10/24/2022

# Basın Bülteni # Cover # Kseniia Prostitova # Zena

Zena (Kseniia Prostitova) cover serisiyle dinleyici ile buluştu.

 Türk ve Rus asıllı piyanist, besteci, şarkıcı ve piyano öğretmeni Kseniia Prostitova cover serisiyle dinleyici ile buluştu.

Zena- Kseniia Prostitova


Zena (Kseniia Prostitova) uluslararası piyano virtüözüdür. İlk klasik müzik konserini 4 yaşında, ilk profesyonel konserini 8 yaşında verdi. Rusya’da uluslararası ve ulusal girdiği 20 den fazla yarışmanın hepsinde dereceye ve özel ödüllere layık görüldü. 17 yaşında master derecesiyle konser piyanisti ve piyano öğretmeni olarak mezun oldu, dünyaca ünlü şefler ve orkestralarla 200 den fazla konser verdi.

Çok önemli bir bestecinin ve şan öğretmeninin çocuğu olarak dünyaya geldi. Rusya’da eğitim alan dahi çocuklardan biri olan Zena (Kseniia Prostitova), müzikalitesi, üstün yetenekleri ve tüm müzik türlerindeki geniş bilgisi ayrıca yaratıcı kişiliğiyle, bestecilik ve vokal alanında da sayısız başarılı işlere imza attı.

Türkiye’ye tatil için geldikten sonra hayran kalan sanatçı, daimi olarak Türkiye’ye yerleşti. Her müzik türünde işler yapmayı seven sanatçı, müzik türleri arasında dans ederken, türlerin kendi dinamiklerine saygılı ve özüne sadık bir yaklaşım gütmektedir.

Kariyerine bağımsız müzisyen olarak devam eden sanatçı, 2020 yılında Famous Classical Music adlı klasik müzik albümünü çıkardı. Bu albümde Bach, Schumann, Chopin, Beethoven eserlerini çaldı. Aynı yıl Merhaba ve Macera adlı Türkçe pop albümlerini çıkarttı. 2021 yılında önemli trompetçilerden Julian Lupu ile birlikte Famous Classical Music For Trumpet And Piano adlı albümü çıkarttı. Bu albümde Cords, Thome, Clarke, Arban, Balay ve Dinicu eserlerine yer verildi.

2022 yılında ise Covers of Popular Songs adlı single serisiyle Let It Be, Confessa, Quizás, Quizás, Quizás, Michelle, Lovesong, Skyfall, Yesterday, Bésame Mucho, All by Myself, The Girl from Ipanema, Summertime, Girl ve Je t'aime şarkılarına sesi ve piyanosuyla yeniden hayat verdi.

Sanatçı, “sürprizlere hazır olun” mesajını dinleyicileriyle paylaştı. Mutlaka dinlenmesi gereken bu şarkıları spotify, itunes ve amazon music gibi platformlardan dinlenebilir.







                                                     

2 yorum:

  1. Zena'yı tanımıyordum ama yazından sonra tanımak ve eserlerini dinlemek istedim Nilüfer abla. Detaylı yazın için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bilgiler. Tanımadığım bir sanatçıydı bakacağım teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.