11/09/2020

# Kitap Yorumu # Mehtap Erel # Yitik Ülke Yayınları

Ürperti - Mehtap Erel

Ürperti


Mehtap Erel sevdiğim ve keyifle okuduğum yazarlardan birisi. Daha önce okuduğum ve yine Yitik Ülke Yayınlarından çıkan " Sır " ve " Yatır " kitaplarını severek okumuştum. 

Gerilim kitaplarını çok severim. Mehtap Erel de gerilim türünde kitaplar yazıyor . Yalnız Mehtap Erel'in kalemi diğer gerilim yazarlarından oldukça farklı . Baştan sonra gerim gerim gerildiğiniz bir kitap değil yazdıkları . Eğlenceli anlatımı ile gerilirken eğleniyor ve kahkaha da atıyorsunuz . Bir duygudan diğer duyguya o kadar hızlı ışınlanıyorsunuz ki bir anda gerilirken diğer tarafta kahkaha atabiliyorsunuz . Bu yüzden çok keyif alıyorum ben Mehtap Erel'in kitaplarını okurken. Yeni kitaplarını da sabırsızlıkla bekliyorum. 

  Mehtap Erel'in diğer kitaplarındaki gibi bu kitapta da baş karakterimiz yazarımızın adaşı Mehtap . Üstelik aynı zamanda da meslektaşı , bir yazar kendisi. O da gerilim kitapları yazıyor. 

Ürperti 'de hem Mehtap'ın yaşamında olanları okurken aynı zamanda da onun yazdığı gerilim kitabını da okumuş oluyoruz  . İki konu paralel ilerlerken sonuçta nasıl bir bağlantı ortaya çıktığını da ilgiyle okudum. 

Mehtap dobra , aklındakini direk söyleyen , bu özelliğini ve eğlenceli kişiliğini çok sevdiğim bir karakter. Yazar kendi karakterini Mehtap'ta yansıttıysa kendisini de çok seveceğimi düşünüyorum. 

Mehtap yeni kitabını yazmaya karar vermiş ancak konuya giriş yapamamakta ve tam olarak kurguyu oluşturamadığı için de strese girmektedir. Bu dönemde aldığı bir telefon aklımı karıştırır. Yaşlı bakımevinden gelen bir telefonla büyükannesinin gelip bir süre onunla yaşamak istediğini öğrenir . Ancak onun bildiği böyle bir büyükannesi yoktur . Annesi ile konuştuğunda annesine çocukken bakan bir kadın olduğunu ve arayanın onu için aradığını öğrenir . Bu konuda kararsız kalan Mehtap bir hafta sonu bakımevine giderek kadını tanımak ve karşılıklı konuşmak ister . İşte bu noktadan sonra da işler tuhaflaşmaya başlar.... 

  Zaten ince olan kitabı okumak isteyenler için ayrıntılı anlatmıyorum tam olarak konuyu . Ancak bazı bölümlerde Japon gerilim filmi seyrediyorum gibi hissettim.  Tuhaf davranan yaşlı bir kadın , onları korumak adına yapılan tuhaf ve herkesin kabul edemeyeceği işlemler , batıl inancınız olmasa bile ya doğruysa kuşkusu .... Bir yandan da Mehtap'ın yazdığı kurgudaki Sevgi ve başına gelenler var.... Ona çok üzüldüm okurken . Düşündüğüm tek şey insanlara selam versen bir türlü vermesen başka türlü olduğuydu. Karşındaki yanlış anlamak istemeye görsün en yaparsan yap yanlış anlıyorlar.... 

Mehtap Erel'in kaleminden " Ürperti" tam da adındaki gibi yer yer ürpererek yer yer de eğlenerek okuyacağınız bir kitap. Yazarın kalemi ile tanışmasıysanız çok şey kaybedersiniz diyorum.... 




Ürperti
Kitabın Adı :Ürperti 
Yazar :Mehtap Erel
Yayınevi : Yitik Ülke Yayınları
Sayfa Sayısı : 208

"Yatır" ve "Sır" adlı psikolojik gerilim kitaplarının yazarı Mehtap Erel'den yeni bir gizemli roman: "Ürperti"

Her şey beklenmedik bir telefon görüşmesiyle başladı. Hattın diğer ucundaki kadın Mehtap'a büyükannesinin kendisiyle görüşmek istediğini söyledi, oysa Mehtap her iki büyükannesini de yıllar önce kaybetmişti. Gerilim romanları yazan bir yazar, yalnız yaşayan bir kadın ve huzurevine yerleşmiş sırlarla dolu yaşlı bir ebenin hayatı bu telefon görüşmesinin ardından iç içe geçer.

Ürperti; gizemli bir hikâyenin içinde yolunu arayanları, şehrin girmek istemediğimiz tehlikeli sokaklarına davet ederken, umulmadık şekilde hayatları iç içe geçen üç kadının ürkütücü hikâyesini anlatıyor. Gerilim ve gizem türündeki bu roman, okuru ilk satırdan son satıra dek diken üstünde tutuyor.








Mehtap Erel'in Okuduğum Diğer Kitapları : 






                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.