2/19/2018

# GO! Kitap # Kitap Yorumu # Scott Sigler # Uyanış

Uyanış - Scott Sigler || Kitap Yorumu

Uyanış - Scott Sigler


''Kimse adını bilmiyordu. Neden burada olduklarını bilmiyorlardı. Bizim kim olduğumuzu bilmiyorlardı. Kesinkes bildikleri tek şey vardı: Bugün onların doğum günüydü.''


   Scott Sigler'in üçlemesinin ilk kitabı  Uyanış. Serinin ikinci kitabı çıkmışken önce adından çok söz edilen ilk kitabı alıp okudum hemen ardından da ikinci kitap Kaçış'a başlayacağım.

  Yazarın kitabın sonunda bloglarda ve diğer sosyal medya hesaplarında kitabı okuyanlardan olay örgüsüne dair anahtar nokta ve ifşaların yer almamasını istiyor. Diğer okuyucuların da kitabı özel kılacak keyif anlarını yaşama şanslarını yitirmelerini istemiyor ki bence haklı. Bazı kitaı yorumlarına girince yorumdan çok özet olduğunu ve kitabın sonunu yazdıklarını görüyorum.  Ben böyle yapmamaya çalııyorum. Yaparsam beni uyarın :))

Öncelikle yine kapak tasarımını ve özellikle Go Kitap'nın mıknatıslı kapaklarını çok sevdiğimi belirtmeliyim.

  Kitabın güzel olduğunu duymuştum fakat bu kadarını beklemiyordum . Kitap konu olarak , yazarın anlatım tarzı olarak o kadar sürükleyiciydi ki elimden bırakamadım. Ne olacak, bir sonraki sayfada olaylar açıklığa çıkacak mı, acaba mı , hmmm yoksa böyle mi derken kitap bitti....Son zamanlarda okuduğum kitaplardan o kadar farklıydı ki. İyi ki okudum dedim bitince. Arada böyle şaşırtan ve farklı kitaplar okumak bende doping etkisi yaratıyor. Beyni zorlamak her zaman iyidir , değil mi??? Hayal gücü ve düşünme sınırları zorlanıyor.



  12 yaşında doğum gününü kutlayacaklarını hatırlıyor Em . Sonrasında ise bir tabutta acı ile uyanıyor. Burada bağlı ve kapalı kalmışıtr. Zorluklara ve acılara aldırmadan tabuttan çıkan Em farklı tabutlar olduğunu da görüyor ve onları açarak oradaki çocukların çıkmasına yardım ediyor. Çok fazla tabut var fakat canlı olarak çıkanlar çok fazla değil....

  12 yaşında olduklarını düşünen bir grup çocuk. Son hatırladıkları yaş 12 olabilir ancak fiziksel olarak 12 yaşında değil daha büyüklerdir. PArça parça hatıraları vardır fakat hepsi değil. Üstelik de nerede olduklarını ve orada neden bulunduklarını ya da onları bu tabutlara kimlerin koyduklarını bilmemekterler. İsimlerini bie tabutlarının önünde yazan isimlerden bilirler yoksa isimlerini bile hatırlamazlar...


  Em lider olur ve diğerleri ile birlikte sağ kalmaya ve bulundukları yerden bir çıkış aramak üzere yola çıkarlar...

  Lider olmak kolay değildir . Hem doğru kararları vermek hem de liderliği almak isteyenlerle baş etmek zorundadır ki bu sorunlarının en azıdır.

   Kitabı okurken bir ara Sineklerin Tanrısı aklıma geldi . Fakat sayfalar  ilerledikçe bambaşka bir konu ile karşılaştım. Çocukların nerede olabileceğini merak ederken bir taraftan da heyecanla nasıl kurtulacaklarını hayal ettim. Kitabın sonunda yazar öyle bitiriyor ki şok oldum. Böyle bir konu ve son beklemiyordum .

 Kitabı bitirdikten sonra ikinci kitap Kaçış'ta neler olabileceğini tahmin etmekte zorlanıyorum. Yazar okuyucuyu ters köşe yapmaktan hoşlanıyor.....




Uyanış - Scott Sigler

Kitabın Adı :Uyanış
Yazar :Scott Sigler
Yayınevi :GO! Kitap
Orjinal adı :Alive
Serisi :  The Generations Trilogy  #1
Çevirmen :Selen Ak
Sayfa Sayısı : 475


Genç bir kız kapağı kapalı bir tabutun içinde uyanır. Kim olduğu, nerede olduğu, oraya nasıl girdiği hakkında hiçbir fikri yoktur. Kendi çabalarıyla dışarı çıkmayı başardığında tabutlarla dolu bir odada olduğunu görür. Tabutların içinde onun gibi başka gençler de vardır. Kendisi hakkında bildiği tek şey tabutuna kazınmış ismidir: M. Savage. Bir de o gün doğum günü olduğu. Bulundukları oda kemiklerle ve tozlarla kaplı bir koridora açılır. Ama görünürde kimsecikler yoktur. M. diğerlerinden daha büyük ya da daha cesur olmasa da birden kendini onlara liderlik ederken bulur. Ama insan kemikleriyle ve tabutlarla çevrili bir halde, nerede olduklarını bile bilmezken liderlik etmek hiç de kolay olmayacak ve çok geçmeden ilk kan dökülecektir.


                                                            Kozmokitap

6 yorum:

  1. Güzel bir kitap olduğunu duymuştum .Bencede yazar istediğinde haklı :)
    Kalemine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Bu günlerde bu seriyi çok sık görüyordum. Senin yayınına kadar hiç bir fikrim yoktu. :) İyi oldu.

    YanıtlaSil
  3. baya ilginçmiş, görüyordum ama ilgimi çekmemişti hiç şu an merak ettim.

    YanıtlaSil
  4. Bunu da okumadim. Bu heyecanli kitaplar elimizden düsmüyor ama cok seviyorum 😊

    YanıtlaSil
  5. Kitabin uyanis, kacis,ve kurtuluşu okudum çok güzel keşke ikinci cilti de çıksa ama kurtuluş un son bölümünde olacaklar hic istenilen gibi olmuyor. Sizde benim gibi kitaba fazla bağlanmayı sonra bırakamıyorsunuz yeni serisi çiksa keşke

    YanıtlaSil
  6. Hayatımda okuduğum en merak uyandıran en sürekleyici kitap yeri geldi heyecandan yerimde duramadım yeri geldi korktum yeri geldi ağladım ama mükemmel bir kitap unutdukça okuyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.