4/06/2021

# Jane Casey # Kitap Yorumu # Olimpos Yayınları

Ölülerin Konuşmasına İzin Ver - Jane Casey

    
Ölülerin Konuşmasına İzin Ver

   Elimde bulunan son Jane Casey kitabı Ölülerin Konuşmasına İzin Ver . Uzun süredir Dedektif Kerrigan 'dan uzak kalmıştım ve okuduğum zaman ne kadar özlediğimi daha çok fark ettim. 

  Kitabın ismi ilk olarak dikkatimi çekti :  "Ölülerin Konuşmasına İzin Ver " . Ölüler nasıl konuşabilir . Bu konu üzerine farklı teoriler üretebiliriz. Medyumlar acılığı ile diyebilirsiniz , tabii buna inanıyorsanız ki ben öldükten sonra kimsenin böyle gelip konuştuğuna inanmam. Rüyalar aracılığı ile diyebilirsiniz. Bazı rüyaların anlamlar içerdiğine inanırım ancak her rüyanın değil . Bazen kaybettiğimiz kişileri çok özlediğimiz için rüyalarımızda görürüz. Diğer bir olasılık ve son olan da otopsiyi yapan doktor , adli tıpçı aracılığı ile konuşması ... Bu en doğru olasılık gibi görünüyor şu anda bana . Çünkü ölüler bildiğimiz anlamda konuşamasa da vücuduna olanlar ve ona yapılanlar hakkında bilimsel olarak doktorla konuşabilirler. 

  Cinayet davalarında ölülerin konuşması yani yapılan otopsi sonucu ve veriler çok önemlidir. Kitabın kapağında da belirtildiği gibi " eğer yaşayanlar bir şey söylemiyorsa ... ölülerin konuşmasına izin ver ".

   Ölülerin Konuşmasına İzin Ver , Meave  Kerrigan serisinin yedinci kitabı . Seri sıralamasını merak edenler için kitapları yazıyorum ve kitaplar hakkındaki yorumlarımı merak ediyorsanız üzerlerine tıklamanız yeterli. 







 * Ölülerin Konuşmasına İzin Ver 

     Kitabın konusa gelelim ...  Dedektif Kerrigan terfi almıştır artık Çavuş dedektiftir. 

   On sekiz yaşındaki Chloe babasının yanından annesinin evine döndüğü zaman evde bazı gariplikler vardır ve her yer kan içindedir. Chloe gariplikleri fark etse de beklenen tepkiyi vermez ya da olanları algılayamaz. Arabada çantasını unuttuğu için ona çantasını getiren komşusu Oliver manzarayı görünce polisi arar... 

  Davayı Kerrigan üstlenmiştir. Evde çok fazla kan vardır . Olmayan tek şey ise cesettir. Dışarıda da sağanak yağmur olduğu için delilerin çoğu yok olmuştur ve cesedin nereye ve nasıl götürüldüğü büyük bir sırdır...   

   Öldürüldüğü düşünülen Kate'in kızı Chloe'den de çok fazla bilgi alınamaz . Çünkü konuşmak istememesi bir kenara boş bakışları ile çok da normal olmadığı düşünülmektedir. Komşuları Oliver'ın evinde kalır Chloe ve inatla babasına gitmek istemez. Babasının yanında kaçar gibi evine dönüşünün nedenini de anlatmaz. 

  Oliver ve ailesi bir çeşit hristiyan topluluğuna mensuptur. Onları tanıyınca garip birileri olduklarını anlıyoruz. 

Polisin işi zordur . Bir yere götürmeyen delillerin yanı sıra düzgün bilgi vermeyen insanlar , saklanan sırlar onların işlerini daha da zorlaştıracaktır . Daha sonra olaylar zincirine eklenen cinayetler olayları daha da karışık hale getirecektir. 

   İlk sayfadan sonuna kadar heyecan dozu ve temposu azalmayan bir kitaptı Ölülerin Konuşmasına İzin Ver . İlk sayfalarda az çok ne olduğunu tahmin ettim. Ancak olay örgüsüne eklenen olaylar ile bilinmeyen bir noktaya ilerleyen kitap ile beni şaşırttı Jane Casey. Diğer kitaplarına nazaran bu kitapta dedektiflerin özel hayatlarına daha az değinerek olaya konsantre olmuş yazar ve bu halini daha çok sevdim. Akıcı dili sayesinden de kitap rahat okunuyor . Yine diğer kitaplardan farklı olarak bu kitaptaki yazım hataları çok çok daha azdı. Diğer kitapların bazılarında çok olan hatalar beni rahatsız etmişti. Bu kitapta parmakla sayılacak kadar azdı. Bir gün daha dikkatli kontrolden geçirilir ve bu hatalardan ayıklanır kitaplar umarım... 



Ölülerin Konuşmasına İzin Ver Kitabın Adı :Ölülerin Konuşmasına İzin Ver
Yazar :Jane Casey 
Yayınevi : Olimpos Yayınları
Orjinal adı : Let The Dead Speak
Çevirmen : Özlem Menemencioğlu Boğahan
Sayfa Sayısı : 454

Ödüllü yazar Jane Casey’den, son sayfasına kadar heyecanla okuyacağınız, psikolojik gerilimle harmanlanmış müthiş bir polisiye.

Eğer bu yıl bir polisiye romanı okuyacaksanız, o kesinlikle bu kitap olmalı!

Cesetsiz bir cinayet.

On sekiz yaşındaki Chloe, o gün batı Londra’daki evine döndüğünde bütün evi kana bulanmış bir hâlde bulur. Annesi Kate de ortalarda yoktur. Tüm ipuçları bunun bir cinayet olduğunu göstermektedir.

Konuşmaya korkan bir kız.

Maeve Kerrigan, çavuş dedektif olarak başladığı yeni görevinde kendini ispat etmeye kararlıdır. Chloe’nin bir şeyler sakladığından şüphelenir ama onu konuşturmak imkânsızdır.

Her şeyi kanıtlayabilecek bir dedektif.

Olayın yaşandığı sokaktaki herkes şüpheli konumundadır. Maeve’in ihtiyacı olan tek şey bir kişinin konuşmasıdır ancak bu gerçekleşmeyecektir. Çünkü bir cinayet davasında bile bazı sırlar paylaşılamayacak kadar korkunçtur…









Jane Casey Kimdir?

Jane-Casey
Jane Casey 1977 yılında dünyaya gelmiştir. Genç ve güzel yazar bir ceza avukatı ile evlidir. Suç ve polisiye bir aile takıntısıdır.

Yazar seri katillerin kaldığı hücrelerden bu hücrelerin kokularına kadar bir çok kurguyu kitaplarında işlemektedir. Bu realist bakış açısı ile birlikte tüm dünyada bestseller romanlar yazmıştır.

Yazarın romanları Türkçeye'ye çevrilmeye başlanmıştır. Güzel yazarın ilk yayınlanan kitabı 2010 yılında The Missing olmuştur.




                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda link vermemeye dikkat ediniz. Link verdiğiniz yorumları yayımlamıyorum maalesef :(

Web sitemizdeki fotoğrafların, yazıların izin alınmadan kopyalanması, yayınlanması, alıntı olduğu ve kaynağı belirtilmeden bir takım amaçlar için kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırıdır. İzin alınmadan kopyalanan resim ve yazılarımızla ilgili dilekçe ve dava açma hakkımız saklıdır.