4/01/2016

# Ben Senin Bildiğin Kızlardan Değilim # Kitap Yorumu # Not That Kind of Girl # Siobhan Vivian

Ben Senin Bildiğin Kızlardan Değilim - Siobhan Vivian

Ben Senin Bildiğin Kızlardan Değilim - Siobhan Vivian

 

   Geleceğin neler getireceği önemli değildi: Yeni arkadaşlar, yeni sevgililer, yeni yönler... Bütün sevdiklerimin hayatında sonsuza kadar kalacağımı biliyordum. Değişim korkutucu bir şey değildi artık. Ve fotoğrafım duvarda asılı olsa bile nasıl hatırlanacağımı pek fazla önemsemiyordum. Unutulmamak yeterliydi.   

   Bir süredir işlerimin yoğunluğu yüzünden bloguma fazla paylaşım yapamadım. Bu demek değildir ki hiç kitap okumadım. Okudum fakat paylaşmaya, kitap hakkında yazmaya vaktim olmadı. Şimdi biraz boşluk yakalamışken okuduğum kitabı sizlerle paylaşıyorum.

   "Ben Senin Bildiğin Kızlardan Değilim" ne kadar klasik bir cümle değil mi? Eski Türk filmlerinde bu klasik söyleme sık sık rastlarız. Bu söylemi bir kitap ismi olarak görünce önce komedi tarzında yazılmış bir kitap olduğunu düşündüm. Fakat kitap gençlik kitabı. Liseli bir genç kızı ve onun çevresinde gelişen olayları anlatıyor.

   Amerikan lise hikayelerini okurken biz ne kadar şanslıyız diye düşündüm. Onlar için lise neredeyse bir kabus. Birçok insan lise yıllarında aldığı yaraları atlatamıyor Amerika'da. Aynı zamanda kız-erkek ilişkileri de orada çok karışık. 16 yaşında anne olan bir çok liseli bulunuyor Amerika'da. Bizim ülkemiz ve çocuklarımız onlara benzemediği için şükrediyorum....

   Natalia lise son sınıf öğrencisidir ve öğrenci konseyi başkanı seçilmiştir. Başkan olması ile görev ve sorumlulukları artmıştır ve arkadaşlarına eskisi kadar vakit ayıramamaktadır. Hep doğru seçimler yaptığını düşünen Natalia erkekler ile arasına da mesafe koymaktadır. Erkeklerin oyuncağı ve diğer öğrencilerin dalga geçtiği bir kız olmayacaktır. Bir yandan da üniversite için SAT sınavlarına hazırlanmaktadır. Bu son sınıf Natalia 'nın hayata bakışını değiştirecek ve kendisini daha iyi tanımasına yol açacak olaylar ile doludur.

  Boş vakitlerinizde okuyabileceğiniz eğlenceli bir gençlik kitabı  Ben Senin Bildiğin Kızlardan Değilim.

Yazar Hakkında: 1979 yılı New York doğumlu olan yazar Sanat Üniversitesi Sinema ve film yazarlığı bölümünü derece ile tamamladı. Yazar halen Pittsburgh Üniversitesinde yaratıcı yazarlık dersleri vermektedir.
Yazarın diğer kitaplarını merak edenler internet sitesine bakabilirler: www.siobhanvivian.com



Ben Senin Bildiğin Kızlardan Değilim - Siobhan Vivian Kitabın Adı : Ben Senin Bildiğin Kızlardan Değilim
Yazar : Siobhan Vivian
Yayınevi : Sonsuz Kitap
Orjinal adı : Not That Kind of Girl
Çevirmen : Elif Yüksel
Sayfa Sayısı : 296


   Hayat seçimlerden ibarettir…
    Ve Natalie Sterling doğru seçimler yapmaktan gurur duyuyordu. Lisedeki aptal erkek nüfusundan uzak duruyordu, her zaman onur listesinin ilk sıralarındaydı ve öğrenci konseyi başkanı olmaya hazırdı.
    Oysa mantıklı ve güçlü olmak kolay değildi. Özellikle en yakın arkadaşı Autumn ile kavga edip yalnız kaldığında ve sürekli aşağıladığı okulun futbol takımından bir çocuğa gönlünü kaptırdığında…
    Tabii bir de eskiden bakıcılığını yaptığı Spencer vardı. Natalie onu seviyordu; ama o hoppa bir kız gibi davranarak sürekli sinirlerini bozuyordu. Natalie için iyiyle kötü arasındaki çizgi bulanıklaşıyor. Bu sınırı aşmak felaketle de sonuçlanabilir, hayatında yaptığı en doğru seçim de olabilir.




                                                            Kozmokitap

10 yorum:

  1. Bende şimdi kapağını görünce komedi tarzında bir kitap sandım. İsmi zaten sık sık duyduğumuz bir cümle. Okumak isteyeceğim bir kitap gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş vakitleri değerlendirmek için iyi bir alternatif kitap:))

      Sil
  2. Kitap kapağı dikkat çekici. :) Aslında konusu klişe ama dilini çok merak ettim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap daha çok liseli gençlere yönelik yazılmış bir kitap. Dili sade ve basit , akıcı bir kitap.

      Sil
  3. Nice blog!!!
    Would you like to follow each other? let me know...and I follow you back.
    Besos, desde España, Marcela♥

    YanıtlaSil
  4. Thank you so much for your visit!!! I follow you!!!
    Have a wonderful weekend!!!:)))

    YanıtlaSil
  5. Sounds like a fun book to read, have to check it out. Lovely blog here btw! Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog so I can follow back. Thank you.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.