9/05/2018

# Doğan Kitap # İçimdeki Hayal # Kitap Yorumu # Steena Holmes

İçimdeki Hayal - Steena Holmes || Kitap Yorumu

İçimdeki Hayal


Kesinlikle beklentimin çok üzerinde bir kitaptı İçimdeki Hayal . Hele de 4.90 gibi bir fiyata aldığım düşünülürse ...

Duygusal , gerilim ve belirsizlik öğeleri tam yerinde kullanılmış kitapta . Kitaptaki baş karakter Diane'nin yerinde olmak istemezdim .

Yeni anne olmuş Diane'nin duyguları ile başlıyor kitap. Bebeği doğalı birkaç ay olmuş , artık işe başlama zamanı gelmiştir. Bir de dadı vardır evde Nina . Bebekten çok Diane ile ilgilenmektedir sanki . Kocası ise bebeğin doğumuna yetişememiştir . Birkaç aydır iş gezisinden dönmemiş , eşi ile telefonda da konuşmamıştır .Ortada bir tuhaflık olduğunu sezer Diana . Fakat ne olduğunu anlayamaz.

Biz küçük bebeği olan Diana'i okurken aynı zamanda geçmişe dönüp hamilelik dönemini, eşi ile ilişkilerini , korkularını da okuyoruz.Geçmişin tekrarlanma korkusu bir tarafa bebek ve kariyer arasında bocalayan bir kadının duygularına da şahitlik ediyoruz.

Kitabın sonunda bütün tuhaflıkların ardında yatan acı nedeni de öğreniyoruz. Beni çok etkileyen kitaplardan birisi oldu İçimdeki Hayal. Bazı yerler tahmin edilebilir olsa da konu itibariyle çok etkilendim. Benden tam puan aldı kitap.

Kitaptan Alıntı :

"Dünya tatlısı bebeğimin kırpıştırdığı mavi gözlerine dikkatle baktım ve çok , ama çok uzun zamandan beri ilk kez umudu içimde hissettim." 

İçimdeki Hayal
Kitabın Adı :İçimdeki Hayal
Yazar :Steena Holmes
Yayınevi :Doğan Kitap
Orjinal adı :The Memory Child
Çevirmen :Mehmet Gürsel
Sayfa Sayısı :256


Geçmişiyle yüzleşen bir kadının gizemli hikayesi... Bebeğimi gördüğüm an, kusursuz bir andı. Daha iyi bir güne dair vaatlerin sunulduğu yerde, ağaran günün, perdelerin arasından kendini belli etmeye başladığı, sessizliğin ortasındaki o an... Brian, eşi Diane'in hamile olduğunu öğrenince sevinçten havalara uçmuştu. Çocuk sahibi olmayı yıllarca ertelemişlerdi. Bir sır, Diane'i anne olmaktan alıkoyuyordu. Ama korktuğu gibi olmamış, aradan geçen bir yıl onu haksız çıkarmıştı. Diane, kızı Grace'i heyecanla büyütmeye başlamıştı bile... Ama tuhaf giden bir şeyler vardı. Brian neredeydi? Neden kızını hiç görmemişti? Diane, Grace'in üzerine titrerken, akrabaları ve dostları gözlerini neden ondan kaçırıyorlardı?


                                                            Kozmokitap

4 yorum:

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.