11/06/2020

# Bahadır Yenişehirlioğlu # Kitap Yorumu # Timaş Yayınları

Antikacı - Bahadır Yenişehirlioğlu

Antikacı

Tahta At ile kalemini sevdiğim Bahadır Yenişehirlioğlu' nun Antikacı kitabı ile ilgili aynı hisleri paylaşmıyorum maalesef . Kitabın başında içine giremedim .Tam girdim konuya vakıf oldum derken geçmiş ve şimdiki zaman arasında gidip gelmeye başladı , oğlunun yazdığı senaryoyu okumamız için kitaba bıraktı. Sonrasında ise kim olduğu bilinmeyen bir yabancı ile tasavvuf sohbetine başladı ...

Bazı vicdan yükleri vardır ki kolay kolay kurtulamazsınız . Annesini döven bir babaya kızan evlat kendisi de babası gibi davranırsa bunu bir bahanesi ya da acınılacak bir tarafı yoktur. Çok sevdiğini söylediği bir eşe el kalkıyorsa o sevgiden şüphe duyarım. Aynı şekilde benim kaderim buymuş diye o evde kalan kadına da saygı duyamam . Sevginin de sınırı vardır . Şiddete katlanmanın bahanesi değildir.

İnstagramda @biryazarbinokur ekibi ile birlikte @kitapca.ozgee nin seçimi ile okuduğum ikinci Bahadır Yenişehirlioğlu kitabı idi. Bu kitap bana hitap etmedi maalesef. Yazarla tanışmak isteyenler de bu kitapla başlamasınlar derim .


Antikacı Kitabın Adı :Antikacı
Yazar :Bahadır Yanişehirlioğlu
Yayınevi : Timaş Yayınları 
Sayfa Sayısı : 256

Her şeyi geride bırakıp çekip gitmek kolay mı? Kurmak için yıllarca uğraştığı düzeninden bir çırpıda vazgeçebilir mi insan? Geride bıraktıkların ne olacak? Sorumluluklarını ne yapacaksın? Gözünün içine muhabbetle bakanlar ne yapacak sensiz? Peki ya hayallerin? Gerçekten yaşadığın hayatı istiyor musun? Bu kısacık ömrünü başkalarının istediği gibi mi sürdüreceksin? Benliğini bulmak için hiç mi uğraşmayacaksın? Gidebilirsen eğer, gittiğin yerde seni neler bekler? Gidemezsen kimdir aslında bunun sorumlusu?

Üsküdar'ın sırtlarından İstanbul'u sessizce izleyen o ev, içinde Antikacı Cemil Bey'in hikâyesiyle birlikte neler barındırır?







Bahadır Yenişehirlioğlu Kimdir? 


Bahadır Yenişehirlioğlu

 1962 yılında Akhisar'da dünyaya gelmiştir. 1979 yılında Akhisar Lisesini bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve 1985 yılında mezun oldu. Daha sonra ise Manisa Akhisar'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

Bahadır Yenişehirlioğlu, Beyaz Usta Siyah Çırak isimli romanını kaleme almış Ulucamii Eğitim ve Kültür Vakfı, Ak-Sek Vakfı, İnsan Hakları Komisyonu İlçe Cezaevleri İzleme ve Denetleme Komisyonu ve Akhisar Tenis Severler Derneğinde çalışmalarda bulunmuştur.

Söz konusu derneklerde çalışmalarını halen devam ettiren Bahadır Yenişehirlioğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.


                                                     

1 yorum:

  1. Her şeyi geride bırakıp çekip gitmek kolay mı? Kurmak için yıllarca uğraştığı düzeninden bir çırpıda vazgeçebilir mi insan?
    EVET VAZGEÇER

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.