1/26/2018

# Gerilim # Joy Fielding # Kitap Yorumu # Nemesis Kitap

Orada Olmayan Kız - Joy Fielding || Kitap Yorumu

Orada Olmayan Kız - Joy Fielding

   Birkaç ay önce bir film seyretmiştim . Bir iş için Meksika'ya giden bir aile anlatılıyordu filmde. Akşam iş yemeğine gitmek zorundadırlar. Son anda bebek bakıcısının gelemeyeceğini öğrenirler. Birisi arayıp iptal etmiştir. Bir yanlışlık olduğu düşünülür fakat başka bir bakıcı da ayarlanamaz . Babanın aklına bir fikir gelir. Yemek zaten otelin bahçesindedir. Yarım saatte bir sıra ile odaya çıkıp çocuğu kontrol edeceklerdir. Zaten çocuk da gece uyanmamaktadır. Anne tereddütlü olsa da sonunda kocası onu ikna eder ve yemeğe giderler. Sonra ne mi olur? Çocuk kaçırılır.... 

   Şimdi bana ne için bir filmi anlatmaya başladığımı sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. Çünkü okuduğum kitaptaki çocuğun kaçırılma sahnesi de bu filmdeki ile neredeyse bire bir aynıydı. Neredeyse dedim çünkü aradaki farklar kitaptaki ailenin iki çocuğu olması ve bir iş yemeği değil onuncu yıl evlilik yıl dönümlerini arkadaşları ile kutlayacakları bir yemek olmasıydı. Filmin adını ya da çekildiği tarihi hatırlamıyorum fakat ya yazar filmden etkilendi ya da filmin senaryosunu yazanlar kitaptan etkilendi. Bu kadar benzerlik olmaz !...

  Kitabın kalanı ve konunun ilerleyişi tamamen farklıydı . Bir an filmin kitabını mi aldım diye endişe etsem de benzerlik sadece bu kadardı.

   Joy Fielding'in okuduğum ilk kitabı Orada Olmayan Kız . Adını sıkça duyduğum yazarın iki kitabını almıştım . Diğer kitabını ilerleyen tarihlerde okumayı düşünüyorum.

  Yazar zamanda ileri geri giderek bize okunu ve olanları anlatıyor. Zaten dikkat ediyorum son zamanlardaki kitapların çoğu çift zamanlı ya da zamanda ileri geri yaparak ilerliyor. Bu tarz maalesef her kitapta ilginç olmuyor , bazı kitaplarda sıkıcı bile olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu kitapta beni rahatsız etmedi bu durum.

   Caroline'nin iki yaşındaki kızının kaybolmasının üzerinden on beş yıl geçmiştir. Kaybın yıl dönümü en zorlu geçen dönemdir. Her sene gazeteler tekrar tekrar aynı haberi yapmakta ve insanlar anneyi suçlamaktadırlar. Bu zorlu dönemi atlatmaya çalışan Caroline'nin hayatı bir telefon ile çalkalanır. Telefondaki kişi onun kayıp kızı olabileceğini söylemektedir. İŞte bu noktadan itibaren bu kızın kim olduğu araştırılırken biz de zamanda bir ileri bir geri giderek olanları , yaşananları öğreniyoruz.

  Bebeğin kaybı ve bu süreçte yaşananlar oldukça zor ve acıklıdır. Kaybın bir aileyi ne hale getirdiğini okuyoruz kitapta. Aynı zamanda olayın gerçekleştiriliş şekli ve gerçekleştirenler ortaya çıkınca şok olacaksınız...

   Farklı ve güzel bir kitaptı. yazarın kalemi ile tanıştığıma sevindim. Beklediğim kadar müthiş bir kalam olmasa da yine de güzel bir kitaptı...








Orada Olmayan Kız - Joy Fielding
Kitabın Adı :Orada Olmayan Kız
Yazar :Joy Fielding
Yayınevi :Nemesis Kitap
Orjinal adı :She's Not There
Çevirmen :Begümnaz Yürekli
Sayfa Sayısı :430


Caroline ve Hunter, mutlu evliliklerinin onuncu yılını kutlamak için yakın dostlarıyla birlikte kısa bir tatil yapmaya, Meksika’ya giderler. Kızları Michelle ve Samantha da yanlarındadır. Tatilin son akşamında arkadaşlarıyla birlikte keyifli bir akşam yemeği yemek isterler ancak Caroline, uyuyan çocukları odada yalnız bırakma konusunda tedirgindir. Hunter, yarım saatte bir sırayla onları kontrole çıkabileceklerini söyleyerek karısını ikna eder. İlk birkaç saat sorun yoktur ama gecenin sonunda odalarına çıkan Caroline ve Hunter’ı hayatlarının en büyük şoku beklemektedir. İki yaşındaki kızları Samantha orada değildir.
Basına yansıyan olaya bütün ülke ilgili gösterir. Bu ilgi o kadar yoğundur ki, insanlar bir müddet sonra günah keçisi aramaya başlarlar. Suçlamak için seçtikleri kişi Caroline’dan başkası değildir. Aradan geçen yıllar boyunca Samantha’dan bir iz bulunamadığı gibi Caroline’ın hayatı da bir daha asla düzelmez.
Ta ki, Samantha’nın kayboluşundan on beş yıl sonra bir gün, o telefon gelinceye kadar…

Telefonun diğer ucundaki ses Caroline’a, “Sanırım benim adım Samantha. Sanırım ben sizin kızınızım,” diyene kadar…


                                                            Kozmokitap

3 yorum:

  1. Konusu güzel ama baya acıklıymış :(

    YanıtlaSil
  2. Aslında arka kapağı okuyunca merak uyandırıcı fakat bir film ya da başka bir eserin aynısını bir kitapta görmek beni hayal kırıklığına uğratıyor. Beklentimin çok düşmesine neden oluyor kuzum, filmi izleyeceğim, çok öpüyorum :))

    YanıtlaSil
  3. kitaplar her zaman filmlerden daha ayrıntılı ve daha güzeldir, okumaya değer bir kitaba benziyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.