7/30/2019

# Joe O'Brein # Kitap Yorumu # Yediveren Yayınları

Alfie Green Serisi - Joe O'Brein

Alfie Green Serisi - Joe O'brein

   Merhaba , sizlere yaz tatilinde çocuklarınız ile keyifle okuyacağınız bir seri ile geldim. 6-10 yaş arası çocuklar için olan kitap iri puntolarla yazıldığı için çocukları yormadan rahatça okumalarını sağlayacaktır. İçerisindeki çizimler de sıkılmalarını engelleyerek kitabı daha da eğlenceli hale getiriyor.  Şahsen ben kitapları keyif alarak okudum. Fantastik türde olan bu seriyi çocukların da çok seveceğine inanıyorum .

   Yazar Joe O'Brein ın yazdığı ilk kitap Alfie Green serisi . Ödüllü bir bahçıvan olan yazarın bitkileri ne kadar sevdiği ve onlar hakkında bilgi sahibi olduğu kitabı okurken anlaşılıyor . Yazarın ayrıca daha ileri yaştaki okuyucular için yazdığı Little Croker isimli bir kitabı daha mevcut.

Alfie Green Serisi - Joe O'brein


  Alfie dokuzuncu doğum gününde büyükbabasından bir hediye alır . Büyükbabası ölmüştür ve ölmeden önce ona verilmek üzere bu hediyeyi bırakmıştır.  İlk kitap Alfie Green ve Sihirli Armağan 'da bu hediyeyi öğreniyor ve bu hediyeye sahip olmak için Alfie'nin yaptığı sihirli bir yolculuğu okuyoruz.

  İkinci kitap Alfie Green ve Kurbağa Dolu Küvet'te , adından da anlaşılacağı üzere kurbağalar ile başları derttir . Bu sorunun nedenini ve çözüm yolunu okuyoruz bu kitapta da.

Alfie Green Serisi - Joe O'brein


Serinin üçüncü kitabı Alfie Green ve Arı Şişe Çetesi'nde kahramanımız arıları kurtarmak ve yaramaz çocuklara bir ders vermek üzere harekete geçiyor .

  Gerek yazarın anlatım tarzı gerekse kitaptaki çizimleri çok sevdim . Bunda çevirinin de katkısı çok büyük . Çocukları büyülü bir aleme davet eden kitap onlara hem hoş vakit geçirtecek hem de doğayı ve canlıları sevmeyi öğretecektir .  Serinin yeni kitapları da bir an önce çevrilir umarım.  Merakla bekliyorum .





Alfie Green ve Sihirli Armağan Kitabın Adı : Alfie Green ve Sihirli Armağan
Yazar : Joe O'Brein
Yayınevi : YediverenÇocuk
Orjinal adı : Alfie Green and the Magical Gift
Çevirmen :Nergis Ebru Yaşar
Çizer : Jean Texier
Sayfa Sayısı :80

"Muhteşem kitaplar, çok güzel resimlendirilmiş." Sunday Independent Paslı bir anahtar, Alfie'nin büyükbabasının kulübesinde saklanmış tozlu bir kutuyu açar. Eski kitabın içinde sihirli güçler vardır. Kitap Alfie'ye bir armağan sözü verir ama Alfie'nin önce Kapan Ejderhalarla dolu Uyuyan Çayırları geçerek, Devasa Tavşancılotlarıyla korunan eğri ağaca ulaşıp kristal çiçeği alması gerekmektedir. Alfie başarılı olabilirse, daha önce hayatında hiç yapamadığı bir şeyi yapabilecektir.










Alfie Green ve Kurbağa Dolu KüvetKitabın Adı : Alfie Green ve Kurbağa Dolu Küvet
Yazar : Joe O'Brein
Yayınevi : YediverenÇocuk
Orjinal adı :Alfie Green and
Çevirmen :Nergis Ebru Yaşar
Çizer : Jean Texier
Sayfa Sayısı :80


Yüzlerce minik göz Alfie'nin bahçesindeki küvetten dışarıyı izliyordu. Kurbağalar! Onları kim davet etmişti? Ve kurbağalar tüm arkadaşlarına ve akrabalarına; yeni, harika yüzme havuzundan bahsettiklerinde kurbağalar her yeri işgal etti. Alfie'nin yardıma ihtiyacı vardır hem de çok acil. Bu Alfie'nin büyükbabasından kendisine miras kalan sihirli kitabın çözebileceği bir sorundur. Ve sihirli kitap, Alfie'nin sorununu çözmek için hiç alışkın olunmayan bir yol seçer.









Alfie Green ve Arı Şişe Çetesi

Kitabın Adı : Alfie Green ve Arı Şişe Çetesi
Yazar : Joe O'Brein
Yayınevi : YediverenÇocuk
Orjinal adı :Alfie Green and
Çevirmen :Nergis Ebru Yaşar
Çizer : Jean Texier
Sayfa Sayısı :80

Alfie'nin başı büyük beladadır. Alfie, Tosun diye bilinen Walsh ve çetesinin parktaki arıları avlamasına engel olur. Şimdi çete, Alfie'yi yakalamak için peşine düşer. Alfie ne yapabilir ki? Sihirli kitaptaki yaşlı bilge bitki, Bal Peteği Dağı'ndaki Kraliçe Arı'yı bulması için Alfie'yi Arcania'ya geri gönderecek bir plan yapar. Ancak Alfie, öncelikle Ateşli Diken Vadisi'ndeki yanan çalı saldırılarına karşı hayatta kalmak zorundadır. Alfie'nin desteğe ihtiyacı vardır. Ve o desteğe şimdi ihtiyacı vardır.

                                                     


                                                        Kozmokitap

1 yorum:

  1. Alfie Green serisine bakayım belki kütüphanede vardır . Kızım sever diye düşünüyorum 😊

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.