11/16/2015

# Fear Nothing # Kitap Yorumu # Korkuya Yer Yok # Lisa Gardner

Korkuya Yer Yok - Lisa Gardner

Kozmokitap

Acı ve korkuyu kontrol edebilirsin, ama içindeki kötülüğü asla yok edemezsin.

   Bir nefeste biten , heyecanla elimden bırakamadığım, sayfaları birbiri ardına çevirdiğim, okurken dünyadan soyutlandığım , harika ötesi bir kitap daha bitti!...
   Lisa Gardner , çok severek bütün kitaplarını okuduğum bir yazar. Polisiye- gerilim kitapları yazmaya başlamadan önce yazar Alicia Scott mahlasıyla aşk romanları yazmış. Ben bu kitaplarını okumadım ancak Dedektif DD serisinin hepsini okudum ve çok sevdim. Lisa Gardner yine kendisini aşmış. Kitaplarını yazarken konular hakkında araştırma yaparak uzmanlardan bilgi alan yazarın kitaplarının inandırıcılığı da daha fazla oluyor bu nedenle.

Ben kimim? Bir acı ustası.
Nasıl görünüyorum? Yolda gördüğünüz herhangi biri.
Operasyonun amacı: Bunu yapabilirim!
Net kazanç: ... Hepimiz elbet bir gün öleceğiz. 

  Yeni bir cinayet işlenmiştir. Yine bir kadın cinayete kurban gitmiştir. Kendi yatağında kolları iki yana açık, donmuş gözlerle bakan genç bir kadın. Boynundan aşağısı derisi ince şeritler halinde yüzülmüştü. Komidinin üzerinde bir şişe şampanya, bir kelepçe , cesedin karnın üzerinde ise bir gül...

   Bizim sert ve azimli dedektifimiz DD Waren kurbanın evinden herkes ayrılmasına rağmen bir tuhaflık sezinlemiş ve gidememiştir. KAranlıkta evde dolaşırken birisini fark eder ve silahını çekerken merdivenlerde dengesini kaybeder.

   DD ağır bir şekilde yaralamıştır ve yaralandığı güne ait detayları hatırlayamamaktadır. İzine ayrılmış ve fizik tedavi görmektedir. Çok fazla da ağrıları vardır. Bu nedenle ağrı terapistine gönderilir. Terapi için gittiği psikiyatrist Adeline'nin genetik bir rahatsızlığı vardır. Acı hissi duymamaktadır.

    Ben hissettiklerinizi hissetmiyorum. Hiç hissetmedim. Asla da hissetmeyeceğim. 

   DD terapiye devam ederken tekrar bir cinayet işlenir. Olayın araştırılmasına görevde olmamasına rağmen DD de katılır ve ipuçlarının peşinde katili kovalamaya başlarlar. Bu kovalamacaya istemeden de olsa Adeline da katılır . Geçmişin sırları bir şekilde günümüz ile de bağlantılı olacaktır.

  Aslında kitapla ilgili yazmak istediğim o kadar çok şey var ki kendimi zor tutuyorum. Sonra kitabı okumak isteyenler bana kızabilirler ;) Velhasıl, sonuçta kitabı daha önce de belirttiğim gibi çok sevdim. Polisiye- gerilim sevenler mutlaka okuyun!...

Kozmokitap

Kitabın Adı :Korkuya Yer Yok
Yazar : Lisa Gardner
Yayınevi : Martı Yayınevi
Orjinal adı :Fear Nothing
Çevirmen : Ömer Mülazım
Sayfa Sayısı : 511

'Acıyı ve korkuyu kontrol edebilirsin, ama içindeki kötülüğü asla yok edemezsin.'    Bir cinayet mahallinde merdivenlerden düşerek yaralanan Dedektif D.D. Warren'ın hatırladığı en son şey genç bir kadının vahşice öldürüldüğü dairede dolaştığıdır. Dinmeyen ağrıları için başvurduğu Doktor Adeline Glen genetik bir bozukluk yüzünden acı hissetmeyen nadir bir kişidir.
   Altı hafta sonra bir kadın daha, benzer şekilde öldürülünce olayın gizemi de artmaya başlar. Katil ölen kadının başucunda bazı işaretler bırakmıştır: bir şişe şampanya ve kırmızı bir gül. Bu işaretler dedektifleri Doktor Adeline'ın gizemli geçmişine götürecektir.
   Dedektif Warren artık vazife başında değildir ama yine de avının peşindedir. Çünkü sadece tek başına yaşayan kadınları değil, kendisini de hedef alan Gül Katili'ni yakalamanın bir tek yolu olduğunu bilmektedir: Hiçbir şeyden korkmamak!
"Sürükleyici bir gerilim. Şaşırtıcı olaylar ölümcül bir doruğa yaklaşırken Lisa Gardner tansiyonu tekrar tekrar yükseltiyor."
-Publishers Weekly-
"Korkuya Yer Yok çok etkileyici psikolojik bir hikâye… Lisa Gardner bu olağanüstü hikâyesiyle hayranlarının soluğunu keserken, yeni okuyucuları da bir mıknatıs gibi kendineçekecek."
-Associated Press-
"Lisa Gardner, bu kitabıyla çoksatan listelerindeki yerini belirleyerek ismini yine hak ettiği gibi üst sıralara yazdırıyor."
-Booklist-


                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.