8/25/2015

# Artemis Yayınları # Kitap Yorumu # Sen Ancak Sevdiğinsin # Serdar Özkan

Sen Ancak Sevdiğinsin - Serdar Özkan

 
kozmokitap
  Kayıp Gül romanı ile tanıdığımız Serdar Özkan'ın son kitabı "Sev Ancak Sevdiğinsin". Beni bu kitaba çeken de ismi oldu. Sen ancak sevdiğinsin anlam olarak çok derin bir cümle . Bir insanı daha iyi ne tanımlayabilir ki! Kendi  suretimizi ve benliğimizi bize yansıtan aynamızdır sevdiğimiz.

    " Beni ben olduğum için sevecek biri yok mu bu dünyada...." diyerek başlıyor kitabımız. Aslında hepimizim istediği  bu değil midir? Bize birisi yaklaştığı zaman aklımıza bu gelmez mi? Gerçekten beni görüp beni mi seviyor yoksa görmek istediğini mi görüyor?

   Serdar Özkan'ın bu kitabının da ana konusu " sevgi" .  Tanrıya olan sevgiye ulaşabilmek için bizi tamamlayacak ve beraber yol alacağımız sevgiye- sevgiliye ulaşmak.
Kozmokitap

   Genç kız tren garında banka oturmuş bir arkadaşını beklemektedir. O sırada trenden inen bir genç adam kızın yanına gelerek yazdığı kitabın kendine ait nüshasını kıza hediye eder ve trene geri biner. Bu olaydan sonra kitabı bu iki karakterin dilinden dinliyoruz. Sadece 41 saniyelik görüşmeden sonra genç kızın ruh eşi olduğunu düşünen genç adam ve uzun bir beraberlik sonrası kalbi kırılan  , bu olaydan sonra Santorini'ye kendisini toplamaya giden genç kız....

"Bir de birbirlerine ruhlar dünyasında aşık olanlar varmış. Tanrı birbiri için yarattığı iki ruhu o dünyada bir araya getirir, birbirlerine aşık edermiş ki, tek ruh olsunlar. Sonra o tek ruhu ayırır, dünyada apayrı yerlere gönderirmiş. Çünkü bilirmiş ki, ayrılık olmadan kavuşma gerçekleşmez. Kavuşmanın tadını tattırmak için onları ayırırmış. Bir de bu ayrılıkla ruhları daha da zenginleşsin istermiş." 
  İlk gördüğü saniyeden itibaren genç kızı unutamayan genç adam Cannes film festivaline gelmiştir. Bu festivalde vakit buldukça etraf kasabalarda dolaşarak genç kızı aramaktadır. Ruh eşi olduğunu düşündüğü için onunla tekrar karşılaşacağını ve bunun kaderlerinde olduğunu düşünmektedir.
Kozmokitap

    Bu kitapta birbirleri için yaratılmış iki gencin kavuşma çabalarını ve onları birbirlerine yönelten yolları okuyoruz.

   "Hatta ruhlarımız birbirlerine o kadar yakın ki, sanki aynı şeyleri düşünüyor, aynı şeyleri hissediyor, aynı şeye inanıyoruz. Sanki senin sözcüklerinin benim sözcüklerim, benim sözcüklerim de senin."

Sürükleyici bir kitap  Sen Ancak Sevdiğinsin. Bir gün içerisinde bitirdim kitabı. Güzel bir kitap fakat yazarın diğer kitaplarını bildiğim için bu kitap Kayıp Gül'ün bir-iki puan gerisinde kaldı.

Yazarın okuduğum diğer kitapları: 

Kayıp Gül

Ekim Yağmurları

Rumi'nin Bildiği Aşk 

Aşkın Resmi



KozmokitapKitabın Adı: Sen Ancak Sevdiğinsin
Yazar: Serdar Özkan
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 149

Ancak Hayatınız Olacak İnsana
Emanet Edebilirsiniz,
Hayatınızın Kitabını...
Fransız Rivierası'nda ruh eşiyle karşılaşan genç bir yazar…
Eline Nice garında ruhuna dokunan bir  tutuşturulan bir genç kadın…
Birlikte geçirilen 41 saniye.
Birbirini görmeden, tanımadan seven iki kalbin sıra dışı öyküsü…

Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.