7/28/2016

# Artemis Yayınları # Aşkın Resmi # Kitap Yorumu # Serdar Özkan

Aşkın Resmi - Serdar Özkan || Kitap Yorumu

                           Aşkın Resmi - Serdar Özkan || Kitap Yorumu

  Kayıp Gül kitabını birçoğumuz okuduk ya da adını duyduk. Adının duyulmasındaki en büyük etmen de Küçük Prens kitabına benzetilmesi daha doğrusu denk tutulması beklentilerimizi de doğal olarak arttırdı. Kimimiz çok sevdi kimimiz ise bu beklenti yüksekliğinden dolayı hayal kırıklığına uğradı. Benim duygularım ise kitabı büyük bir zevkle okudum. Fakat bir karşılaştırma yapmadan . İki farklı kulvardaki kitap gibi. Büyük bir zevkle kitabı okudum. Çünkü anlatım dilindeki yalınlık kitabın süratle akmasını sağladı. Serinin okuduğum diğer kitaplarına gelince bolca ilk kitaptan tekrarlar içermesi canımı sıktı. Yazar kitabı uzatmak için mi bu stratejiyi uyguladı diye düşünmeden edemedim.

    A-101 de indirimde görünce Aşkın Resmi kitabını da almadan edemedim. Aldıktan sonra bu da tekrarlar içeriyor mu demeden edemedim. Kitabı alalı aylar olmasına rağmen ancak yeni okuyabildim.

   Bu kitap da yazarın diğer kitapları gibi su gibi aktı ve bu kitapta tekrarlar yoktu. Kayıp Gül Kitabından tanıdığımız Mathias'ı konu alıyor bu sefer kitabımız. Diana ile Kaliforniya'da yaşayan Mathias kendini bulmak adını Diana'ya bir mektup bırakarak oradan ayrılıyor. Kendisini daha iyi anlamak ve aşkın resmini bulabilmek için yapılan bir yolculuk bu. Yunan adalarına , oradan İstanbul'a ve oradan da Efes'e...

   Mathias iki yıl önce konuştuğu birisinin aşkın resmini yapmak istediğini hatırlar ve onu görüp resmi yapıp yapamadığını öğrenmek için yollara düşer. Bu kişiyi bulduğu zaman 33 yılda nihayet Aşkın Resmi'ni tamamladığını öğrenir. Bu resmi Mathias'a verir fakat bir şartla . Bu şartı yerine getirmeden resme bakmayacaktır. Böylece resim ile birlikte Mathias'ın serüveni başlar. Bu serüvene yine ilk kitaptan hatırladığımız Zeynep Hanım ve gülleri de katılır...

Sıkılmadan okuyacağınız bir kitap istiyorsanız tavsiyemdir. Fakat beklentilerinizi yüksek tutmayın.

Yazarın okuduğum diğer kitapları: 

Kayıp Gül

Ekim Yağmurları

Rumi'nin Bildiği Aşk 

Sen Ancak Sevdiğinsin 




Kitaptan Alıntılar: 

* Nereye gittiğini biliyorsan , sadece bildiğin yerleri görürsün, ama kaybolmuşsan, hiç bilmediğin yerler çıkar karşına, hiç bilmediğin güzellikleri keşfedersin.  (sf: 32)

* Yapmak istemediğini iyi bilirsen ve ona sırtını dönersen , yapmak istediğin karşında durur. (sf: 33)

* Gitmek isteyen ruh, durduğu zaman sadece hastalık saçar. (sf: 34)

* ....gerçek bir yolculuk varılan yerden çok, yolculuk hakkındadır. Önemli olan vardığınızda ne bulduğunuz değil , varana kadar yaşadıklarınızdır. (sf: 40)

* Sevgiyi sevdiğinden uzaklaşarak öğrenemezsin, kendini, aynana sırtını dönerek bilemezsin. Hayatı da , kendinin tanımadan anlayamazsın. (sf: 82)

* ....kendi yolculuğumda öğrenmem gereken en önemli şeyi öğretti. İnsanın kendisini ancak sevgili aynasında görebileceğini.  (sf: 105)

* Yan yana olan dostları , gözler, eller, kollar, birbirlerine bağlar. Uzakta olanları ise kalpler. (sf: 118)

* Mantıksızdır aşk, mantığı varsa , aşk değildir zaten. (sf: 153)








       Kitabın Adı :Aşkın Resmi
       Yazar :Serdar Özkan
      Yayınevi : Artemis Yayınları
      Sayfa Sayısı : 204


    AŞKIN RESMİNİ YAPABİLEN VAR MIDIR?

Otuz üç yıl uğraştıktan sonra aşkın resmini yapmayı başaran esrarengiz bir adam. Hayatı ve aşkı anlamaya dair kendi yolculuğuna çıkan genç ressam Mathias. İkisinin hikayesi, aşkın sonsuz ve çözümsüz yolunda kesişiyor.

Kaliforniya'dan Yunan Adaları'na, İstanbul'dan Efes'e uzanan, okuru, aşkın ve düşlerin büyülü dünyasına çağıran, bir solukta okuyacağınız sıra dışı bir serüven.      



Kozmokitap

                                                       

6 yorum:

  1. duymuştum bu kitabı not ettim şimdi teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. yerli yazarları çok nadir okuyorum, küçük prens ile kıyaslandığını da ilk kez öğreniyorum =((
    Nilüfer, serilerde sürekli başa sarmalar beni de deli ediyor ;)
    Güzel bir kitap yorumlamasıydı, kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  3. Askin resmi olur da bir kagida sigar mi bilmem :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.