11/18/2015

# film # Ölümsüz Aşk # The Age Of Adaline

Ölümsüz Aşk - Sonunda seyrettim...


Kozmokitap

Filmin Süresi:1s 53dk
Yönetmen: Lee Toland Krieger
Oyuncular: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford
Tür :Romantik , Fantastik , Dram
Ülke: ABD

  Sonsuz gençlik, yalnızlık ve aşk üzerine bir film olarak tanıtımı yapılmıştı Ölümsüz Aşk - The Age Of Adaline filminin. Haziran 2015 yılında vizyona girer girmez " bu film tam benlik , mutlaka izlemeliyim " demiştim ve sonunda izledim.
kozmokitap

   Gossip Girl dizisinden Serena karakteri ile tanıdığım Blake Lively başrolde oynuyor. Oldukça hoş bir bayan olan Blake bazı sahnelerde (özellikle 1960'lı yıllar ) saçının şekli bana göre değildi. Bu sahnelerde sanırım sadece iki sahneydi sanatçıyı beğenmedim.

kozmokitap

   Adaline ( Blake Lively) kendi halinde bir hayat sürmektedir. Ölümsüzlük gibi bir amacı yoktur . Bir gün bir kaza geçirir ve hayatı değişir. Bulunduğu bölgede ilk defa kar yağar ve Adaline bu havada kaza yapar. Buz gibi soğuk suya arabası ile yuvarlanır. Anında hipotermiye girer , solunumu ve kalbi durur.  Tesadüf bu ya düştüğü suya yıldırım düşer ve defibrilatör işlevi görür. Adaline tekrar hayata döner fakat yaşlanmayı sağlayan hücreleri zamanı dondurmuştur ve yaşlanmak artık Adaline için bir sorun değildir(?).
kozmokitap

   Yıllar ilerler Adaline'nın kızı büyür fakat Adaline hep aynıdır. Taa ki bir gün hükümet yetkilileri Adaline'nın peşine düşünceye kadar. Artık sürekli kaçıp kimlik değiştirmek ve yakalanmamak zorundadır. Bu kaçış nereye kadar devam edebilir ki?

Kaçmaktan bıktığı bir zamanda Adaline'nın karşısına genç , karizmatik Ellis çıkar. Aşk her sorunu yenebilecek midir?
Kozmokitap

   Filmin birçok yerinde dış ses bize olayları anlatıyor ve izleyicinin bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Bu yönü ile sanki bir masal izliyormuşum hissi uyandırdı. Daha duygusal ve daha romantik bir film bekliyordum. Açıkça söylemek gerekirse hayal kırıklığına uğradım. Filmi izlerken hiçbir his uyandırmadı. Tek duygulandığım an hastane yatağında büyük annesi gibi görünen kızı ile sevdiği adamı tanıştırıp her şeyi biliyor dediği andı ki orada da Adaline yüzünden değil kızını canlandıran sanatçının duygularını çok iyi yansıtması yüzünden duygulandım.

   Film benim için 10 üzerinden ancak 5 alır...


                                                           

4 yorum:

  1. Bu filmle ilgili hiç olumlu bir yorum okumadım. Bu yüzden vazgeçmiştim izlemekten. Oysa ki konusu çok ilginç görünüyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu ilginç fakat beklentiyi karşılamıyor film. Yapılan reklamlarda beklentiyi arttırdıkları için umduğumu bulamadım ben filmde. Sevgiler:))

      Sil
  2. Güzel bir anlatim olmus. Izlemedim ben de merak ettim simdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ☺ ilginç bir konu fakat senaryo sanki biraz yetersiz kalmış

      Sil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.