1/03/2018

# Bilgi Yayınevi # Kitap Yorumu # Orkide Ünsür

Karanlık Yılbaşı Öyküleri-Aralıktan Sızan Karanlık || Kitap Yorumu

Karanlık Yılbaşı Öyküleri-Aralıktan Sızan Karanlık


  Yılbaşı kimileri için eğlence , kimileri için tatil , kimileri için ise normal günden farksız bir zamandır. Yılın bu zamanı en fazla akıllara kazınan manzara ise alışveriş çılgınlığıdır. Her mağaza indirim yaptığını iddia eder ve kasalar ise kuyrukta bekleyen insanlardan görünmez . Ekonominin en canlı olduğu dönemlerden biridir.

  Televizyonlarda ise çoğunlukla yılbaşı ve noel konulu film ve animasyonlara denk geliriz. Kimsenin aklına korku gelmez. Bu dönemde korkuya en yakın olan kitap veya film ise bana göre Charles Dickens 'ın " Bir Noel Şarkısı" kitabıdır .

    Orkide Ünsür'ün derlediği ve kendisi de dahil on üç yazarın öykülerinin yer aldığı " Karanlık Yılbaşı Öyküleri - Aralıktan Sızan Karanlık " kitabı ile bu döneme ait korku kitabı eksiği de giderilmiş oldu.


Karanlık Yılbaşı Öyküleri-Aralıktan Sızan Karanlık

  Öncelikle belirtmeliyim ki korkarım okuyamam diye düşünmeyin . Şahsen benim tüylerim diken diken olmadı okurken. Farklı ve korku türüne giren bir kitap olsa da gece uykunuzu kaçıracak kadar korkunç değil. Bana göre herkes rahatlıkla   okuyabilir kitabı.

  Kitabın adından da anlaşılacağı gibi tüm öykülerin ortak noktası yılbaşı zamanında geçiyor olması .

  Kitaptaki karakterler sıradan , belki yanından geçip gittiğimiz ancak fark etmediğimiz ya da iş arkadaşlarımızdan birisi belki de siz olabilirsiniz. Yılbaşına inanmayan , eşi ile evde mutlu olmayıp ayrılmayı düşünen , yanlış insanlara güvenen , açgözlülüğünün  kurbanı olanlar  ya da yanlış zamanda yanlış yerde olanlar ... Farklı tipte ve farklı karakterde insanlar konuk oluyor öykülere. Öykülerin arasından fırlayan Küçük Kibritçi Kız büyük bir sürpriz oldu benim için . Işıl ışıl eğlenceli bir ortamın arka planı ya da madalyonun diğer yüzünü usta yazarların kaleminden okumak büyük mutluluktu.

   Bilindik , ezberlenen öykülerin ötesinde , farklı açılardan ve farklı yaklaşımlarla yazılmış öyküleri okumak çok güzeldi. Farklı tarzları sevenler bu kitaba da bakmayı unutmayın...







Karanlık Yılbaşı Öyküleri-Aralıktan Sızan Karanlık
Kitabın Adı :Karanlık Yılbaşı Öyküleri-Aralıktan Sızan Karanlık
Yazar : Özlem Ertan, Mehmet Berk Yaltırık, Kubilayhan Yalçın, Demokan Atasoy, Uğur Kılınç, Funda Özlem Şeran, Uğur Batı, Işın Beril Tetik, Alper Kaya, Orkide Ünsür, Galip Dursun
Yayınevi :Bilgi Yayınevi
Sayfa Sayısı :276


Yine bir yılbaşı yaklaşıyor. Peki yılbaşının anlamı nedir sizin için? Sadece eğlence midir? Herkes o gece eğleniyor mu sanıyorsunuz?

Her Aralık ayının sonunda yeni bir yıla girecek olmanın heyecanı ve sevinci içinde tatlı bir telaş görünür dünyanın her yerinde. Ama her şey görünenden ibaret değildir.

Kimi için tüm ailenin bir araya geldiği bir toplantıdır yılbaşı, kimi için arkadaşlarla bir ev partisi, şehrin meydanında patlayan havai fişeklerdir kimi için, kimi için romantik bir akşam yemeği, eğlence, yeni dilekler, yeni umutlar… Herkes için öyle değil oysa… Karanlığı da var bu dünyanın, kuytuları var… Her insanın içindeki karanlık kadar…

Özlem Ertan, Mehmet Berk Yaltırık, Kubilayhan Yalçın, Demokan Atasoy, Gülbike Berkkam, Uğur Kılınç, Funda Özlem Şeran, Uğur Batı, Murat Baykan, Işın Beril Tetik, Alper Kaya, Orkide Ünsür ve Galip Dursun’un elinden çıkan karanlık öyküler, yarattıkları tekinsiz ve gerilimli atmosfer ile içinizi ürpertecek.

Karanlık Yılbaşı Öyküleri sizi gizem, gerilim ve korku dolu sayfalarıyla konfetilerle süslü yılbaşı telaşının ötesindeki gizemli öykülere davet ediyor.


                                                            Kozmokitap

5 yorum:

  1. yazıdan ziyade sunuma takıldım ne hoş sunumlu resimler :)

    YanıtlaSil
  2. seveceğim bir tarz bu alırım kesin..

    YanıtlaSil
  3. Kapak tasarimi ne hosmus ya kitabin.
    Korku kitabi???Bi deeeee🤣👌
    Kesinlikleeee bakacagim👍
    Sevgiler kozmocum💙

    YanıtlaSil
  4. Resimler harika bunlari listeye alayim 😊

    YanıtlaSil
  5. Bu kitabi instagram uzerinden paylastigindan beri merak ediyordum. Zaten kayit da ettmistim. Elimdekiler bitsin alicam mutlaka😘

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.