4/01/2021

# film

Köpek Adası || Ne İzledim ?

                                      Köpek Adası
   Dün haberlerde Japonya'daki kedi adasını gördükten sonra aklıma bir süre önce izlediğim bir film Köpek Adası ( Isle of Dogs ) geldi . Severek izlediğim ve alt mesajlarını beğendiğim filmi hala izlemeyenler için tanıtmak istiyorum. 

 Filmin yönetmeni Wes Anderson Amerikan bağımsız sinemasının en önemli isimlerinden kabul ediliyor. 

 Köpek Adası'nın Konusu : 

  Kurgusal bir Japon kenti olan Megasaki'nin valisi bir diktatördür ve etrafına korku ile hükmetmektedir. Vali bir kediseverdir. Kentte yayılan ve "köpek gribi " adı verilen br hastalığı bahane ederek kentteki bütün köpekleri " Çöp Adası " denilen bir adaya göndererek ölüme terk eder. Köpekleri sevmediği ve hastalığın bitmesini istemediği için hastalığa karşı aşı geliştiren bilim adamını da zehirleterek öldürür. 

Köpek Adası


  Adaya gönderdiği köpeklerden bir tanesi de manevi oğlunun koruma köpeğidir. 12 yaşındaki Atari köpeğini bulmak için çöp adasının yolunu tutar.... 


Distopik bir dünyada geçen filmin kahramanı küçük bir çocuk ve köpekler . İktidar nasıl olmalıdır sorusunu akla getiren filmde ayrımcılık , köpeklere yapılanlar üzerinden de ırkçılık işleniyor . Duygusal ve güzel bir film izlerken arka planda verilenler de gözden kaçırılmıyor. 

Ailece seyredilebilecek harika bir film Köpek Adası . 







                                                     

1 yorum:

  1. Wes Anderson filmlerini severim. Arka plan anlatısı olan filmleri de. Tam izlemelik bir film gibi görünüyor:))

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.