah # Kitap Tanıtımı # Serdar Çekinmez # Tavuk

Serdar Çekinmez’in beklenen romanı “Tavuk” yayımlandı

Tavuk


Serdar Çekinmez’in beklenen romanı “Tavuk” yayımlandı

Fransa’da yaşayan, “Hatice” ve “Tayyare” adlı sevilen romanların yazarı Serdar Çekinmez’den muhteşem bir kara mizah örneği daha. Tarih ve kara mizah meraklıları için sürükleyici dili ve çarpıcı konusuyla dikkat çeken “Tavuk”, Yitik Ülke Yayınları’nca yayımlandı.

İkinci Dünya Savaşı, 1942. Stalingrad'da Ruslar Almanlara karşı direniyor. Cephedekiler için en büyük sorun anakaradan bu kadar uzaktaki milyonlarca askerin, nasıl karnını doyuracağıdır. Bu büyük problemin çözümü, on beş günde kesime hazır hale gelen bir tavuk ırkının keşfedilmesiyle sağlanmıştır.

Tanzanya'dan yola çıkan üç tavuk örneği, çoğaltılmak üzere Berlin'e ulaştırılmalıdır. Üçüncü ve son örneği ulaştırma görevi Fransız direnişçilerine verilmişir. Ne var ki, Marsilya limanında direnişçilerin yerine, talihin bir cilvesi olarak Türk denizci Fikret, kendini bu misyonu üstlenmiş bulur. Bütün gizli servisler bu son tavuğun peşindeyken, Fikret gibi bir antimilitarist, bu görevi başarıyla tamamlayabilecek midir?

Fikret'in ve tavuğun başından geçenleri okurken, kendinizi, 1942 Fransası'nda, Fransız direnişçileriyle, mücadele dolu bir yolculuğa çıkmış bulacaksınız.

Tavuk, Serdar Çekinmez'den unutulmaz bir kara mizah örneği.

“Tavuk”, Serdar Çekinmez, Yitik Ülke Yayınları, Roman, 248 sf., Şubat 2018, 23 TL






                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.