1/08/2014

# Dünya Varmış # Epsilon # Kitap Yorumu

Güneş Çavması -Dünya Varmış


kozmokitap


                   Kitabın Adı: Güneş Çavması
                   Yazarı: Dünya Varmış
                   Yayınevi: Epsilon
                   Puanım: 5
                   Sayfa sayısı: 644


 Merhabalar
 Çok fazla takipçim olmasa da belki şans eseri blogumu açıp okuyanlar olur, destek vermek istersiniz diye yazmaya devam ediyorum. Unutmayın yorumlarınız ve geri dönüşleriniz benim için çok önemli. İyi veye kötü dönüş yaparsanız sevinirim. Gelelim şimdi kitabımıza. Okuyalı uzun süre oldu fakat kitap hakkındaki düşüncelerimi de yazıya dökmek uzun sürdüğü için bir türlü yazamadım. Kitap 600 küsür sayfa olmasına rağmen 3 günde bitirdim fakat esasen hiç bitmesin istedim. Son zamanlarda okuduğum en iyi kitap desem yalan söylemiş olmam:) Kitabın tanıtımlarını ilk olarak facede gördüğün zaman gelişim kitabı zannetmiştim. Hakkında yazılanları iyice okuduktan sonra çok meraklanmaya başladım.

 Yapılan bir çekiliş sonucunda Epsilon Yayınevi tarafından kitap bana gönderilince havalara uçtum. O gün ağzım mutluluktan bir türlü kapanmadı.Kitap roman. Okuduktan sonra hayatı ve kendimizi incelemeye başlıyoruz. Ya da ben şahsım adına öyle yaptım. Hayata öyle bir kendimizi kaptırıyoruz ki bazen kim olduğumuzu beklentilerimizi unutuyoruz. O kadar ileri gidiyoruz ki aynaya bakarken bile kendimize karşı dürüst olamayıp maske takıyoruz. Bu kitabı okurken ben de kendi içime döndüm. Ne istediğimi hatırlamam için benim de güneşimi kaybetmem mi gerekir? Hayatı artık başkalarına göre değil kendim için yaşamaya karar verdi. Çevre hepimizin hayatına etkiler. Fakat bir yere kadar olmalı.Var gücümüzle kendimize ve yaşamımıza sahip çıkmalıyız. Güneş Çavması'nı okuyunca neler hissettiğimi kısaca anlatmaya çalıştım. Keşke hepimiz bir mecnun olabilsek. Ya da Handan gibi cesur davranabilsek. Mecnun kim mi? Merak ediyorsanız siz de bu kitabı okumalısınız...
Kitaptan alıntılar:
Hayat bu!
Kimi seyreder var gücüyle
Kimi yaşar var düşüyle...
.....................................................
"Heidi, Peter ve beyaz sakallı dedeye borcum vardı yıllardır, ödemek istedim... Annemi doğurmak istedim belki ve çocuğumdan doğmak... Çilek kokulu karlar yağdırmak...Hayeller ateş alsın istedim...Eski köye yeni adetler getirmek... Hayatın ortasına çivileme atlamak ve ölümle kadeh tokuşturmak... Ve en çok da yeni bir oyun bulup kan ter içinde kalana kadar oynamak istedim..."
                 Güneş Çavması... Hayata dokunan ve hayatla dokunanların...
                 Kendine uğramadan bu dünyadan gitmeyenlerin... Bir yaprağın
                          neşesini görüp de alkışlamadan geçemeyenlerin...
                     Saat kurmaya başlayınca oyun kurmayı unutmayanların...
                     Kalbi üşüyünce aşka, ömrü üşüyünce dosta sarılanların...
                                       Kederden gülücük yapanların...
                Düş çıkartmalarını ruhlarından söküp atamayanların hikayesi...
........................................

Kitabı alamayanlar veya alıncaya kadar sabredemeyenler varsa kitabımızın yazarı internet sitesinde kitabı e-kitap formunda yayınlamış . Kendisinin eline emeğine sağlık.
               http://dokundum.com/index.html






8 yorum:

  1. bu kitabı merak etmiyor değildim, şimdi sizin yorumunuzu okuyunca alınacakların arasında yer aldı. teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Bence de mutlaka kütüphanemizde bulunması gereken kitaplardan birisi. Yorumunuz için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, açıkçası kitaba yorumunuzdan çok " Çok fazla takipçim olmasa da belki şans eseri blogumu açıp okuyanlar olur, destek vermek istersiniz diye yazmaya devam ediyorum. " bu cümleleriniz ilgimi çekti. İnanın bana çok uzun yıllar iki ayrı blog tuttu. Takipçiler bazen oldu bazen olmadı. Bazen tek bir takipçinin yazdığı yorum bile yetiyordu beni mutlu etmek için. Bu sebeple tüm kalbimle söylemek isterim ki, çok önemsemyeyin takipçi sayısını. Siz iyi şeyler yapıyorsunuz ve doğru bildiğiniz yolda devam edin lütfen:)) Ayrıca kitap yorumu için teşekkür ederim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz ve iyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim:)

      Sil
  4. Kitabın büyük bir hayranı olarak benimle benzer hisleri paylaşmanıza çok memnun oldum. Herkes her kitaptan aynı tadı alamıyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugüne kadar karşılaştığım bir kişi hariç herkesin kitabı sevdiğini gördüm. Sanırım kitabı sevenler çoğunluktayız:)))

      Sil
  5. Merhaba, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim bana çok faydalı oldu :) o nedenle takipçi sayınızı dert etmenize gerek yok bir kişinin bile işine yarıyorsa ne ala değil mi? gelelim kitaba; bu kitabın ikincisi yakında yayımlanıyormuş epsilon'un sitesinde gördüm ve tanıtımı çok ilgimi çekti ama birincisini niye görmemişim diye şaşırdım...ki epsilon'un Türk edebiyatını çok başarılı buluyorum (yayınevinin ana konusu olmamasına rağmen) muhteşem yazarlar tanıdım sayelerinde... Güneş Çavması 1'e bakınca gördüğümü ama hiç ilgimi çekmediğini hatırladım .. bence tanıtım yazısında ciddi bir hata var... acaba birileri bu romanı yazmış mı diye de araştırınca da blogunuza ulaştım... çok iyi oldu her iki romanı da okuyacağım... elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Kitabın ikincisi de çıkar çıkmaz alacağım inşallah. Blogların en güzel tarafı sizin gibi güzel insanlarla tanışma fırsatı sağlaması... Sevgiler♥

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.