5/26/2014

# David Baldacci # Kitap Yorumu # Martı Yayınları

Bedeli Ödenen Günahlar - David Baldacci


Bedeli Ödenen Günahlar


Kitabın Adı: Bedeli Ödenen Günahlar
Yazarı: David Baldacci
Yayınevi: Martı Yayınları
Orjinal Adı: Deliver Us From Evil
Sayfa Sayısı: 545
Goodreads Puanı: 3.90

           Bedeli Ödenen Günahlar bir ikilemenin ikinci kitabı imiş. Okuyup bittikten sonra öğrendim. Çok da önemli değil çünkü konuda bir eksiklik hissedilmiyor. Kitabı bir süpermarketin indirim reyonundan aldık. Nadir de olsa bu reyonlara güzel kitaplar koyuluyor. Bu da o kitaplardan birisi. Okumaya başladığım zaman ilk iki bölümünde kitabı çok sevmeyeceğimi sırf bitirmiş olmak için okumak zorunda kalacağımı düşünmüştüm. Çünkü isimler ve anlatım tarzı beni sarmamıştı. Konu ilerlerdikçe tempo ve heyecen arttı ve kitaba bağlanmaya başladım. Konu yavaş başlayıp birden temposunu arttırdı. Bana da soluksuz öykünün akışına kapılmak kaldı. Sonuç itibari ile kitap sevilmiştir. 

      Janie ailesini kaybetmiş yirmili yaşlarının sonunda genç bir kadındır. Gizli bir örgüte dahildir. Bu örgüt katliamlar yapan , kanunun elinden kaçmış ve farklı kimliklerde yaşamlarına devam eden canavarları yok etmeye kendilerini adamıştır. Shaw, o da farklı bir  örgüt için çalışmaktadır. Bu örgüt ise kendilerine söylenen kimseleri sadece yakalayıp üstlerine teslim etmektedir. Evan Waller altmışlı yaşlarında dış görünüşü ve davranışları ile onu tanımayanları etkileyebilecek bir insandır. Gerçekte ise açgözlü bir canavardır. İnsanları işkece ile öldürmek onun en büyük zevkidir. Bu üç insan ve ekiplerinin yolu Provence'te çakışır. Heyecan dolu, korkutucu, vahşet esintileri taşıyan , arada da biraz romantizm estiren güzel bir roman. 

    Bu yazarın ismini daha önce duymamıştım. Araştırdığım kadarı ile David Baldacci, 1997 de People adlı dergi tarafından dünyanın en önemli 50 insanından biri seçilmiş. Amerika'da okuryazarlığı arttırmak için eşi ile birlikte kar amacı gütmeyen bir dernek kurmuşlar. Ülkemizde de yazarın çevrilmiş başka kitapları da bulunmaktadır. Bu kitabın serisinin ilk kitabı da "Asıl Gerçek " adı altında çevrilmiştir. 



                                                                                              


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.