1/23/2018

# İlkay Yıldız # Kitap Tanıtımı # öykü # Sepya

Sahaflardan toplanan fotoğrafların hikâyesi: “Sepya”

Sepya - İlkay Yıldız


Sepya”, İlkay Yıldız’ın ilk öykü kitabı. Yitik Ülke Yayınları’nca okura ulaştırılan bu öykü kitabının ilginç bir özelliği var. Tamamı sahaflardan alınan on altı fotoğrafın benzersiz yolculuğunu okuyacaksınız “Sepya”nın narin sayfalarında. Zamanın tozunu taşıyan siyah beyaz fotoğraflar sizi bambaşka bir geçmişe, bambaşka bir yaşanmışlığa götürecek. Öykü okurları için lezzetli bir okuma önerisi bu kitap. Kitabın tanıtım yazısında okura şöyle sesleniliyor:

Her ailenin mutlaka bir zengini, bir delisi, bir dindarı, bir tövbe etmişi, bir para batıranı, bir akıl vereni, bir alkoliği, bir anarşisti, bir çok bilmişi, bir dert babası, bir sonradan görmüşü, bir okuyanı, bir sır tutanı ve bir baş belası vardır. Genellikle üniversite okuyanı anarşist, liseyi bitiremeyeni baş belası, erken evlenmişi alkolik, alkole tövbe edeni hacı, akraba evliliği yapanı zengin olur.

Kalabalık bir aile, ada sahillerinde bekleyen bir vapur kaptanı, kalbi kırık bir mektup, yaşı geçkin bir çapkın, zorla emekli edilen bir emektar, taşranın tükettiği hayaller...

Sahaflardan toplanan 16 fotoğrafın kurmaca hikâyelerinden oluşan Sepya, sahipsiz fotoğrafların hikâyelerini geri verme denemesi. Öykü okurlarına güzel bir okuma önerisi.

Sepya, İlkay Yıldız, Yitik Ülke Yayınları, Öykü, Ocak 2018, 102 sf, 14 TL







                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. Yitik Ülke çok merak ettiğim yayınevlerinden. Bu kitabı bilmiyordum ama çok merak ettim. İlgi çekici, teşekkürler :).

    YanıtlaSil
  2. Kitabın kapağı ve konusu ilgi çekici gerçekten..Türkiyeye gidince kesinlikle bakacağım.
    Güzel tavsiyen için teşekkürler canım 😍

    YanıtlaSil
  3. Kapak çok dikkat çekici olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Inanilmaz ilgimi cekti kitap. Bazen herhangi bir kitapta gordugum bir fotografin uzerine dusunurum. Neler yasadi acaba diye. Ya da neden huzunle bakmis. Bunun uzerine bir sey sanirim. Cok merak ettim bu yuzden😍

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.