1/05/2021

# Joshua Spanogle # Kitap Yorumu # Panama Yayıncılık

Doktor - Joshua Spanogle

Doktor


   Joshua Spanogle ilk defa duyduğum bir yazar . Tıbbi gerilim kitaplarını sevdiğim için kitabın adı ve kapak görüntüsü okumayı istemem için yeterliydi. Kitabı okumaya başlarken Goodreads hesabımdaki kütüphaneme kaydederken bir serinin ikinci kitabı olduğu öğrendim. Nathaniel McCormick  serisinin ikinci kitabı imiş. Tabii hemen önce ilk kitabı araştırdım ve ülkemizde basılmadığını öğrendim. Serilere ortadan dalmaya ya da yarım bırakıp devamlarını basmamaya çok meraklıyız. Kitabı bitirdikten sonra söyleyebilirim ki bağımsız da okunabiliyor . Fakat ara ara geçmişteki bir olaydan bahsediliyor ve tam bilinmediği için bu olay bir eksiklik hissi de oluşuyor . Muhtemelen ilk kitap bu olay ile ilgiliydi. 

Nathaniel McCormick  bir doktor . İşinden ayrılmış ve kız arkadaşı ile farklı bir şehre yerleşmiştir. Burada iş aramaktadır . Daha doğrusu arar görünmekte ve kız arkadaşının evinde kalmaktadır . Onun bu kendini bırakmış halinden ve arkadaşlarına davranışlarından rahatsız olan kız arkadaşı da ona iş bulması ve kendi evine çıkması için baskı yapmaktadır . Tam da bu esnada Nate'in eski arkadaşı arayarak onunla konuşmak istediğini söyler. 

Bu arkadaş ona geçmişi ve kötü anıları canlandırsa da onunla görüşmeyi kabul eder Nate. Arkadaşı ona önemli bir şey söyleyecektir ancak söyleyemeden ailesi ile birlikte vahşi bir şekilde öldürülür... 

Bu noktadan sonra işler karışmaya başlar . Ne söyleyeceğini merak eden Nate kendi çapında dedektifliğe başlayarak olayı araştırmaya başlar . Bu ona aynı zamanda bir amaç vermiş ve üstündeki uyuşukluğu atmasını sağlamıştır . 

 Bu o kadar da basit bir olay değildir. Öldürülen insanlar, bilinmeyen hastalığı olup ortaya çıkmak istemeyenler , ilaç şirketleri , mafya ... Olayın boyutu tahmin edilenden de büyük ve derindir. 

 Kitap konu olarak çok ilginç . Aksiyon , gizem , gerilim mevcut. Tavsirleri yeterli , bilimsel açıklamaları da sevdim. Fakat yazar konuyu çok uzatmış. Bu uzatmalar bazı yerlerde sıkıcı olabiliyor . 588 sayfa yerine 400 sayfa da olabilirdi. Güzel ve akıcı bir konuyu ele alırken yer yer okuyucuyu sıkmayı başarıyor yazar :D  Okuyanlar ilk kitabı daha başarılı bulmuşlar. Ben karşılaştırma yağamıyorum fakat okuduğum daha iyi kitaplar vardı ....




Doktor
Kitabın Adı :Doktor
Yazar :Joshua Spanogle
Yayınevi : Panama  Yayıncılık 
Orjinal adı : Flawless
Serisi: Nathaniel McCormick #2
Çevirmen : Özdem Yıldırım
Sayfa Sayısı :588

Hastalık Kontrol Merkezi'nde görev yapan ve deneyimli bir hastalık dedektifi olan Dr. Nate, işinden ayrılarak yeni bir hayata adım atmanın planlarını yapar. Ancak tıp fakültesindeki en yakın arkadaşı olan biyoteknoloji uzmanı vahşice katledilince, ayrılmak istediği işine tekrar dönmek zorunda kalır. Polis katili bulmaya çalışırken, Nate de arkadaşının niçin hunharca öldürüldüğünü araştırmaya başlar. Kısa sürede, büyük bir belaya bulaştığını fark eder.

Her geçen gün yeni hastalar ortaya çıkarken, Nate'in etrafındaki ihanet çemberi de gitgide daralmaktadır. Sevdiği kadının hayatı tehlikeye girince, doktorun durumu daha da güçleşir. Nate hayatının en önemli keşfini yapmak, bilim insanlarıyla acımasız bir cinayet şebekesinin arasındaki menfaat ilişkisini açığa çıkarmak zorundadır. Şayet bunu başaramazsa bedeli çok ağır olacak, hayatındaki en değerli insanı kaybedecektir.

Yalnızca mikroskop altında görülebilen kanıtları ve ilaç sanayisi tarafından acımasızca suiistimal edilen hastaları gözler önüne seren bu kitap, okuru adrenalin yüklü ve tüyler ürpertici bir yolculuğa çıkarıyor.

Heyecanlı ve sürükleyici romanın son sayfasını okuduktan sonra bile yazarın ortaya attığı sorular uzunca bir süre aklınızı meşgul edecek.






Joshua Spanogle Kimdir?




  Joshua Spanogle bir doktor ve romancı. Yale Üniversitesi ve Stanford Tıp Okulu'ndan mezun oldu. En çok satan mediko-bilim gerilim filmleri Isolation Ward and Flawless'ı yazdı. Spanogle tıp etiği alanında çalıştı ve kitapları biyoteknoloji endüstrisinde güncel etik sorunları içeriyor. 

  Kaynak: Wikipedia 








                                                     

4 yorum:

  1. Nedense seri kitaplarda dediğin gibi bir acaip davranıyoruz başı sonu belli olmayan seriler çok kızıyorum

    YanıtlaSil
  2. "Serilere ortadan dalmaya ya da yarım bırakıp devamlarını basmamaya çok meraklıyız" deliriyorum bu tip işlere... Emeğine sağlık dikkat çekici bir eser olarak görünüyor, bir kenara not edelim.

    YanıtlaSil
  3. Benim de başıma geldi. Seri olunca da hepsininokumak istiyorum 😃

    YanıtlaSil
  4. Nedense seri kitaplarda dediğin gibi bir acaip davranıyoruz başı sonu belli olmayan seriler çok kızıyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.