9/05/2019

# Alessia Gazzola # Çırak # Fantastik Kitap # Kitap Yorumu

Çırak - Alessia Gazzola

Çırak

İlk gördüğümden beri almak istediğim bir kitaptı Çırak. İlk olarak kitabın konusu beni cezbetti. Adli polisiye kitaplarını çok seviyorum. Tess Gerritsen de bu alanda favori yazarlarımdan . Kitabın adı da bana Tess'in Çırak kitabını hatırlattı. Kitap şeffaf ambalaj ile kapalı olarak satıldığı için kitabı açıp inceleme fırsatım olmadı . Bu nedenle büyük beklentiler ile kitaba başladım.

Kitabı açıp okumaya başladığım ilk sayfada hayal kırıklığına uğradım. Bu hayal kırıklığı bir kaç sayfada daha oldu . Neden derseniz aşağıya resmi de bırakacağım. Sayfayı aynı kağıda matbaada iki kere basmışlar sanırım. Gölgeli ve gözü oldukça yoran bir yazı ortaya çıkarmayı başarmışlar. Kitabı aldıktan sonra hemen inceleyemediğim ve araya zaman girdiği için iade de edemedim. Zaten kitapçılardan alırken de kitap ambalajlı olduğu için içini açıp almadan inceleyemiyoruz. Kitap bu hali ile elimde patladı ve sinir oldum ...

Çırak


Konusuna gelirsem adli tıpta staj yapan Doktor Alice'i anlatıyor aslında kitap. Polisiye ve adli kısmından çok Alice'in hisleri , özel yaşamı , sakarlığı , kendine güvensizliği konu ediliyor. Beklediğimi bu yönden de bulamadım kitapta .

Adli tıpa incelemek için gelen bir ceset Alice'i farklı hissettirir . Çünkü bir gün önce bu genç kadın ile karşılaşmış ve konuşmuştur. Bu nedenle bu kadın cesedi ile daha özel olarak ilgilenir ve onu neredeyse saplantı haline getirir. Adli tıp doktorundan çok acemi bir dedektif gibi çalışarak olayı ortaya çıkarmaya çalışır.

Serinin ilk kitabı olarak çok başarısız buldum ben kitabı . Biraz heyecan katılmak istenmiş pembe dizi kuşağı gibi geldi bana. Kitabın sonunda sürpriz ekleyip yeni kitabın daha hareketli olacağı izlenimi yaratsa da yazar ben sevmedim tarzını . Kitap benim için tam bir hayal kırıklığı oldu ,yazarın diğer kitaplarını okumayı düşünmüyorum .







Çırak
Kitabın Adı : Çırak
Yazar : Alessia Gazzola
Yayınevi :Fantastik Kitap
Orjinal adı :
Çevirmen :Yakup Şahin
Sayfa Sayısı :416


Alice Ailevi, genç bir adli tıp stajyeridir. Biraz kafası karışık ve sıklıkla aklı başka yerde olsa da mesleğiyle ilgili öğrenmesi gereken çok şey vardır. Çalıştığı enstitüde durmadan aşağılanmasına, üstleri tarafından mesleğe uygun görülmemesine karşın kesin olan şey, mesleğini çok sevdiğidir.
Alice, Roma'daki o lüks daireye girdiğinde, yerde yatan genç kızın cesedini ve kanlar içindeki başını görünce bu davanın diğerleri gibi olmayacağını anlar Çünkü bu sefer kurbanı tanımaktadır.
"Detaylar maalesef beni etkiliyor ve zaten genel olarak beni hep detaylar etkiliyor. Çıplak ve biraz da düztaban olan ayaklarıyla yerde yatıyor. Gulia'da gördüğüm şey beni gözyaşlarımı tutamayacak kadar etkiliyor. Kim bilir hangi işportadan aldığı renkli ve eskimiş bilekliği, önümde duran cesedin içinde bir zamanlar yaşam dolu genç bir kızın yaşadığını hatırlatıyor."


                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. Bloğunuzu yeni keşfettim, takibe aldım. Paylaşımlarım ilginizi çekebilir.

    YanıtlaSil
  2. Stajyer doktor yerine çırak demişler kitabın ismine. Kapak resmi aslında hayalleri biraz zorluyor ama dediğiniz yönlerden de kitaptan çok beklenti içinde olmamak gerek herhalde. Teşekkürler samimi yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  3. Çok kötü bir baskı hepsi b9yle mi acaba basılanların ?

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.