8/12/2014

# Adım Yayınları # Çocuğu Kötü Eğitmenin Yolları # Kitap Yorumu # Salzman

Çocuğu Kötü Eğitmenin Yolları ( Yengeç Kitap ) - C.Z.Salzman

kozmokitap

    Bugün kitaplığımı  karıştırırken elime yıllar önce çocuklar küçükken aldığım bir kitap geçti. " Çocuğu köütü eğitmenin yolları " Okuduğum zaman çok sevdiğimi hatırladım ve tekrar gözden geçirip sizlerle paylaşmak istedim. Kitapçılarda kişisel gelişim , aile-çocuk raflarında birçok kitap bulunur. Bunlardan birçoğunun ismi ve
içeriği birbirine çok benzer. Çocuk eğitimi, iyi anne-baba olmak, problemli çocuklara nasıl davranmalı.... vb. Çocuğu Kötü Eğitmenin Yolları  ya da diğer adıyla Yengeç Kitap diğer kitaplardan ismi ve konuyu ele alış tarzıyla hemen ayrılıyor. Kitapta küçük tüyolar , hemen arkasından ise bununla alakalı küçük hikaye ya da hikayeler yer alıyor. Kitapta yazar şunu yapın ya da bunu uygulayın demiyor. Örneğin; çocuğunuzun ahlaklı olmasını isterseniz şunu yapın demiyor. Ahlaksız olmasını isterseniz şunu yapın diyor ve bu konunun altına bunu destekleyen bir öykü yerleştiriyor. Ters psikoloji uyguladığı söylenebilir. Neden böyle yaptığını söyleyen bir arkadaşına yengeçlerden ilham aldığını söylemiştir. Bu yüzden de bu kitaba yengeç kitap denilmiştir.
    Kitap tercüme edilieken "çocuk hangi memlekette doğmuş olursa olsun, çocuk çocuktur. " gerçeğinden hareketle şahıs isimlerini Türkçeleştirmiştir. Farklı bir tarzda yazılmış, güzel tüyolarla farklı düşünmeye yol açan çok güzel bir kitap. Her anne-baba veya anne-baba adaylarına tavsiye edilir.
    Kitaptan bir tüyo:
"Çocuğunuzun size karşı kin beslemesini temin etmenin birçok yolu vardır. Bunlardan biri de onun hislerine değer vermemektir. "

Çocuğu Kötü Eğitmenin Yolları (Yengeç Kitap)
C.Z.Salzman
Adım Yayınları
Çeviri: Ali Çankırılı
184 sf.

kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.