6/15/2015

# çekiliş # Mor Cepkenliler # Yitik Ülke Yayınları

Çekiliş #5 - Yitik Ülke Sponsorluğunda (15-21 Haziran) / Kapandı


Kozmokitap


  Merhaba, yine yeniden bir çekiliş ile buradayım. Bir önceki çekilişten sonra tereddütte kalsam da Yitik Ülke Yayınlarından Sayın Kadir Aydemir yeni çekilişi "Mor Cepkenliler " kitabına yapabilirsin deyince hemen hazırlıklara başladım.Teşekkür ederim Kadir Bey :)  Çekilişleri seviyorum. Umarım bu sefer bol katılımlı bir çekiliş olur.  Okullar tatil oldu ,  ders sınav stresi kalmadı . Artık rahat bir nefes alıp kitap okuma va okutturma zamanı. Güzel bir kitap size hediye gelsin istemez misiniz? O zaman hadi çekiliş zamanı....

Çekiliş kuralları yine çok basit:

  • GFC den beni takip etmek.
  • Sosyal medya hesaplarınnızdan birisinde paylaşmak.Paylaşımlarınızı herkese açık yapmalısınız.
  • Yorum olarak beni takip ettiğiniz ismi, paylaşım linkinizi ve güncel bir mail adresinizi yazmak.

Önemli noktalar:
18 yaşından küçükler ailelerinden izin almalıdırlar.
Çekilişin kazananı yine bir önceki çekilişimdeki gibi kitabı hangi yolla almak istediğini belirtmelidir.( posta yolu ile veya alıcı ödemeli olarak kargo yolu  ) Bu sefer kargo yolu ile isteyenlere bir sürpriz var! Kazanan şanslı kişi kitabı kargo yolu ile ister ise Mor Cepkenliler kitabının yanında sürpriz 2 kitap daha hediye!!!  Tercih sizin:)))

 Katılan tüm arkadaşlara bol şanslar dilerim.
21 Haziran saat 22.00 da çekiliş sonlanacaktır. Kazanan arkadaşı en kısa zamanda açıklayacağım.


kozmokitap     Mor Cepkenliler                                                                               Ahmet Zeki Muslu                                                                             Yitik Ülke Yayınları                                                                                      440 sf.
                                                                                                                       30 yılda yazılan unutulmaz bir efe romanı! Yörük Ali Efe ve Kıllıoğlu Hüseyin Efe'nin "Mor Cepkenliler"i!                                                                  İzmir'in işgalinden "Milli Mücadele"ye geçiş dönemi, Kurtuluş Savaşı'nın önemli bir evresidir. Bu dönem, eşraf ile din adamının, yurtsever subay ile aydının el ele verdiği arayış dönemidir. Ve bu dönemin en önemli öznelerinden biri de kuşkusuz "mor cepkenli" Batı Anadolu zeybekleridir. Onlar saf ve gerçek bir yurtseverlikle hareket ettiler. Gecikmeden silaha sarılıp Yunan işgalini durduran, bu mor cepkenlilerin verdiği mücadele, Türk romanında gerektiğince yer almadı. Dahası onları savaşmaya iten nedenler ve bu saf gerçek toplumsal bellekten ha silindi ha silinecek. Anımsayalım, örgütlenmede, Yörük Ali Efe, Kıllıoğlu Hüseyin Efe, Kozalaklı Mehmet Efe ve Demirci Mehmet Efe gibi her biri birer eşkıya olan bu mor cepkenlilerin, köylü kitleleri üzerindeki nüfuzundan yararlanılmaya çalışıldı. Kuvayi Milliye adı altında toplanan bu birlikler, Denizli yönünde ilerleyen Yunan ordusunun karşısına demiryolu boyunca dikildiler. Yörük Ali Efe ve Demirci Mehmet Efe, iki farklı dünyanın iki efesi.
    Ahmet Zeki Muslu, işte bu direnişi ve coğrafyayı, otuz yıllık bir araştırmadan sonra "Mor Cepkenliler"de anlattı. Pek çok kişiyle konuştu, onlarca yazılı kaynağı taradı. Kitabın ikinci cildiyse "Menderes'in İki Yakası" adını taşıyor. Yazarımız, işgal ordusuna ilk kurşunu sıkan, Çineli "Kıllıoğlu Hüseyin Efe" ekseninde, onları ve "Kurtuluş Savaşı"nın bu cephesini, bir kez daha ölümsüzleştirdi.













6 yorum:

  1. Merhaba Mor Cepkenliler kitabını daha önce incelemiş ve alma fırsatım olmamıştı.
    gfc:cangz
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1672583989636897&id=100006559364755&pnref=story
    Kargo yolu ile alabilirim. :)
    Emine Kılıç
    emnklc@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba
    Gfc: umut sukran
    Paylaşım linkim :
    https://twitter.com/bugdaykepegi/status/610747115405484032?lang=tr
    Sevgiler …
    umutsukran22@gmail.com
    Umut Sukran

    YanıtlaSil
  3. https://www.facebook.com/sevgi.sogut.14 paylaştım
    sevgisogut01@gmail.com olarak da blokta takipteyim inşallah kazanırım Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.