3/07/2017

# Catriona Mcpherson # Çocuk Bahçesi # Kitap Yorumu # Limos Yayınları

Çocuk Bahçesi - Catriona McPherson || Kitap Yorumu

Kozmokitap

   Neredeyse bir aydır kitaplığımda duran kitap için 5 Martta kitap fidanı yaptık. Kitap fidanı ne derseniz  grup olarak aynı kitabı aynı anda okumaya başlıyoruz ve kitap bittikten sonra kitap hakkında düşüncelerimizi, eleştirilerimizi paylaşıyoruz. Çok eğlenceli oluyor ve konuşacak harika bir de konumuz oluyor.

   Limos Yayınlarından ilk okuduğum kitap Çocuk Bahçesi . Yayınevinin diğer kitaplarını da görmüş ve merak etmiştim . Alınacaklar listeme ekledim kitapları. Aslında hangisi olduğunu görürsünüz:))

kozmokitap

   Kitabı okumaya başladığımda ilk iki sayfada , "yoksa kitabı sevmeyecek miyim" diye düşünüp korktum bir an. Çünkü kitabı okumayı sabırsızlıkla bekliyordum. Buna arka kapakta yazan " Gerilmekten kıvrılıp  bükülmek hoşunuza gidiyorsa, bunu seveceksiniz. "sözü de sebep olmuş olabilir. İlk izlenime aldanma devam et sözleri ile kitabı okumaya devam ettim. İyi ki de okumaya devam ettim. Sayfalar ilerledikçe merakım son derece arttı. Merakım arttıkça kitabı bırakamaz oldum. Derken bir de baktım akşam başladığım kitap sabah bitti...

   Bundan yirmisekiz yıl önce hippi tarzı eğitim veren bir okulda yaşları oniki olan çocuklar geceyi okulun bahçede kamp yaparak geçirirler. Sabah çocuklardan birisi köprüden düşmüş ve ölmüş olarak bulunur.

kozmokitap

   Günümüzde Gloria boşanmış bir annedir. Oğlu Nicky yatalak hastadır . PKAN hastası. PKAN çocukluk çağında başlayan ve hızla ilerleyen, nadir görülen, otozomal resesif bir hastalıktır ve etkin bir medikal tedavisi yoktur. Nicky bunun için bir bakım merkezinde yatmaktadır. Kayıt memuru olarak çalışan Gloria işi , oğlu ve ıssız yerdeki evi arasında bir hayat sürmektedir.  Hayatındaki bu döngü bir gün tesadüfen karşılaştığı eski arkadaşı ile değişir.

   Yıllar önce kampta bulunan çocuklar ki artık yetişkindirler teker teker ölmektedirler. Yapılan otopsilerde intihar denilmiştir. Bu ölümler gerçekten intihar mıdır yoksa cinayet mi?? Geçmişten çıkıp gelen Stig 'in anlattıkları ile dedektifliğe soyunan Gloria bu olayları araştırmaya başlar.

  Arka kapakta bahsedildiği gibi gerilimden eğilip bükülmedim kitapta . Tüylerim de diken diken olmadı. Kitap gerilim ya da korku türüne ait değil. Hangi tür kitapların arasına girdiğine karar veremesem de kitap son bölüme kadar merakımı ayakta tutmayı başardı. Bu merak ve ne olacak , cinayet mi intihar mı ya da kim suçlu soruları dikkatimin dağılmasını önledi ve kitabı sabırsızlıkla okudum. Benim için ilginç kitapların arasına girdi.....



Kozmokitap
Kitabın Adı : Çocuk Bahçesi
Yazar :Catriona Mcpherson
Yayınevi : Limos Yayınları
Orjinal adı : The Child Garden
Çevirmen : Meral Herzem
Sayfa Sayısı :312


Eden çocukları dünyaya gönderildiğinde, içlerinde bir sırrı da beraberlerinde taşıyorlardı. Şimdi birisi onlarının hepsinin mezara girdiğinden emin olmak istiyordu.

Eden’di ismi. ‘Mutlu çocuklar için alternatif bir okul’ diyordu broşürün üzerinde. ‘Ormanda başıboş dolaşan bir sürü hippi var’ diyordu yerel halk. İntihar sonrasında kapıları kapanmış ve çocukların hepsi dağılmıştı. Otuz yıl aradan sonra; artık bir bakım evine dönüştürülmüş, bina bakımsız olmasına rağmen ayakta durmaya devam etmiştir. Gloria Harkness hayatını aydınlatan ve her gün kalbinin bir sefer daha kırılmasına neden olan bakım evinde oğluna ve tek komşusuna yakın olmak için çalışmaktadır.

Şimdi Nicky ve etrafındaki bir sürü hayvan bile yuvasındaki yanlızlığını koruması için yeterli değildi, bir çocukluk arkadaşı onun kapısına geldiğinde, Gloria onu içeriye davet etme konusunda bu yüzden hiç tereddüt bile etmemişti. Eden’den bir kızın onu takip ettiğini ve intiharın olduğu yere birlikte gitmek istediğini, gerçekleri orada açıklayacağını söyledi. Ancak onlar oraya ulaştıklarında kız çoktan ölmüştü çocukluk arkadaşının katil olduğu düşünülüyordu. Elbette ölülerin konuşmaya başlaması ve ölenlerin sebebinin intihar olmadığı öğrenilmeye başlanana kadar.

Gloria kendini bir anda büyük ihanetin, güvensizliklerin ve yıllarca gizlenmiş olan sırların içerisinde buluyordu.


                                                            Kozmokitap

4 yorum:

  1. İlginç bir kitaba benziyor.Bitene kadar da merak uyandırmaya devam etmesi güzel.Bende de merak uyandırdı şimdi.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. merak ettiren kitapları seviyorum. Sürükleyici oluyor. Emeğine sağlık Nilüfer :*

    YanıtlaSil
  3. Iyy hem gerilir hem okumayi birakamam bu kitaplari 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.