4/14/2014

# Adam Fawer # Aprıl Yayıncılık # empati # Kitap Yorumu

Empati - Adam Fawer

kozmokitap
Kitabın Adı: Empati
Orjinal Adı: Empathy
Yazarı: Adam Fawer
Yayınevi: A.P.R.I.L Yayıncılık
Sayfa sayısı: 639
Goodreads Puanı: 3.91
Puanım: 4

         Çoktandır almak istediğim fakat nedense bir türlü almadığım kitabı  geç de olsa sonunda alıp okudum. Kitabın tek şanssızlığı Olasılıksız'dan sonra okumam oldu. Konular birbirine yakın olunca cazibesi azaldı. Bazı yerlerde yapılan tekrarlar, teknik konularda fazla ayrıntılara yer verilmesi sıkıcı olabiliyor.Bunun dışında konusu itibariyle farklı bir kitap. Yazarın da anlatımı genel olarak akıcı ve etkileyici. Üç günde kitabı okuyup bitirdim. Olasılıksızdan önce bu kitabı okumuş olsaydım tam not verebilirdim.

      "İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz."
                                                                                                                                  Maya Angelou



      Kitap bu söz ile başlıyor. Çok beğendiğimi söylemeliyim.Konuya gelirsek; Bebekken gelişmiş olan empati yeteneğimiz büyüdükçe azalmaya,  bazen de tamamen  kaybolmaya başlar. Bazılarımızda bu yetenek kaybolmaz ve artmaya devam ederse... İşte " Empati" yetenekleri olağanüstü olan empatlardan bahsediyor. Bu empatlar insanların duygularını sadece hissetmiyor aynı zamanda değiştirebiliyorlar. Bu olaya da bükmek diyorlar. Avatar çizgi filmini seyretmiş iseniz orada insanlar elementleri ( hava, su, ateş, toprak) büküyorlardı. Bu kitapta ise insanları, duygularını büküyorlar. Empatlar insanların duygularını duyu organları yolu ile algılıyorlar. Yani renkler yolu ile görerek, müzik halinde duyarak ya da kokular yoluyla...

       Kitap bugün ve geçmiş arasında köprüler kurarak ilerliyor. Arada bilimsel konulara, ayrıntılara yer vererek okuyucuları aydınlatıyor. Bilimsel konulara meraklı olanlara ilginç gelirken bazı okurlara bu ayrıntalar sıkıcı gelebilir.

      Kendi mesleklerinde başarılı olan iki insan başlarına gelen bazı olaylar neticesinde bir araya gelir, onların hatırlamadığı geçmişlerine yönelik ayrıntıları geçmişlerinden gelen birisi aracılığı ile hatırlarlar.. Onlar geçmişlerini hatırlarken kitap da geçmişe dönüp birebir bize olayları anlatır. Bugünlerinde ise yakışıklı, karizmatik bir tarikat liderini engellemeye çalışacaklardır.

    Kitapta macera, bilimsellik, ihanet, pişmanlık, cesaret, entrika başarı ile yoğurulmuş. Gizli organizasyon, CIA komploları ve bunlardan kaçma, korunma çabaları... Kitabı  beğendim. Üstelik kitabın şaşırtıcı bir sonu var...

 

2 yorum:

  1. Yorumunuz için teşekkürler kitabı alıp almamak konusunda kararsızdım şimdi alabilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramıza hoşgeldiniz Mehlika Hanım:))) Umarım kitaptan siz de benim kadar hoşlanırsınız...

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.