4/15/2016

# film # vizyondakiler

Bu hafta vizyona giren filmler (15.04.2016)

sinema

Bahar geldi güneşi daha fazla kendisini  göstermeye başladı. Havaların ısınması ile evden daha fazla dışarı çıkmaya doğanın ve güneşin tadını çıkarmaya başladık. Bu haftasonu da alternatif olarak sinemaya gitmek isteyenler için vizyona giren filmleri biraraya getirmeye çalıştım.


Orman Çocuğu:Orman Çocuğu:

Jon Favreau'nun yönettiği ,Neel Sethi, Ben Kingsley, Bill Murray 'nin başrollerinde oynadığı film 1 saat 46 dakika sürüyor.
   Bir kurt ailesi tarafından büyütülen erkek çocuk Mowgli’nin  destansı macerasını izleyeceğiz. Ama Mowgli, İnsan yaralarına sahip olan korkutucu kaplan Shere Khan’ın  tehdit gördüğü her şeyi yok edeceğini söylemesi üzerine artık ormanda hoş karşılanmadığını öğrenir. Bildiği yegâne yuvayı terk etmek zorunda kalan Mowgli, katı bir akıl hocasına dönüşen panter Bagheera  ve özgür ruhlu ayı Baloo’nun  rehberliklerinde kendini keşfedeceği büyüleyici bir yolculuğa çıkar....

Film üç boyutlu olarak seyredilebilecek.


Suçlu
Suçlu:
Ariel Vromen'nın yönettiği ,   Kevin Costner, Ryan Reynolds, Gal Gadot 'ın başrollarde oynadığı film 1 saat 53 dakika sürüyor.
Aksiyon-gerilim türündeki filmde öldürülen bir CIA ajanının anılarının ve becerilerinin, tehlikeli bir suçlunun zihnine aktarılmasını konu alıyor.

Bu film tam benlik:)))






Heidi

Heidi:
Yönetmenliğini Alain Gsponer'ın yaptığı ,   Anuk Steffen, Bruno Ganz, Isabelle Ottmann 'ın oynadığı film 1 saat 46 dakika sürüyor.

Heidi'nin kitabını okumayan ya da çizgi filmini seyretmeyen yoktur sanırım. Alplerde yaşayan küçük bir kız olan Heidi'nin öyküsü anlatılıyor filmde.






Kapının Diğer Tarafı
Kapının Diğer Tarafı:
Yönetmenliğini Johannes Roberts 'ın yaptığı , başrollerinde  Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto, Suchitra Pillai-Malik 'in oynadığı film 1 saat 36 dakika sürüyor. Korku filmi sevenleri mutlu edecek bir film.
   Sessiz sakin bir hayat yaşayan ailenin trajik bir kaza sonucu genç oğullarını kaybetmesinin hikayesi anlatılıyor filmde.  Bir türlü teselli bulamayan anne, kaybettiği oğlunu geri getirecek bir ritüel olduğu keşfeder ve ona son kez veda edebilmek ister. Bunun için eski bir tapınağa gider, bu tapınağın kapısı iki dünya arasındaki geçiş olarak kullanılmaktadır. Ama kadın, kapıyı ritüel bitmeden açmaması gerektiği uyarılarına uymamıştır ve sonucunda ölüm ve yaşam arasındaki dengeyi bozmuştur.



Ateş
Ateş:
Bu hafta vizyona iki Türk filmi giriyor. Bunlardan ilki Ateş. Haluk Piyes 'in Yönetmenliğini yaptığı filmde  Haluk Piyes, Büşra Ayaydın, Eren Hacısalihoğlu başrolleri paylaşıyorlar. 90 dakika olan film dram türünde.
  Ateş ve Yavuz Cihangirli ve Tophaneli iki yakın arkadaştır. Ortak noktaları geçmişlerindeki bir hatanın bedelini en sevdikleriyle ödemek zorunda kalmış olmalarıdır. Annesi gibi tiyatrocu olmak isteyen Ateş, girdiği hiçbir işte haksızlığa tahammül edememiş ve kendi doğrusu için hiç bir kavgadan çekinmemiştir. Taksici arkadaşı ve eski kulağı kesiklerden Yavuz onu bu durumdan vazgeçirmeye çalışır; ancak o da Ateş gibi yeni bir hayata başlamadan önce geçmişteki hesapları kapatması gerekecektir. Ateş annesiyle olan sorunlu ilişkisinden dolayı içine kapanık ve karanlık bir hayat sürdürürken Aleyna'yla karşılaşır...Aleyna, aile baskısından İstanbul'a kaçmış, iş arayışı içerisinde karşılaştığı olaylardan hayatın acımasız gerçeğiyle yüzleşmiştir. Ama artık yalnız değildir. Ateş aşkı uğruna her türlü zorluğa rağmen kendi hayatını Aleyna'ya adamıştır.

Bekar Yaşam KılavuzuBekar Yaşam Kılavuzu:
Yönetmen koltuğuna Christian Ditter oturduğu filmde başrollerde  Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann bulunuyor. Komedi türündeki film 110 dakika sürüyor.

  Tek gecelik ilişkiler, kendilerine aşk dolu bir ilişki arayan bekarlar.... New York'ta bekarlar ve bekarlığı alışmaya çalışanlar anlatılıyor filmde.






 
Yemekteydik Ve Karar Verdim
Yemekteydik Ve Karar Verdim:

Bu haftaki son Türk filmi Yemekteydik Ve Karar Verdim.
Yönetmenliğini Görkem Yeltan yaptığı filmde başrolleri  Yasemin Zamanpur, Mehmet Güreli, Sema Poyraz paylaşıyor. Dram türündeki film 84 dakika sürüyor.
Rıza Gürsoy, geleneksel Kurban Bayramı yemeği için dört bir taraftaki ailesinin fertlerini evine çağrır. Aile babasının günden güne huysuzlaştığından şikayet eden kızlar, damatlar ve ailenin diğer fertleri bayram sofrası vesilesiyle bir araya gelir; fakat bu toplanma aile bireylerinin eteklerindeki taşları da yerlere dökecektir...



Ölüm TreniÖlüm Treni:

Yönetmenliğini Michael Petroni 'nin yaptığı filmde  Adrien Brody, Sam Neill, Robin McLeavy başrollerde bulunuyor. Gerilim türündeki film 90 dakika sürüyor.
   Psikolog Peter trajik bir kazada küçük kızını kaybetmiştir. Acı ve suçluluk duygusu ile baş etmeye çalışan Peter, hastalarında karanlık duygular ve tuhaflıklar fark etmeye başlar. Parçaları birleştirince hastalarının 20 sene önce aynı gün ölmüş olan insanların hayaletleri olduğunu fark eder. Bu korkunç gerçek, Peter’ı geçmişte saklı kalmış sırları çözmek üzere sürprizlerle dolu bir yolculuğa sürükleyecektir.







                                                        Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.