4/24/2014

# Arkadya Yayınları # Kitap Yorumu # Sarah Jio

Mart Menekşeleri - Sarah Jio

kozmokitap


Kitabın Adı: Mart Menekşeleri
Yazarı: Sarah Jio
Orjinal Adı: The Violets of March
Yayınevi : Arkadya
Sayfa Sayısı: 336
Goodsreads Puanı: 3.77

" Bir kadının yüreği sırlarla dolu bir denizdir..."

" Hayat birine seni seviyorum demenin kararsızlığını yaşamak için çok kısadır..."

     Sarah Jio romantik kitapların kraliçesidir bana göre. Yazdığı kitapların hepsi birbirinden nefis, sürükleyici ve insanın içine işleyen türden... Yazarın anlatımındaki incelik ve etkileyicilik sayesinde olayların içine sürükleniyor ve kitabın kahramanı ile birlikte o anı yaşıyoruz. Kapak tasarımında ise ayrı bir incelik söz konusu, insanın içini açıyor, hele o püsküllü ayraçları ise çok sevimli...


     Kitabımızın kahramanı Emily. Eşi kendini aldattıktan sonra ondan ayrılan Emily, kendini toparlayabilmek ve yazarlık tıkanmasını aşmak için   (Emily bir yazardır) Bainbridge Adasında yaşayan yengesi Bee'nin yanına gider. Adanın huzurlu ve sessiz ortamının tadını çıkaran Emily, yatak odasında bir günlük bulur. Bu günlüğü okudukça da hayatı değişecektir.

     Emily adada yeni dostlar da edinir. Bu dostların da kendi sırları vardır. Emily günlükle ilgili sorular sorsa da kimseden yanıt alamaz. Emily dinlenmek için gittiği bu adada sırları çözmek ve gerçekleri öğrenmek için uğraşırken kendi dertlerinden de arınır. Belki bu adada kalbinin kapılarını da açacak birisini bulur:)))

    Evettt kitabı okurken bize de bu nefis adanın tadını çıkararak bu maceraya katılmak kalıyor.Yazarın ülkemizde yayınlanan üç kitabından ilki Mart Menekşeleri. Yakın zamanda dördüncü kitabı da raflardaki yerini alacak. Kesinlikle tavsiye edilir....

   Tüm kitap kurtlarına iyi okumalar diliyorum:))))


kozmokitap
Arka kapaktan:

Gerçek aşkı yaşadığına inanan ünlü yazar Emily Wilson, kocasının başka kadını ona tercih ettiğini öğrenince hayal kırıklığına uğrar. Tüm olanlara rağmen yine de tek damla gözyaşı dökmez.
   Büyük yengesi Bee, Mart ayını Bainbridge Adası'nda geçirmesi için onu davat eder. Emily ruhuna açılan iyileşmesi umuduyla, bu teklifi kabul eder.
    Adanın mistik havasıyla huzuru yakalamaya çalışan Emily, 1943 yılında yazılmış kırmızı kadife kaplı bir günlük bulur. Bu günlük onu geçmişin tozlu sayfalarına hapsolan gerçek bir aşk hikayesine ve altmış yıllık bir aile sırrına götürecek...
  Umudun , hüznün ve pişmanlığın bir arada işlendiği büyüleyici bir roman... İlk kitabı Mart Menekşeleri ile Library Journal En İyi Kitap Ödülü'ne layık görülen Sarah Jio, insanın kalbinin, ne kadar hatalı olursa olsun sevdiklerimizi her zaman affedeceğini eşsiz bir dille anlatıyor.



1 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.