8/08/2014

# çekiliş kazananı # diğer # hediye

Kazanılan çekilişler ve gelmeyen kitaplar

    Evet arkadaşlar, başlık biraz ilginç oldu ancak bu sefer bir kitap yorumundan ziyade biraz dertleşmek için yazıyorum. Ben çekiliş yapmayı ve yapılan çekilişlere katılmayı seviyorum. Hediye almayı ve vermeyi sevmeyen yoktur sanırım. Çekilişlerde kazandığımı görünce çook mutlu oluyorum. Gerisi beklemeye kalıyor. Her kargo arabası geçtiğinde "acaba bana mı? " diye düşünmeden edemiyorum. Hele bahçe kapısı açılıp içeriye girdiklerinde bir çocuk kadar mutlu oluyorum. Bir de kazandığınız halde gelmeyen kitaplar olunca nasıl bir hayal kırıklığıdır anlatamam. Sizin başınıza geldi mi  bilemiyorum ancak ben iki kez bu duyguyu yaşadım. Blog çekilişlerinde benim pek şansım yoktur, kazanamam. Daha çok yayınevlerinin yaptığı yarışmalar ve çekilişlerde kazanıyorum.
kozmokitap

İlk hayal kırıklığım tam iki sene önceydi.... Nisan 2012.... İsim vermeden bahsedeceğim. Bir yayınevi facebook'ta her ay yarışma yapıyordu. Benim de facebooka yeni katıldığım zamanlardı. Neyse geçmişi hatırlamak insanı etkiliyor. Ben de yarışmaya katıldım ve o ay yani Nisan 2012 kazananlarından birisi oldum.
Nasıl sevindim anlatamam. Sonra bekleme süreci başladı. Bir hafta oldu, iki hafta derken kitap hala yok. Siteye mesaj attım cevap yok. Yayınevinin mail adresine yazdım bana gelen mesajda kitabın kargoya verildiği idi. Yine bekledim gelen giden yok. Tekrar mail attım , kargoda mı bir sorun var , yoksa farklı bir sorun mu kitap hala yok diye.Cevap yok. Ben kendimi kötü hissetmeye başladım, sanki kitap dileniyormuşum gibi.  Mayıs ayı yine yarışma oldu kazananlar açıklandı benim hala kitabım gelmemişti. Yorum bölümünde durumu belirttim sağolsun kimse yanıt vermeye tenezzül etmedi. Ağustos 2014 oldu hala kargoya verdikleri (?) kitap gelmedi.
kozmokitap

(Resimlerdeki sansürlerden dolayı özür dilerim. Farklı isimler yer aldığı için sansürlemem gerekiyordu. Biraz bozuk oldu artık kusuruma bakmayın:)))  )
    Gelelim ikinci olayımıza.... Temmuz 2014 yine bir yayınevinin instagram yarışması, yine kazananlardan birisi bendeniz:)) Kazanan diğer herkese kitapları ulaştı, instagramda paylaştılar bana yine yok. Bayram dolayısı ile belki gecikir dedim bayram bitti hala yok. Yayınevine durumu belirttim, özür dileyip durumu araştırıp kitap göndereceklerini söylediler. Sağolsunlar cevap verdiler ancak sonuç hala yok. Ben beklemedeyim belki gelir diye. Tekrar mesajla sormayı düşünmüyorum çünkü dediğim gibi belli bir süreden sonra sanki zorla kitap istiyormuşum gibi hissetmeye başlıyorum . Bu da bana ağır geliyor. Durum bu arkadaşlar iki yıl ara ile benzer olaylar yaşanınca canım sıkıldı ve paylaşmak istedim. Sıkıntılar paylaştıkça azalırmış. Sizin başınıza da böyle talihsiz olaylar geldi mi?


12 yorum:

  1. Daha hiçbir çekilişi kazanamadım malesef :) Ama yaşadığın durum gerçekten can sıkıcı. İnsanın mutluluğu da heveside kursağında kalır. Hakkını arasan bi dert aramasan bi dert.Aslında bunu yapanları bi güzel duyurmak gerekir ama sen yine iyi niyetli davranmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusu ne kadar sansür koysam da aslında kim oldukları az çok ortada:))) Umarım bu durum başka kimsenin başına gelmez çünkü çok sinir bozucu.

      Sil
  2. Benim kozmokitaptan kazandığım kitaplarım sorunsuz ve hızlı bir şekilde elime ulaştı ;)
    Bence iki üç kere mail atmakta bir sakınca yok.Maille anlamiyorlarsa herkesin gördüğü facebook veya twitter sayfalarınd ifşa et hemen geri dönüş yapıyorlar. Sonuçta sen kazandın ve senin hakkın . Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, bakımlı anne. İki yıl önceki durumu defalarca facebook sayfalarında paylaştım. Her açıklanan yarışma sonucunda ben de yorum yaptım ama anlayana....

      Sil
  3. insan bir çekiliş kazandımı kapı çalışlarında bir beklentisi oluyo haliyle sana tamamen katılıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana güleceksiniz belki ama hala her kargo arabasında gördüğünde acaba? diyorum:)))

      Sil
  4. Benimde blog ve facebook sayfasında yarışma yapanlardan kazandığım ve gelmeyen kitaplar oldu.Ben neden gelmedi demeye utandım onlar da göndermediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir -iki kere sormak hakkımız diye düşünüyorum. Sonrası ise karşı tarafın seviyesine kalmış. Sevgiler...

      Sil
  5. Benim her kazandigim geldi ama neden.bu sekilde.oldugunu ogrenmek de.lazım vardir.muhakkak bir.sebep cok.uzucu bir durum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzücü gerçekten, fakat nedenini sorduğunuz halde cevap gelmiyorsa daha çok sinir bozucu bir hale geliyor maalesef... Sevgiler :))

      Sil
  6. :( Umarım en kısa zamanda kitabınız elinize ulaşır.Kargo numarasını isteyip gerçekten kargoda mı kaybolmuş öğrenebilirsiniz aslında.Umarım kitap elinize geçer, şimdiden keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Kargo numarasını istedim istemesine de veren olmadı. Böyle olunca da önemsemediğimi hissettim ve uğraşmaktan vazgeçip Allah 'a havele ettim :)))

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.