4/07/2014

# Adam Fawer # Aprıl Yayıncılık # Improbable # Kitap Yorumu

Olasılıksız - Adam Fawer


kozmokitap

   Kitabın Adı:Olasılıksız
   Orjinal Adı: Improbable
   Yazarı: Adam Fawer
   Yayınevi: A.P.R.I.L yayıncılık
   Sayfa Sayısı: 470
   Goodreads Puanı: 3.99
    Puanım: 5

         Çoktandır istediğim , bir türlü okumaya fırsatım olmayan bu kitabı sonunda okudum... Gerçekten müthişti , çoook beğendim.  Kitabın ilk üç bölümünün her birinde farklı öyküler anlatılınca kitap böyle devam ediyor zannettim. Okumaya devam edince bunların birbirleri ile bağlantısı ortaya çıktı ve öykü sürükleyici bir hal aldı. Kitapta fizik , felsefe, macera, istatistik , heyecan fırtınası, hepsi bir arada... Okumaya başlayıp olayların akışına kapılınca kitabın nasıl bittiğini anlayamadım.

         Olasılıkların harika evreni.... Okyanusa taş atıldığında oluşan dalgalar gibi bizim de hareketlerimiz ve kararlarımız bu dünyada bir dalgalanmaya neden olur. Bu dalgalanma bizim dışımızdaki insanları da etkiler.  Bu kitap bize bu dalgalanmayı, verilen kararların olası sonuçlarını  ve başka insanları nasıl etkilediğini akıcı, bilimsel ve etkileyici bir dille anlatılıyor.



          David Caine epilepsi hastası. Kitabın başında kendisini kumar masasında tanıyoruz. Jasper , David'in ikizi. Şizofreni tanısıyla yattığı hastaneden yeni çıkmış. Nova, Çok güzel bir kadın, aynı zamanda da çok tehlikeli. Kendisi CIA ajanı. Dr Tversky bilim adamı. Asistanı Julia üzerinde bazı deneyler yapıyor. Bu karakterlerin başrolde olduğu hayal gücümüzün sınırlarını zorlayan bir hikaye.  Konudan kısaca bahsedemiyorum çünkü basite indirgenemeyecek bir konu.Kütüphanenizde bulunmasını tavsiye ettiğim bir kitap.   Bence mutlaka okunmalı:)))

6 yorum:

  1. Olasılıksızı okuyalı birkaç yıl oldu ve bazı sahneler gözümün önünde hala... Konusuyla, kurgusuyla farkını ortaya koyan bir kitap...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kitabı geç okuduğum için pişmanım. Daha önce inat etmeyip kitabı almış olmayı dilerdim:)))

      Sil
  2. benim de kitaplığımda uzun zamandır bekleyenlerin arasında. her seferinde elimdeki bitsin okuyayım diye niyetleniyorum ama hep başka bir kitaba elim kayıyor. yorum için teşekkürler, en kısa zamanda okuyacağım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda okumalısınız. Konusu ilginç, farklı bir kitap. Sevgiler...

      Sil
  3. Severek okuduğum kitaplardan 📚

    YanıtlaSil
  4. Sonunda ortak okuduğumuz bir kitap buldum.

    Siz kitabı sevmişsiniz ama ben zorlama bulmuştum. Özellikle ajanlarla dolu son bölüm çok itici gelmişti. Ben sizin kadar cesurca tavsiye edememiştim

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.