3/22/2017

# Aura # Daniel Palmer # Desperate # Kitap Yorumu

Aura - Daniel Palmer || Kitap Yorumu

Kozmokitap

    Daha önce birkaç kitabını okuduğum Daniel Palmer'ın yeni kitabı çıkınca heyecanlandım. Yazarın kitaplarını , kitaplardaki o heyecanı seviyorum. İSmi de farklı olunca kitabın açıkçası çok merak ettim. Aura !!! konusu ne olabilirdi ki? Artık kitapları okumadan önce çoğunlukla arka kapak yazılarını okumamaya gayret ediyorum . çünkü beklentimi ya çok yükseltiyorlar ya da yanlış beklentiler içerisinde olmamı sağlıyorlar. O nedenle bir süre arka kapak yazılarını okumadan kitapları okumayı düşünüyorum.

" Yavaş yavaş çözülen bir gizem ve sayfaların arasına serpiştirilmiş aniden ortaya çıkan ipuçları ile okuyucuyu koltuğa çivileyen bir gerilim romanı. "
     - Booklist - .

    Kitaba büyük bir heyecanla başlamama rağmen başlangıçta bir süre yavaş tempoda ilerledi. Yoksa hayal kırıklığı mı olacak derken kitap hareketlenmeye başladı. Başta yavaş başlayan kitap yavaş yavaş tempoyu arttırırken sona doğru aksiyon tavan yapıyor. Kitabı alanlara tavsiyem başta kitap ağır ilerliyor diye bırakmayın. Biraz gayret edip okumaya devam edin pişman olmazsınız!....

   Karısı ve oğlunu bir trafik kazasında kaybeden Gage tekrar evlenmiştir. Eşi Anna de oğlunu kaybetmiştir ve birbirlerine her konuda destek olmaktadırlar. Yaptığı düşükten sonra tekrar hamile kalmaya korkan Anna evlat edinmek istemektedir ve Gage de bu konuya olumlu yaklaşmaktadır. Kurumdan evlat edinmek yerine direk anneden evlatlık almaya karar vermişlerdir. Bu kararın üzerine yolları Lily ile kesişir. Lily hamiledir ve bebeği evlatlık vermek istemektedir. Bu haber ile çok mutlu olan çiftin hayatı Lily ile birlikte çok karışacaktır. Lily'nin bazı davranışları ile kafası karışan Gage bu durumu eşine bir türlü doğru anlatamaz ya da eşi anlamak istemez. Hayatları özellikle de Gage'in hayatı kabusa dönmek üzeredir. Gage'in tamirci arkadaşı vardır ve bu arkadaşı insanların auralarını görmektedir . Kitaba ismini de bu durum vermiş olabilir.

                           " Hayatta olanların görevi yaşamaktır. "

   Oyunun içinde oyun olan , gördüğümüz ya da bildiğimiz herşeyin doğru olmayabileceğini gösteren bir kitap Aura. Böyle bir tuzak şeytanın bile aklına gelmez dedirten tuhaf bir oyunun içerisinde olan Gage 'in hikayesini ben çok sevdim.Kitabı hızlı bir şekilde bitirdim ve çok keyif aldım....






kozmokitap

Kitabın Adı :Aura
Yazar :Daniel Palmer
Yayınevi :Koridor Yayınları
Orjinal adı :Desperate
Çevirmen :Belgin Selen Haktanır
Sayfa Sayısı :408


Gage ilk eşini ve çocuğunu trafik kazasında kaybettiği için hâlâ kendini suçlamaktadır. Onu çok iyi anlayan Anna ile evlenip kariyerinde başarılı bir noktaya geldiğinde hayatlarındaki büyük eksiklik de kendini hissettirir.

Üzücü bir düşükten sonra evlat edinme sürecini başlatırlar, ta ki Lily hayatlarına girinceye kadar. Genç, hamile ve evsiz olan Lily onlardan alacağı maddi yardım karşılığında, doğacak çocuğunu vermeye gönüllü olur. Bu herkes için uygun bir anlaşmadır. Karısının mutluluğunu ve iyimserliğini gören Gage’in, kaybolduğunu sandığı ümitler bir anda yeşermeye başlar.

Fakat kısa süre sonra Lily’nin karanlık yüzü ile tanışan Gage karşısına çıkan bilmece gibi mesajlarla tehlikeli bir sırra doğru sürüklendiklerini fark eder. Gerçeği ortaya çıkarmak için attığı her adım Anna ile aralarındaki ipleri gerginleştirirken, hayatlarına giren bu esrarengiz yabancı yüzünden ya aklını kaybedecek ya da oyunun kurallarını kendi belirleyecektir.


                                                            Kozmokitap

10 yorum:

  1. Güzel bir kitaba benziyor.Merak ettim ve hemen ekledim okunacaklar listeme.Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bakılmalı sanırım kitaba farklı bir kitaba benziyor Teşekkürler paylaşım için....

    YanıtlaSil
  3. Yine ilginç bir konu tam benlik.

    YanıtlaSil
  4. Sanırım bir ben sevmedim.
    Kadında bir tuhaflık olduğu en başından beri belliydi, can sıkıcı bir durumdu. Bu kadar kısa sürede evlilik, neyse -spoi olmasın-
    Hele adam, hala pollayannacılık oynuyor, çocuk hayali kuruyor, adam ne isterse yapıyor.
    Ya ben böyle kitaplarda biraz zeki oyunlar ve zeki karakterler görmeyi severim.
    Bunların hiçbiri yoktu.
    Kitap resmen bomboştu.
    Eee sonu da aşırı saçma, kimse cezasını da alamadı ...
    Of neyse.
    Benim için koca bir hayal kırıklığı idi.
    Kesinlikle beğenmedim.
    Yazarı daha öncede okudum ama böyle olmamıştı.
    Bu kitabı sepetteki çürük elma olarak değerlendireceğim.

    YanıtlaSil
  5. evet sonuna doğru yok artık diye hayret ettiğim bir kitap oldu .. severek okudum . beğendim,

    YanıtlaSil
  6. Daniel Palmer'n her kitabı gibi yine kendimi okumaktan alıkoyamadığım ve okurken tüylerimi diken diken eden bir kitap

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.