1/26/2018

# Ephesus Yayınları # Fatma Erdek # Kitap Yorumu

Kara Kış Beyaz Düş - Fatma Erdek || Kitap Yorumu

Kara Kış Beyaz Düş

 

   Erzurum'un Narman ilçesine atanan bir hakim Zeynep. İnsanlara adalet dağıtmak için uğraşır fakat yıllardır en büyük adaletsizliğe uğrayan , yıpranan , çıkmazda kalan kendisidir. Yanına yardımcı olarak aldığı Akgül... Henüz on altı yaşında ... Oysa Zeynep'le o kadar ortak noktaları var ki henüz farkında olmasalar bile. Onlar masum, onlar suçsuz... İkisi de benzer kabusları yaşadılar yaşıyorlar...

  Güven ... adı gibi güven dolu. İlk olarak adı geçince gerçekten güven verecek mi diye endişelensem de endişem yersiz çıktı.

   Hele Selim... Üvey baba Selim... Onun için söylemek istediğim o kadar çok şey var ki terbiyem müsaade etmiyor maalesef....



Kara Kış Beyaz Düş

      Yazar geçmiş ile bugünü , yaşananı ve hissedileni kelimelere öyle bir dökmüş ki okumuyor adete yaşıyorsunuz. Karakterler, tahliller çok yerindeydi. Verilmek istenen bütün duyguları hissediyor , Zeynep ile birlikte kapana sıkışmış hissini siz de yaşıyorsunuz. Benzer olay karşınızda aynı tepki verilir mi o tartışılır tabii.... Bazı konularda kitabın sonuna kadar hep bir soru işareti bırakmış yazar. Okuyor ,meraklanıyor, acaba mı diyorsunuz. Soruların tüm yanıtı ise kitabın sonunda cevaplanıyor. . Zeynep'i kara kışına tanıklık ederken bu kışın bir sonu gelecek mi diye merak ediyoruz okurken.

  Harika bir kurgu, harika bir anlatım ve muhteşem bir eser Kara Kış Beyaz Düş. Okuyun derim ...

Kitaptan alıntılar : 

"Bana uzak değildi korku; bana memleket, benim içimde, benim evimdi."

"Ne kadar süreyle olursa olsun, bazen bir yudum nefes, bir avuç mavi ve bir tutam özgürlük, bir ömre bedeldi."

" O an en çok istediğim şey, az önce geri gelen bilincimin beni sonsuza kadar terk edip gitmesiydi. " 

"Oysa ne kadar savaştım kendimle , bilsen nasıl unutmak istedim bu ayıbı" 

"Aşk unutulacak bir şey değil. Aşk insanın kararlarıyla gelen ya da giden bir şey değil Zeynep. Aşk, gerçek anlamda bir zehir. Bir kez içtikten sonra, geriye dönüş yok."








Kitabın Adı :Kara Kış Beyaz Düş
Yazar :Fatma Erdek
Yayınevi :Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı :400


Annesinin mutluluğu için kendininkini feda eden Zeynep, hiç ummadığı bir ateş çemberi içinde kalmıştır ve susmak zorundadır. Tek kurtuluşunun evinden ve Selim'den uzaklaşmak olduğunu düşünür. Bu karar onu hiç bilmediği yabancı ve soğuk bir memlekete sürükler. Fakat mesleğinin ilk tayin yeri olan Narman'da hayat, kaçtığı dünyadan çok daha çetin ve acımasızdır. Evinden yüzlerce kilometre ötedeki bu yerde karşılaştığı Karkız ve Güven, onun hasarlı ruhunun farklı yönlerine ayna tutacaktır.

Evinden ayrılırken, her şeyi geride bıraktığını sanan Zeynep için kara kış yeni başlamıştır aslında. Ve bu, onu beyaz bir düşe götürecek olan zorlu yoldaki ilk adımdır.


                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.