4/05/2021

# film

Çin Seddi || Ne İzledim?

                                           Çin Seddi

    Başrolünde Matt Damon olduğunu görünce konusunu fazla araştırmadan seyretmeye başladığımız bir filmdi Çin Seddi ( The Great Wall ) . Matt Damon'ın başrolde olduğu seyrettiğimiz tüm filmleri sevdik ve bizi hüsrana uğratmadı . Burada biz derken ben ve eşimi kastediyorum :D 

     Tarihi - fantastik bir film Çin Seddi . Filmin yönetmen koltuğunda Altın Çiçeğin Laneti filminden tanıdığım Zhang Yimou oturuyor. 
   
   Orta Asya'ya siyah tozu ( barut) bulup ülkelerine götürmek için gelen bir grup asker gece bir yaratığın saldırısına uğrarlar. Beş kişilik gruptan ikisi hayatta kalır sadece. Yaratığın tek kolunu kopartırlar ve esrarengiz bir de taş bulurlar ( mıknatıs) . Hayatta kalan iki kişi yollarına devam ederken saldırıya uğrarlar , saldıranlardan kaçarken de Çin Seddi'ne gelirler. Ya onlara saldıranlar ya da Çin seddindeki Çin askerleri ... Tercihlerini yapmak zorundadırlar ve onlar da Çinlilere teslim olmaya karar verirler. 

   İki asker tutuklanırlar ve bir süre sonra sedde saldırı olur . - Bu esnada ben Türkler saldırıyordur dedim. Eee tabii Çin Seddi olur da Türkler olmaz mı ;) - Ancak saldıranlar yaratıklardır . - Burada da o kadar korkuyorlar ki filmlerinde bizi canavar gibi göstermişler esprisi yapmasam olmazdı :D - 

  Uzaydan gelen bir meteor sonrası ortaya çıkan bu yaratıklar 60 yılda bir uyanıyor ve önüne gelen her şeyi yiyorlar.  Canavarların gösterildiği sahneler oldukça netti . Bazı filmlerde karanlık yaptıkları için canavarlar seçilmezken bu filmdeki çekimleri çok beğendim bu yönden. 

  Yaratıklar ile olan savaşlarında tutukladıkları bu iki asker Çinlilere yardım edecektir.... 

  Ailece rahatça seyredilebilecek bir film. Ben filmi sevdim. Tamamı Çin'de çekilen filmin yönetmesini de Çinli olmasına rağmen filmde kurtarıcı bir Avrupalı .  Film daha fazla izleyici kitlesine ulaşsın diye mi böyle bir şey yaptılar bilemiyorum. Belki de Amerika ile ortak yapım olduğu için şartları budur , kim bilir !!!  Yine de filmden keyif alarak izledim . 


Çin Seddi Film  Fragmanı

 


                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.