2/05/2014

# Çiçeklerin Dili # Kitap Yorumu # Pegasus Yayınları # The Language of Flowers

Çiçeklerin Dili - Vanessa Diffenbaugh


kozmokitap


Kitabın Adı: Çiçeklerin Dili
Orjinal adı: The Language of Flowers
Yazarı: Vanessa Diffenbaugh
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 431
Goodreads Puanı: 4.06
Puanım: 4.50


      Victoria döneminde insanlar birbirlerine duygularını çiçekler yoluyla ifade ederlermiş. Herkes çiçeklerin ne anlama geldiğini bilirmiş. Manolya -saygınlık, Kadife çiçeği - üzüntü, Lale - ilan-ı aşk.... İşte bizim romanımızda o dönemle aynı ismi taşıyan bir kız hakkında.
   

      Victoria....
      Victoria doğduğunda annesi onu hastanede terk eder.Sosyal hizmetlerin gözetiminde olduğu süre boyunca  koruyucu aileler arasında gidip-gelir. Çoğu zaman geri gönderen aileler hiçbir sebep göstermeden sadece " hoşçakal " derler. Bu yüzden Victoria insanlardan nefret etmeyi , güvensizliği , yalnızlığı öğrenir. Kendi kabuğuna çekilip herkesden uzaklaşır ve bağlanma problemi oluşur. Çiçeklerin dilini öğrenen Victoria insanlarla bu şekilde iletişim kurar.
     Romanımız Victoria'nın çocukluğu ve reşit olup sistemden uzaklaştığı zaman arasında gidip-gelir. Kitabın sonunda yazarımız  başarılı bir şekilde geçmişi, ve bugünü birbirine bağlar.
    Victoria tanıştığı bir yabancı sayesinde aşkı, ikinci şansları ve güveni öğrenmeye çalışacaktır.
     Yazar ilk kitabı Çiçeklerin Dili'ni akıcı bir tarzda yazmıştır.Kitabın sonunda ise bir de çiçek sözlüğü yer almaktadır. Victoria'nın hikayesini ve çiçeklerin taşıdığı anlamları öğrenmek isterseniz bu kitabı okuyun derim:)


     Kitapta beğendiğim bazı cümleler:

*Gül , gül olan bir güldür.
*Davranışların kim olduğundan bağımsızdır ve her zaman kendi seçimlerindir.
*Belki her çiçeğin gerçek anlamı, yumuşak yapraklarını bir arada toplayan güçlü sapında gizlidir.



kozmokitap



4 yorum:

  1. Pegasus Yayınları son zamanlarda çok başarılı kitaplara imza atıyor. alışveriş sepetinde "Zehra" isimli kitap vardı sanırım isim değişikliği olacak. Victoria'nın hikayesi ilginç

    YanıtlaSil
  2. Geçen hafta kitapçıda elime alıp alıp bıraktığım kitaptı. zira fiyatı diğer Pegasus lara göre biraz pahalıydı... ben yine gidip biraz zaman geçireyim kitapların önünde. teşekkürler yorum için. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sibel Hanım ve Neslihan Hanım ikinize de desteğiniz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederim;)

    YanıtlaSil
  4. Blogunun içinde kayboldum gerçekten. Her yerinden kalite akıyor. Ben daha önce nasıl fark etmedim acaba. Demek ki hiç sakin kafayla gelmemişim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.