1/07/2017

# Buradayım # Clelie Avit # GO! Kitap # I'm Still Here

Buradayım - Clelie Avit || Kitap Yorumu

kozmokitap

Go Kitap' ın yeni kitapları çok hoşuma gidiyor. Farklı konulara sahip , hızla okunan yormayan ve etkileyici kitaplar.

Buradayım ilk çıktığı andan itibaren ilgimi çekti. Gerek kapağı gerek ismi gerekse konusu beni cezbetti.

Kitapta komadaki bir kız olan Elsa anlatılmakta. Bir dağcı olan Elsa çığ altında kalarak yaralanmış ve komaya girmiştir. Doktorlar çok çok az şansı olduğunu söylemektedirler kurtulmak için. Bir insanın en son kaybettiği duyu işitmedir . İşte bu bilgiden yola çıkılarak yazılmış kitap. Elsa komadadır fakat etrafındaki konuşmaları , sesleri duyabilmektedir. Kendi vücudunun içine hapsolmuştur adeta. Duyabilmekte , düşünebilmekte fakat hiçbir kasını hareket ettirememektedir. Tepkisi olmadığı için de onun duyabildiğini anlamamaktadır etrafındakiler. Gerçekten çok korkunç bir olay Elsa'nın başına gelenler....

Thiboult kardeşi araba kazası geçirdiği için annesini hastaneye getirmektedir. Sorumsuz kardeşine çok kızdığı için onu ziyaret etmez. Hastanede sessiz bir yer ararken yanlışlıkla Elsa'nın odasına girer ve aralarındaki garip ilişki böylece başlar...

Etkileyici ve sürükleyici bir kitap Buradayım. Yazarın ilk kitabı olan Buradayım bende merak uyandırdığı için sayfaları birbiri ardına hızla çevirdim ve nasıl bittiğini anlamadım. Bir günde bitti kitap.




Kitabın Adı :Buradayım
Yazar :Clelie Avit
Yayınevi :Go! Kitap
Orjinal adı :Je Suis La
Çevirmen :Dila Balça Öğün
Sayfa Sayısı :260


Başımı çevirmek ve gözlerimi açmak istiyorum .
Elsa bir tırmanış esnasında geçirdiği kaza yüzünden beş aydır komadadır. Uyanacağına dair tüm ümitlerini yitiren ailesi ve doktorları yaşam destek ünitesinin fişini çekmenin zamanının geldiğini düşünür. Ama bilmedikleri bir şey vardır: Bilincini kısmen geri kazanan Elsa etrafındaki sesleri duyabilmektedir. Ne var ki onlara hâlâ orada olduğunu söylemesinin bir yolu yoktur. Thibault da aynı hastaneye kardeşi için gelir. Alkollü araç kullanıp iki küçük kızın ölümüne sebep olan kardeşiyle konuşmayı reddeden Thibault bir gün Elsa’nın odasına sığınır. O günden sonra da Elsa’yı düzenli olarak ziyaret etmeye başlar. Onunla birlikte uyur. Onunla konuşur. Ve Elsa’nın, söylediği her şeyi duyduğunu hisseder. Thibault’nun bu ziyaretleri Elsa için yeniden nefes almak gibidir. Nihayet biri onunla konuşur, onu güldürür, ona uğruna mücadele edeceği bir şey verir. Thibault artık Elsa’nın gökkuşağıdır. Elsa hiçbir şey için olmasa da onun için uyanmak ister. Ama zamanı gittikçe daralmaktadır. Acaba Thibault çok geç olmadan ona ulaşmayı başarabilecek midir?


                                                            Kozmokitap

1 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.