9/08/2016

# mim

Tadımlık, Yutulmalık, Çiğneyerek Hazmedilmelik Kitaplar

Tadımlık, Yutulmalık, Çiğneyerek Hazmedilmelik Kitaplar


    Uzun süreden sonra bir mim ile yine karşınızdayım. Bu seferki mim beni oldukça zorladı diyebilirim. Aklımda o kadar çok kitap var ki hangisini yazsam karar vermek gerçekten zor. Ayrım yapıyorum da bana küsüyorlarmış gibi hissediyorum. Mime beni sevgili Cafe Tigris davet etti. Teşekkür ederim bu güzel daveti için. Onun verdiği yanıtlara buradan bakabilirsiniz. Cevaplara geçecek olursam:

Tadımlık Kitaplar: 


MİM : Tadımlık, Yutulmalık, Çiğneyerek Hazmedilmelik Kitaplar

   Yalnız Kadınlar Sokağı'nı tam 12 yıl önce okudum. Hala dün okumuş gibi konusunu , karakterleri yapılması ve yapılmaması gerekenleri hatırlarım. Bazıları bu kitabın çok karamsar olduğunu söyleseler de benim için tadı damağımda kalmış kitaplardan bir tanesi. Üstelik dikkatli okunduğu zaman içerisinde ders alınacak birkaç nokta da var:))

Yutulmalık Kitaplar: 

MİM : Tadımlık, Yutulmalık, Çiğneyerek Hazmedilmelik Kitaplar

   Yaklaşık sekiz yıl önce aldığım ve kitaplığımız baş köşesine yerleştirdiğim bir kitap Beni Sıkı Sıkı Kucakla. Algılama güçlüğü olan bir çocuğun durumunun fark edilmesini ve terapiye giden bir süreci anlatılıyor kitapta. Anlatım annenin dili ile yapılıyor ve bu kitapta birçok annenin öğreneceği ve ders alacağı noktalar var. Bu noktalardan bir tanesi de ergenliğe geçiş döneminde bazı çocuklarda görülen öfke nöbetleri. Bu kitabın çok faydalı olacağını düşünüyorum ve yutmalık kitaplarımın arasına ekliyorum. 

Çiğnenerek Hazmedilmelik Kitaplar: 

MİM : Tadımlık, Yutulmalık, Çiğneyerek Hazmedilmelik Kitaplar


Bana göre Mesnevi gelmiş geçmiş en büyük eserlerden bir tanesi. Bu nedenle hakkında çok fazla bir şey yazmadan bu eser çiğneyerek hazmedilmeli diyorum.

   Bu kitapları seçmeden önce kitaplığımın karşısına geçip iki saat inceleyip bu kitaplarda karar kıldım. Şimdi sıra geldi benden sonra mimleri yapmasını istediğim arkadaşlara. Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Siz de mimi yaptıktan sonra beş arkadaşınızı mimlerseniz sevinirim:

Bir Otakunun Dünyası 
Kore Fenomeni
Ne Okudum Ne İzledim
Sade Kitaplık 
Günlük Başağrısı


                                                     

6 yorum:

  1. kitap içeren her türlü paylaşıma bayılıyorum.Yeni bir yazar öğrenip yeni bir kitap görüyorum.yeni bir bakış açısı oluyor bana.güzel bir mim.Maalesef yapmaya fırsatım olmaz muhtemelen ama yazdım listeye ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap içeren paylaşımlara ben de bayılıyorum. Sevgiler...

      Sil
  2. Merhaba seni deep in yazısında gördüm kitap yorumları yaptığını duyunca da koşarak geldim bloğunaa :) benim bloğuma da uğrarsan çok sevinirim:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.