9/05/2018

# Altın Kitaplar # İnsan Sürümü: 0.4 # Kitap Yorumu # Mike Lancester

İnsan Sürümü: 0,4 - Mike Lancester || Kitap Yorumu

İnsan Sürümü: 0,4

Peki ya bütün bu olanlar kısa devre yapan beynimin ürettiği saçmalıklarsa?
Halüsinasyonlar!
Paranoya!
Danny'nin gösterisinin sebep olduğu bir akli bozukluk?
Yoksa menenjit mi geçiriyorum?
Suçiçeği?

 Point 4 Serisinin ilk kitabı İnsan Sürümü 0.4  İsmi, kapak görseli, arka kapağı ile beni etkileyen kitap hakkındaki yorumları gördükten sonra acaba almasa mıydım diye düşündürdü. Beğenenlerin yanında çok vasat bulanları da görünce tereddütte başladım kitaba. Başladıktan sonra hiç de korktuğum gibi olmadığını gördüm. Bu kez de içgüdülerim beni yanıltmamıştı. Hızla okunan ve farklı bir kitap bulmuştum. Yazar konuyu fazla uzatmadan kısa ve öz yazmış kitabı. Konu olarak da farklıydı ve ben çok sevdim. 5 üzerinden 4 veririm kitaba .

Bilim kurgu türünde kitap. Bizden çok sonra bizim teknolojimizi ilkel bulanların olduğu bir dönemde merdiven altında üç analog kaset bulurlar. Bu kasetleri dinlerlerken biz de yaşanılanlar öğreniyoruz.

   Bir kasabada yapılan yetenek yarışmasında dört kişi hipnotize edilir. Kendilerine geldiklerinde bütün kasabanın adete donup kaldığını görürler. Hiçbir alet de çalışmamaktadır. Telefon , bilgisayar gibi. Kasaba halkı hareket etmeye başladığında ise her şeyin aynı olmasına rağmen bir o kadar da farklı olduğunu görürler...

  Okurken kitap daha detaylı ve daha derin yazılabilir miydi diye düşündüm. Yazar kısa ve öz yazmasına rağmen konu daha da detaylandırarak ve aralara gerilim öğeleri okuyucuya hissettirilerek kalın bir roman şeklinde de yazılabilirdi ki  bence bu haliyle sevmeyen kesim o haliyle kitabı çok severdi. Hatta kitaptan harika bir sinema filmi de yapılır. Görsel efektler ve animasyonların da eklenmesi ile muhteşem bir iş çıkar ortaya.

Çok keyif alarak okudum kitabı. Serinin ikinci kitabı 1.4 bizde çevrilmedi bildiğim kadarıyla . O da dilimize kazandırılırsa okumayı çok isterim.


İnsan Sürümü: 0,4
Kitabın Adı :İnsan Sürümü: 0,4
Yazar :Mike Lancester
Yayınevi :Altın Kitaplar
Orjinal adı :Human.4
Serisi : Point #1
Çevirmen :Berna Gülpınar
Sayfa Sayısı :224


Kyle Straker'ın eski kasetlere okuduğu hikâye böyle başlıyor. Bu kasetlerin düzmece olduğunu düşünebilirsiniz. Ama ya değilse?
 Ya içlerinde geçmiş dünyanın tarihi gizliyse?
 İnandığınız ya da bildiğinizi sandığınız her şey koca bir yalandan ibaretse?
 Peki ya siz?
Her şeyin yalan olduğu bir dünyada, siz gerçek olabilir misiniz? "Yoksa rüya içinde bir rüya mı hep gördüğümüz"
                 Edgar Allan Poe


                                                            Kozmokitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.