9/02/2018

# Avokado Bahçesi # Kitap Yorumu # Maya Kitap # Robert Hellenga

Avokado Bahçesi - Robert Hellenga || Kitap Yorumu

Avokado Bahçesi

   Konusu hakkında fazla bilmeden sırf adından ve avokadoyu çok sevdiğim için aldığım bir kitap Avokado Bahçesi. Üstelik New York Times 'ın " Şirin ve sevimli ... Büyüleyici , macera dolu bir masal ..." dediği bir kitap kötü olamaz diye düşündüm. Nereden biliyorsun diyorsanız kitabın üzerinde yazıyordu :))

Rudy isimli bir adamı anlatıyor kitap. Eşini kaybetmiş ve üç kızı olan bir baba. Bir gün evini satarak Teksas'ta avokado bahçesi satın alır ve oraya yerleşir. Rudy'nin yaşamını , felsefeye olan ilgisini, kendi felsefi düşüncelerini , kızları ile olan ilişkisini okuyoruz kitapta. Bir de kitabı renklendiren Norma Jean var. Norma Jean bir fil ve resim yapıyor .

Avokado Bahçesi


  Sakin ve ağır bir tempoda ilerliyor kitap. Bu sebeple hareket bekleyen okuyucu bu kitabı okurken sıkılabilir. Şahsen ben ağır tempoda birçok kitabı zevkle okumuş birisi olarak bu kitabın bazı yerlerinde sıkıldığımı itiraf ediyorum. Kitabı yarım bırakmak istemediğim için inatla okuyarak kitabı bitirdim.

  Yazarın ilk olarak The Sixteen Pleasures isimli romanında Rudy'nin bazı bölümleri varmış. Bu kitap bir nevi o kitabın devamı niteliğinde. O kitabı okuduktan sonra bu kitabı okusam farklı düşünürdüm belki. Fakat bu durumu kitabı bitirince arkadaki yazar ile yapılan söyleşide okudum.

   Kitap olarak biraz sıkıcı olsa bile filmi yapılsa bu kitabın sakin ve dinlendirici festival filmlerinden birisi olabilir diye düşünüyorum.


Avokado Bahçesi - Robert Hellenga
Kitabın Adı :Avokado Bahçesi
Yazar :Robert Hellenga
Yayınevi :Maya Kitap
Orjinal adı :Philosophy Made Simple
Çevirmen :Melda Uytun
Sayfa Sayısı :296


Rudy Harrington, karısı öldükten ve kızları büyüdükten sonra kendini bir boşlukta bulur. Artık hayatının sona erdiğine inanmaktadır. Kızlarının kendisini önemsemediği fikrine kapılan Rudy, evini satışa çıkarır ve avokado yetiştirmek üzere Teksas’a taşınır. Burada her gün 4 muhteşem soyut resim yapan fil Norma Jean, kasabayı sihirli bir şekilde kargalardan kurtaran aksi bir Hindu rahip, nazik bir Meksikalı çiçekçi ve hepsi birbirinden renkli diğer karakterlerle tanıştıktan sonra Rudy’nin yaşamının seyri tamamen değişir.

Kahramanımıza bu maceralarında Hayatı Kolaylaştıran Felsefe adlı bir kitap eşlik eder. Rudy, günlük hayatın sıradanlığı içerisinde hayatın anlamını bulmaya çalışır.

“Robert Hellenga’yı, Amerika’nın en çok beğenilen yazarları listesine ekleyelim. Çünkü Avokado Bahçesi, sonsuz bir okuma keyfi sunan modern bir roman.”

-Chicago Tribune-


                                                            Kozmokitap

1 yorum:

  1. Ağır tempoda gelişen kitaplar benim için bitmeyen yolculuk gibi oluyor. Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.