3/16/2017

# Eftalya Yayınları # Kitap Yorumu # Mehtap Soyuduru Çiçek

Yolcu - Mehtap Soyuduru Çiçek || Kitap Yorumu

kozmokitap


  Mehtap Soyuduru Çiçek'in Gitmesen Olmaz Mı? kitabını okuduğum zaman çok sevmiştim. Sıcacık bir kitaptı. Kitap bittiği zaman o naif duygu beni esir almıştı. Şimdi yeni kitabı Pedina raflarda yerini alırken ben de okumadığım ilk kitabı Yolcu'yu bitirmek istedim.

kozmokitap


  Yolcu , Leyla'nın hikayesinin anlatıldığı bir kitap. Leyla genç , zarif bir öğretmendir. Yeni öğretmenimiz ilk tayin yerine gitmek üzere ailesinin yanından ayrılır. Tren ile çıktığı yolculukta kompartımanına izinsiz bir adam girer. Bu adam polisten kaçmaktadır ve Leyla'yı da tehdit eder ses çıkarmaması için. Başlarda Leyla korksa da adamdan arlarında bir sohbet başlar ve Leyla kendisi hakkında birçok şeyi bu adama verdiğini fark eder. Bu adamın adını da öğrenememiştir. Gizlice duraktan inerken adama adını sorduğunda " Yolcu" der. Bu Leyla'nın yolcuyu son görüşü değildir.

   Bu tuhaf karşılaşma Leyla'ya güzellikler getireceği gibi aynı zamanda da hayatını karıştıracak ve çok sıkıntı çekmesine sebep olacaktır.

kozmokitap


  Hızla okunan güzel bir kitaptı Yolcu. Son bölümlerinin biraz uzatıldığını düşünsen de yine de kitaptan büyük keyif aldım. Çok duygusal bir anımda yollarımız kesişti Yolcu ile. Bazı bölümlerde bu nedenle gözyaşlarımı tutamadım.

  Son zamanlarda okuduğum Türk yazarları oldukça başarılı ve çok güzel işlere imza atıyorlar. Bu yazarlardan Bir tanesi de Mehtap Soyuduru Çiçek. Başarılarınız daim olsun Mehtap Hanım.

 


Kozmokitap
Kitabın Adı :Yolcu
Yazar :Mehtap Soyuduru Çiçek
Yayınevi : Eftalya Çiçek
Sayfa Sayısı :320


Gözlerini kapadı. Ben de kapıya yöneldim. Gittiğimi görmemek için gözlerini kapadığını düşündüğüm saniyelerde, "Menekşe!" diye seslendi. Dönüp baktığımda ona, "İlkbaharda senin gibi mor çiçekler açacağım, söz veriyorum," diye vaad etti bana. Şefkatle titredi kalbim sözlerine. "Kıyamam ben senin o iğneli yapraklarına, ben seni öyle sevdim," dedim ve kapıdan çıktım.

Bir doğu treninde başlayan 'Yolcu' hikâyesinin mor menekşe ile çam ağacının aşkına bürünmüş nostaljik hali...

Yusuf, yarını bilinmeyen bir hayatın iflah olmayan Yolcu'su. Ona, iğneli yaprakları ile âşık olacak menekşesini tanıdıktan sonra hayatının seyri değişir. Yeni hayatında ise istasyon değiştirmek eskisi kadar kolay olmayacaktır.

Leyla, bir doğu treninin varacağı istasyona bağladığı umutlarının, hayalini dahi kuramadığı bir masala dönüşmesine engel olamayan fedakâr mor menekşe.

Onun fedakârlığı ve aşkı, vazgeçilmesi imkânsız bir sevdaya dönüşecektir.









Mehtap Soyuduru Çiçek Kimdir?

23 Ağustos 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Erciyes Üniversitesi mezunu, evli, iki erkek çocuk annesi ve bir kamu kuruluşunda memur olan yazar aslen Yozgatlıdır.
Mehtap Soyuduru Çiçek ilk önce wattpad platformunda yazmaya başladı. Daha sonra lacivert renkli bir ajandaya karalamaya başlamıştır. Yazarın ilk kurgu kahramanları kadınlardı. Yazarın basılan kitaplarının bir çoğunda kahramanları hep kadınlardan oluşmaktadır.







 Mehtap Soyuduru Çiçek'in okuduğum diğer kitapları :

*Pedina 

*Gitmesen Olmaz Mı? 

*Çiçek Gelin

*Güven Bana 

* Yalancının Mumu 

* Veda Ederken 


                                                     

2 yorum:

  1. Paylaşımın için teşekkürler okunası kitaplardan .

    YanıtlaSil
  2. Duygusal kitapları ben de çok seviyorum ve merak ettim canım :) Bu arada ilk fotoğrafa bayıldım tam konuya uygun romantik bir kare olmuş <3 :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.