1/02/2017

# Beyaz Balina Yayınları # Kitap Yorumu # Linda Sue Park # Suya Kavuşuncaya Dek

Suya Kavuşuncaya Dek - Linda Sue Park || Kitap Yorumu

kozmokitap

    Kırık Çömlek Parçası ile tanıştığım yazarın okuduğum ikinci kitabı Suya Kavuşuncaya Dek.  Yaşanmış bir olaya dayanan kitap duygusal ve etkileyici...

   Sayfa sayısı az ve puntosu büyük olan kitap yazarın anlatım tarzı da eklenince çok çabuk - bir iki saate - bitiyor.

   2008-2009 ve 1985 yıllarında geçen kitap birbirlerini tamamlayan olayları anlatıyor. 1985 yılında Güney Sudan'da Müslüman ve müslüman olamayanlar arasında bir savaş vardır. Her savaşta olduğu gibi su savaşta da masum halk zarar görmektedir. Salva'nın okuluna ateş açılması ile bütün çocuklar oradan ayrılırlar. Kalabalıkla birlikte uzaklaşan Salva evine geri dönemeden savaştan uzağa zorlu bir yolculuğa çıkar.

  2008 yılında Güney Sudan'da küçük bir çocuk olan Nya evlerinde ya da yakınlarında su olmadığı için en yakın su kaynağına her gün bazen de günde birkaç defa su almaya gitmek zorundadır. Burada yaşayan insanlar için en büyük zorluk su bulabilmektir. Buldukları su da sağlıklı olmadığı için çoğu zaman hasta olmaktadırlar.

   Kitapta aynı bölgelerde farklı zamanlarda yaşayan insanların yaşadıkları zorluklar ve yıllar sonra bölgeye getirilen suyun hikayesini anlatıyor Linda Sue Park.

 Çocuklar üzerinden anlatılan hikaye trajik. Bu insanların yaşadıkları zorlukları okudukça elimizin altında bulunanların kıymetini daha iyi anlıyoruz....


kozmokitap
Kitabın Adı :Suya Kavuşuncaya Dek
Yazar :Linda Sue Park
Yayınevi :Beyaz Balina Yayınları
Orjinal adı : A Long Water to Walk
Çevirmen :Tahire Firuze Başar Özkan
Sayfa Sayısı :136


    Güney Sudan'da ailesiyle mutlu bir hayatı varken 1985 yılında iç savaş nedeniyle yerinden yurdundan olan Salva Dut'un gerçek yaşam öyküsü…
    Ailesinden kopan Salva, Sudan'dan Etiyopya'ya, Etiyopya'dan Kenya'ya sürüklenerek yıllarca mülteci kamplarında yaşamak zorunda kalır. Ancak günün birinde tanışacağı İrlandalı yardım görevlisi Michael, Salva'nın hayatını tümüyle değiştirecektir.
   Kitapta Güney Sudan'daki başka bir kabileye mensup küçük bir kız olan Nya'nın 2008'de başlayan öyküsü, Salva'nınkine paralel bir şekilde anlatılıyor. Aslında iki düşman kabileden olan bu iki kişinin yolları, sürprizli bir sonla kesişiyor.


                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.