8/04/2015

# Historical Fiction # Kate Morton # Kitap Yorumu # Secret Keeper

Sır Muhafızı - Kate Morton

Kozmokitap




Kozmokitap
Kate MORTON
 1976 doğumlu Avustralya'lı bir yazar olan Kate Morton yurtiçi ve yurtdışında romanları ile büyük başarı elde etmiştir. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olan yazar küçük yaşlardan itibaren kitap okumaktan büyük zevk almıştır. Romanları 38 ülkede 3 milyonsan fazla satmıştır. Romanları: Riverton Malikanesi, Saklı Bahçe, Uzak saatler, Sır Muhafızı. Yazar evli ve 3 çocuk annesidir . Kendisi halen Avustralya'da yaşamaktadır.



 Sır Muhafızı'nı yazar 2012 yılında yazmıştır. Benim ise Kate Morton'a ait okuduğum ikinci roman Sır Muhafızı . Birkaç yıl önce Riverton Malikanesi'ni okudum ve yazarın kalemini etkileyici bulmuştum. Bu kitabı ise uzun süredir kitaplığımdaydı ve okuma sırası nihayet ona geldi.

   Hikayemiz 1961 yılında henüz 16 yaşında olan Laurel'ın ağaç evde saklandığı sırada annesinin bir adamı öldürdüğünü görmesi ile başlıyor. Annesini korumak için Laurel polise ifadesinde annesinin elindeki bebeği almak isteyen bu adamı kendisini korumak için öldürdüğünü söyler ve bu durum bir daha aile içerisinde konuşulmaz. Aile içerisinde konuşulmaması Laurel'ın bu olayı unuttuğu anlamını taşımaz.

 Yıl 2011. Laurel büyümüş başarılı bir aktris olmuştur. Babası ölmüş annesi ise hastanededir. Hafızası gidip gelmekte ve doktorun söylediğine göre pek fazla bir zamanı da kalmamıştır. Annesinin doğum günü için kardeşler bir araya gelirler ve büyüdüğü eve gelmek Laurel için geçmişin kapısını aralamaktır. Geçmişteki sır onunla birlikte büyümüş ve artık omuzlarında büyük bir yük haline gelmiştir. Bu sırrı çözmek , öldürülen o adamın kim olduğunu bulmak zorundadır. Bu araştırmaya başlayınca aslında annesinin de geçmişi hakkında fazla bir şey bilmediklerini fark eder . Artık geri dönmek için çok geçtir. Annesini kaybetmeden önce tüm sır perdesini aralamak ve artık gerçeği öğrenmek zorundadır.

   Yıl 1938-1941. İkinci dünya savaşı zamanı İngiltere. Dorothy ailesinin yanından ayrılarak Londra'ya çalışmaya  gelir. Erkek arkadaşı Jimmy de burada savaş fotoğrafçılığı yapmaktadır. Vivien zengin ve bir yazarla evli bir genç bayandır. Savaş döneminde insanların yaşamlarını nasıl sürdükleri ve bu üç genç insanın arasındaki ilişkileri her birisinin ağzından okuyoruz. Bu üç yaşam Laurel'ın annesinin geçmişidir.

   Kitabın başlangıç kısımı ve özellikler 2011 yıllarındaki olaylar biraz yavaş ilerliyor. Sıkılmadan kitabı okumaya devam ederseniz yarıdan sonra olaylar hızlanmaya başlıyor ve sonunu merak etmekten kitap elden bırakılamıyor. Acaba ne oldu? Gerçek bu mu? Sonu ne olacak ? soruları birbiri ardına geliyor. Sonu ise sürpriz bir şekilde bitiyor. Aslında bir sır değil daha fazla olduğu ortaya çıkıyor. Yazarın olaylar hakkında ipucu vermemesi sayfaları hızla çevirerek ilerlememizi sağlıyor.

   Sonuç olarak kalemini sevdiğim yazarın bu kitabı da beni hayal kırıklığına uğratmadı. Tarihi kurgu okumayı sevenler bu kitabı da seveceklerdir.

Kitabın Adı: Sır Muhafızı
Yazar: Kate Morton
Yayınevi: Artemis Yayınları
Orjinal Adı: Secret Keeper
Çeviri: Zeynep Arıkan
Sayfa Sayısı:600
Yaşadığınız hayatın zaten yaşayacağınız hayat olduğuna emin misiniz?
1961: Laurel sıcak bir yaz gününde, çocukken oynadığı ağaç eve saklanmış, Billy adında bir gencin, Londra'ya taşınmanın ve parlak bir geleceğin hayalini kuruyordu. Fakat bu huzurlu gün sona ermeden, Laurel, hayatını değiştirecek bir cinayete tanık olacaktı.
2011: Laurel artık çok sevilen bir oyuncuydu ama geçmişin gölgesinden bir türlü kurtulamıyordu. Tanık olduğu günahları aklından çıkaramadığı için aile evine dönerek geçmişin gizli parçalarını bir araya getirmeye karar verdi.Bambaşka dünyalardan üç yabancının, Dorothy, Vivien ve Jimmy'nin yolu, savaş dönemi Londra'sında şans eseri kesişecekti.
Ve hiçbirinin hayatı eskisi gibi olmayacaktı.

Kozmokitap

2 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor..okumak lazım

    YanıtlaSil
  2. Yazarin 4. Kitabi sir muhafizi. Önceki 3 kitabi da cok guzeldi. Uzak saatler ve sakli bahce kitaplarını sır muhafizindan bile fazla sevmistim.:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.